Ingrediente: 1 ceapă, 2 morcovi, 2 rădăcini păstîrnac, 2 cartofi, 2 căţei de usturoi, 1 ardei capia, 2-3 linguri de unt, sare, piper, boia dulce de ardei, pătrunjel proaspăt. Pentru rutoane: 4 felii de pîine, ulei de măsline, 3 căţei de usturoi
Mod de preparare: Se spală şi se curăţă legumele. Se taie ceapa solzi şi o pune într-o cratiţă la călit în 2-3 linguri de unt. Morcovul şi păstîrnacul se taie rondele, ardeiul se taie cuburi mari, usturoiul se taie felii, cartofii cuburi şi se adaugă peste ceapă. Se pune puţină apă se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi se lasă 5 minute la călit. Se adaugă apoi 2-3 cani de apă şi se fierb. Între timp se pregătesc crutoanele. Se taie cuburi feliile de pîine, se tapetează o tavă cu hîrtie de copt şi se dă la cuptor pentru cîteva minute. Se scot şi se stropesc cu puţin ulei de măsline şi cu usturoi pisat şi se dă înapio la cuptor pînă se rumenesc bine. Cînd legumele sînt fierte, se scot legumele şi se lasă la răcit. Se pasează apoi toate pînă se formează o pastă. Se pune pasta de legume formată într-o oală şi se adaugă supa rămasă de le fiert, puţin cîte puţin pînă se formează un amestec constistent. Se mai pune sare după gust, pătrunjelul tocat mărunt şi crutoanele.