Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri locale

Ştiri localeComisia care nu lucrează

Email

 

Activitatea din şcolile făgărăşene a fost analizată de o firmă specializată care a prezentat concluziile Legislativului

     58.000 de lei a plătit Primăria Făgăraş unei firme din Iaşi pentru a realiza un studiu în unităţile şcolare din municipiu. S-a dorit stabilirea punctelor tari şi a celor slabe din şcolile şi liceele din Făgăraş cu scopul de a îmbunătăţi procesul instructiv educativ. Studiul a fost realizat anul trecut, iar rezultatul acestuia a fost prezentat în detaliu în faţa consilierilor locali întruniţi în prima şedinţă din acest an. ,,Era necesar un studiu de acest tip pentru a vedea punctele slabe şi punctele tari stabilite de specialişti. Concluzia stabilită de această companie este de a fi schimbată reţeaua şcolară din Făgăraş. S-a instituit o comisie care să se ocupe de analiza rezultatelor acestui studiu” a explicat primarul Gheorghe Sucaciu. Comisia despre care vorbeşte primarul Făgăraşului a fost investită în data de 31 ianuarie şi are obligaţia să prezinte rezultatele activităţii în termen de 6 luni. Conform HCL nr. 31 din data de 31 ianuarie 2018, comisia este formată din 4 reprezentanţi al CL Făgăraş, 6 reprezentanţi ai unităţilor de învăţămînt din Făgăraş şi un reprezentant al aparatului de specialitate al primarului. 

Citeşte mai mult...
 

O investiţie pasată între patru manageri

Email

 

Nicio formă nu a fost interesată de investiţia de la Pediatrie Mutarea secţiei de Pediatrie în pavilionul central costă bugetul local 1,8 milioane de lei

     Nici o firmă de construcţii nu s-a înscris pînă în prezent la licitaţiile organizate de Primăria Făgăraş pentru lucrările de la Secţia Pediatrie a Spitalului Municipal Făgăraş.

Citeşte mai mult...
 

Tabãrã de creaţie la Boholţ

Email

     La Boholţ se desfãºoarã în perioada 14-28 iulie tabãra de creaţie ,,Pro Boholþ” care a ajuns la a VII-a ediţie. Aţa cum susţine preţedintele Asociaţiei ,,Pro Boholţ”, organizatorul taberei, ing. Vasile Joantã, vor participa opt artiţti consacraţi. ,,În acest an tabãra va avea un profil diferit faţã de celelalte ediţii. Vor participa trei artiţti consacraţi, domnii Liviu Adriian Sandu, sculptor, profesor la Facultatea de Arte la Universitatea ,,Dunãrea de Jos” din Galaţi, Cornel Corcãcel, grafician, profesor la Liceul de artã ,,Dimitrie Cuclin” din Galaţi ţi domnul Lucian Prunã, pictor din Bucureţti, doi studenţi la Fcutatea de arte plastice din Cluj, gãlãţenii Irina Șelaru ţi Ștefan Sebastian, precum ţi trei eleve, Olimpia Corcãcel, Smaranda Mânduc ţi Denisa Andreiu”. Lucrãrile vor fi expuse la Muzeul Țãrii Fãgãraţului, iar vernisajul expoziţiei este programat pentru data de 27 iulie a.c. Tabãra poate fi vizitatã pe parcursul derulãrii activitãţii artiţtilor.

 

Cavouri inundate de apă

Email

 

     În ,,Cimitirul Eternitatea” din oraşului Victoria cavourile şi sicriele stau în apă. A fost declaraţia ce a şocat plenul CL Victoria de la sfîrşitul lunii iunie. Un localnic a ţinut să participe la şedinţă pentru a-i informa pe aleşii locali asupra situaţiei ieşită din comun a acestui obiectiv local. Reprezentanţii firmelor de pompe funebre din Victoria spun că situaţia datează de multă vreme, cimitirul fiind sub apă indiferent de anotimp.

 

Citeşte mai mult...
 

Comemorarea Rezistenţei Anticomuniste

Email

     „De ce trebuie scoasã la luminã istoria Rezistenţei anticomuniste ? Cei morþi în lupte sau în temniþe nu mai au nevoie de laude. Nu pentru laude au luptat. Puþinii supravieþuitori, tot asa. Dacã ai putrezit în închisori sau ai trãit 30 de ani condamnat la moarte, mãcar atît ai învãþat: sã nu te mai încînte desertãciunile omenesti, gloria, lauda si alte mãrunþisuri. De aceste fapte are nevoie faþa României în lume. Toate popoarele rãsãritene îsi au revoluþiile lor anticomuniste. Noi? Avem cea mai lungã si cea mai amplã rezistenþã armatã împotriva comunismului, dintre toate þãrile rãsãritene. Cu jertfele pe care le-am dobîndit în munþi si închisori, putem oricînd sta cu fruntea sus în rîndul popoarelor lumii. Aceasta este adevãrata imagine a României în lume.
De cunoasterea acestei istorii au nevoie tinerii de azi si de totdeauna. Ei pot fi mîndri cã sînt români. Pentru ca exemplul nostru sã le fie de învãþãturã si de îndemn.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 2 din 5

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 661 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4241026

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare