Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri din sport

Ştiri din sportFotbal CM Rusia 2018

Email

      Vineri 1 decembrie a avut loc la Moscova tragerea la sorţi a grupelor CM de Fotbal Rusia 2018. Meciul de deschidere va fi Rusia-Arabia Saudita care se va disputa pe 14 iunie la Moscova. Turneul se va disputa în 11 oraşe din Federaţia Rusă. Meciurile vor fi transmise de TVR de la orele 15.00, 18.00 şi 21.00. Iată componenţa grupelor:

Grupa A: Rusia, Arabia Saudită, Egipt, Uruguay
Grupa B: Portugalia, Spania, Maroc, Iran
Grupa C: Franța, Australia, Peru, Danemarca
Grupa D: Argentina, Islanda, Croația, Nigeria
Grupa E: Brazilia, Elveția, Costa Rica, Serbia
Grupa F: Germania, Mexic, Suedia, Coreea
Grupa G: Belgia, Panama, Tunisia, Anglia
Grupa H: Polonia, Senega Columbia, Japonia

 

Handbal, Liga Naţională

Email

      Vineri, 1 decembrie, a avut loc o nouă etapă a Ligii Naţionale de handbal masculin. CSM Făgăraş a evoluat în deplasare pe terenul ultimei clasate, Poli Iaşi. La finalul unui joc echilibrat, cele două formaţii au terminat la egalitate 25-25. În prima parte a jocului cele două echipe au mers ,,cap la cap“. Handbaliştii făgărăşeni au ratat şi în acest meci foarte mult. Acatrinei a fost cel mai bun jucător al CSM-ului reuşind să înscrie şapte goluri. În partea secundă s-a jucat din nou pe contre. Meciul avea ritm. În ultimele zece minute s-a jucat cu garda jos. Au apărut ratări incredibile la cele două porţi. În minutul 59 făgărăşenii aveau atacul la scorul de 25-24 pentru formaţia gazdă. După un atac poziţional CSM Făgăraş a reuşit să înscrie, egalînd la 25 iar moldovenii mai aveau 40 de secunde pentru a înscrie golul victoriei. Au ratat, iar meciul s-a terminat nedecis. Pentru CSM Făgăraş urmează încă două deplasări lungi: la Oradea în Cupa României şi la Bucureşti cu Dinamo, meci ce va fi transmis în direct pe TVR. Cel mai important meci al sfîrşitului de an va avea loc la Făgăraş acolo unde handbaliştii făgărăşeni vor primi vizita formaţiei din Focşani, echipă la care evoluează Marocico. În tur CSM Făgăraş a reuşit să cîştige la Focşani. Meciul va avea loc miercuri, 13 decebrie, în sala de sport a Colegiului Naţional ,,Radu Negru“, cu începere de la ora 17. CSM Făgăraş a început partida de la Iaşi în următoarea formaţie: Fuică, Bejenariu,Vaidasigan, Turcu, Acatrinei, Leordean, Dedu. Pe parcursul jocului au mai evoluat: Alisie, Filip, Constantinescu, Mînea şi Ivanov. Principalii marcatori pentru CSM Făgăraş în acest meci au fost: Acatrinei-7 goluri; Vaidasigan-4 goluri, Bejenariu-3 reuşite. 

 

,,Cupa Unirii“ la Făgăraş

Email

      La sfîrşitul săptămînii trecute a avut loc în sala de sport a Colegiului Național ,,Radu Negru“, Cupa Unirii, ediția I. Proiectul a fost cofinanțat de către Primăria Municipiului Făgăraș și a adus la start 16 echipe din trei județe ale țării: Brașov, Sibiu și Tîrgu Mureș. Au participat peste 200 de copii care, la final, au primit diplome, medalii și tricouri personalizate. Competiția s-a desfăşurat pe două categorii de vîrstă: 2009 şi 2007. Juniorii de la Oltul Făgăraş au reuşit să cîştige locul III la 2009, iar la 2007 s-au clasat la final pe poziţia a şasea. 

 

Handabl feminin, CM

Email

      România a cîştigat şi al doilea meci din gruap A a CM din Germania învingînd Slovenia cu 31-28. Naţionala a controlat autoritar a doua parte a reprizei secunde. În minutul 58, Denisa Dedu a avut o intervenţie formidabilă care a consfinţit victoria. România ocupă primul loc, cu două victorii în primele două zile. Următorul meci are loc astăzi cu Spaniei.
 

România
Dedu, Dumanska – portari; Udriştioiu 4, Geiger 1, Buceschi 5, Neagu 11, Laslo, A.M. Popa, Ardean Elisei 4, Florianu, Pintea 6, Berbece, Tomescu, Zamfirescu, Tatar, Dragut. Antrenor: Ambros Martin.

 

Fotbal, Liga 1

Email

 Rezultate
Voluntari-CFR 0-3
Chiajna-Botoşani 3-0
Craiova-Viitorul 3-1
Iaşi-Astra 1-0
FCSB-Juventus 4-0
Partidele Timişoara-Mediaş şi Sepsi-Dinamo s-au disputat după închiderea ediţiei.

Etapa viitoare
Vineri 8 decembrie
Juventus-Astra 21.00
Sîmbătă 9 decembrie
Viitorul-Chiajna 17.00
CFR-Timişoara 20.00
Duminică 10 decembrie
Mediaş-Craiova 17.00
Botoşani-FCSB 20.00
Luni 11 decembrie
Sepsi-Iaşi 17.00
Dinamo-Voluntari 20.00

 

Fotbal, Cupa României, optimi

Email

 U.Slobozia-Poli.Iaşi 0-2
CS Afumaţi-Craiova 1-1 (2-3 d. prelungiri)
Botoşani-Viitorul 3-2
Mioveni-Mediaş 0-1
U.Cluj-Dinamo 1-1 (1-3 d.penalty)
Hermannstadt-Juventus 2-0
Chindia-Astra 0-0 (0-2 d. prelungiri)
Timişoara-FCSB 0-3

 

În ediţia tipărită

,,În Decembrie 1989 a fost lovitură de stat“

 

      Se împlinesc în curînd 28 de ani de la evenimentele sîngeroase din Decemrie 1989, cînd românii au ieşit în stradă pentru a-şi cîştiga libertatea în faţa unui regim dictatorial condus de Nicoale Ceauşescu. Dacă pînă la fuga soţilor Ceauşescu (22 Decembrie 1989), s-au înregisrat zeci de victime în rîndul populaţiei, după aceasta numărul morţilor a crescut, depăşind 1000. Faptul explică preluarea conducerii ţării de către perestrokişti printr-o lovitură de stat, adică acei conducători formaţi la Moscova lui Mihail Gorbaciov. Emoţia publică a românilor de a ieşi în stradă pentru a răsturna regimul Ceauşescu a fost valorificată la maxim de grupul ce se pregătea să preia conducerea încă din 1984. Evenimentele au fost pregătite la întîlnirea de la Malta a preşedinţilor SUA şi URSS, iar forma de acţiune a fost decisă ulterior, 4 decembrie 1989, la Moscova, unde au fost invitaţi preşedinţii ţărilor comuniste. În cei 28 de ani ce s-au scurs, românii nu cunosc adevărul despre acele evenimente, istoricii nu l-au spus răspicat, politicienii nici atît. În schimb, jurnaliştii au încercat să despice firul în patru în ziare sau în emisiuni televizate. Concluzia a fost una singură, lovitură de stat, una sîngeroasă care a dat mulţi morţi şi răniţi.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 678 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 743
Număr afişări conţinut : 3956306

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare