Preparare: 45 min
Cost 4 porţii: 10 lei
Ingrediente
- 1.5 kg cartofi
- 3-4 linguri ulei
- 1 ceapă
- sare
- 1/2 ling. boia de ardei
- 1/2 ling. piper
- 1/2 lig.coriandru
- 1 leg pătrunjel verde
Mod de preparare
Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în ulei încins, se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se încinge cuptorul. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în sferturi sau felii groase. Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se condimentează cu sare, piper, coriandru şi boia de ardei. Se adaugă ceapa călită şi apă cât să acopere cartofii. Se pun în cuptorul încins şi se lasă ½ ore. Se stropesc, din cînd în cînd, cu sosul din tavă şi cînd sunt aproape gata se adaugă verdeaţa tocată mărunt. Se servesc calzi, cu murături.