Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri locale

Ştiri localeLansare de carte

Email

 

     Vineri, 20.09 a.c., Muzeul Ţării Făgăraşului ,,Valeriu Literat“ a găzduit o lansare de carte inedită semnată de profesoara Doina Pieper. Cartea este un omagiu adus divinităţii şi oferă cititorului un periplu spiritual şi cultural. Titlul cărţii este intitulat sugestiv ,,Dor de zbor pe aripi de psaltire“ şi constituie rodul meditaţiei spre sfîrşitul vieţii. Evenimentul a avut loc în Sala Tronului din cetatea Făgăraşului şi a început la ora 18.00 în prezenţa P.S. Ilarion Făgărăşeanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. ,,Astăzi avem un eveniment de suflet, lansarea unei cărţi de factură duhovnicească, dar şi culturală, urmată de un concert al corului ,,Tronos“ din cadrul Patriarhiei Române“ a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului Ţării Făgăraşului. În cadrul evenimentului a putut fi admirată o expoziţie fotografică şi a fost vizionat un film documentar despre Mănăstirea Sâmbăta de Sus. ,,Sînt versuri şi versete, nu are rimă, dar trădează ritm. Este o cărţulie care apare la sfîrşit de drum şi mă bucur că am ajuns la acest deznodămînt“ a spus autoarea cărţii. 

Citeşte mai mult...
 

Turnătorii vs. Luptătorii anticomunişti

Email

 

Andrei Haşu a fost trădat de Ion Gălbincea din Voivodeni cînd a fost împuşcat mortal în spate  Andrei Haşu a fost răstignit pe o scară şi ţinut în centrul satul trei zile pentru intimidarea localnicilor Turnătorii erau plătiţi de Securitate cu sume de bani şi funcţii

       Capturarea lupătorilor anticomunişti din Munţii Făgăraşului de către Securitate s-a putut realiza doar prin trădare. Au fost făgărăşeni care au fost plătiţi cu bani şi funcţii pentru a-şi trăda semenii dând informaţii securiştilor.

Citeşte mai mult...
 

Podul de la Crihalma costă aproape 20 milioane de lei

Email

     Reconstrucţia podului de peste Olt dintre Comăna şi Crihalma a intrat în linie dreaptă. Cel puţin aşa anunţăprimarul comunei Comăna, Viorel Grusea, care susţine că a semnat contractual de finanţare pentru acest obiectiv. Construcţia podului va dura peste un an şi va costa 19,8 milioane de lei. Aşa cum arată proiectul, podul v fi din beton şi se va putea circula pe el cu o viteză maximă de 60 de km/oră. ,,Compania Naţională de Investiţii a semnat contractul pentru reconstruirea podului dintre Comăna şi Crihalma, distrus de apele Oltului la inundaţiile din luna iulie. Constructorul va trebui să dea o garanţie de trei ani. Noul pod va fi din beton şi va avea o lungime de 86,60 metri. Partea carosabilă de pe pod va avea o lăţime de 7,8 metri. iar pe rampe de 6.00 metri şi vor fi amenajate şi trotuare. Pe pod se va putea circula cu o viteză maximă de 60 km/h. Până când podul va fi refăcut, 10.000 oameni din din localităţile Comăna şi Crihalma sînt izolaţi. Cei care vor să ajungă sau să plece din zonă spre Braşov sau spre alţi părţi ale ţării trebuie să facă un ocol de 30 de kilometri prin Ungra.

Citeşte mai mult...
 

Conferinţă Faro în Cetatea Făgăraşului

Email

 

     În Cetatea Făgăraşului s-a desfăşurat miercuri, 18 septembrie, începînd cu ora 9.00, conferinţa de promovare a principiilor Convenţiei de la Faro cu titlul: „Patrimoniul cultural şi natural, o resursă pentru dezvoltarea durabilă a societăţii”. Evenimentul a continuat şi joi, 19 septembrie cu vizitarea obiectivelor turistice din Ţara Făgăraşului şi a zonei Viscri. Organizatorii evenimentului au fost Consiliul Judeţean Braşov, în colaborare cu Consiliul Europei şi în parteneriat cu Fundaţia Mihai Eminescu Trust, Primăria Municipiului Făgăraş, Asociaţia de Dezvoltare

Citeşte mai mult...
 

Săptămîna Mobilităţii la CN ,,Doamna Stanca”

Email

     Elevii Colegiului Naţional ,,Doamna Stanca“ din Făgăraş au desfăşurat o serie de activităţi culturale şi sportive dedicate Săptămînii Mobilităţii Europene. ,,Am desfăşurat şi în acest an o serie de activităţi distractive pentru elevi, cu ocazia Săptămînii Mobilităţii Europene, la care au participat elevii coordonaţi de profesori din cadrul şcolii noastre. Au fost activităţi menite să le dezvolte elevilor dragostea pentru natură, mişcare cît şi a unor abilităţi multifuncţionale“ a declarat Corina Drăgoiu, directoarea Colegiului Naţional ,,Doamna Stanca“ din Făgăraş. În perioada 17-21 septembrie, elevii, împreună cu profesorii coordonatori, au desfăşurat o serie de activităţi care au avut menirea să dezvolte dragostea pentru sport şi mişcare, dezvoltarea unor abilităţi distributive şi intuitive, învingerea unor complexe precum teama de înălţime sau importanţa locurilor cu importanţă turistică ale Făgăraşului. Mersul pe jos, mersul cu bicicleta, skate-board-ul sau trotineta au făcut parte din programul acticităţilor dedicate săptămînii mobilităţii europene.

 
Pagina 2 din 4

În ediţia tipărită

Făgărăsenii nu vor participa la referendum

 

     Majoritatea făgărăşenilor nu găsesc rostul organizării referendumului din 6-7 octombrie 2018 şi spun că nici nu vor participa. Ei consideră că familia tradiţională este clară şi nu poate fi altfel decît formată prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Făgărăşenii spun că banii cheltuiţi pentru acest demers ar putea ajuta Sănătatea şi Educaţia care sînt uitate de guvernanţi. Mai pun organizarea referendumului şi pe seama unei manipulări grosolane de care abuzează guvernanţii pentru a-şi ascunde incompetenţa, lăcomia, faptele de corupţie şi modificarea acelor legi care să le ascundă dosarele penale. (continuare doar în ediţia tipărită).

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 827 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Informatii utile

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 778
Număr afişări conţinut : 4311378

FaceBook

Horoscop zilnicZiare