Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri locale

Ştiri locale



Contrabandă cu ţigări în Ţara Făgăraşului

Email

13 percheziţii la contrabandiştii de ţigări Două persoane au fost reţinute, iar una dintre ele a primit mandat de arestare pentru 30 de zile

     Mai multe percheziţii au avut loc la persoane din Făgăraş şi Şinca prin care poliţiştii au urmărit traficul cu ţigări de contrabandă. Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş, au efectuat, în ziua de 13 februarie a.c., un număr de 13 percheziţii la domiciliile din judeţele Braşov, Sibiu şi Suceava, vizate fiind mai multe persoane. Acţiunea s-a soldat cu reţinerea a două persoane şi ulterior cu arestarea uneia dintre ele pentru 30 de zile, mandatul fiind eliberat de Judecătoria Făgăraş.

Ţigări de contrabandă
 

     În perioada iunie 2017 - februarie 2018, suspecţii ar fi comercializat, în zona municipiului Făgăraş şi în localităţile învecinate, ţigări fără timbru de accizare provenite din Ucraina şi Republica Moldova, precum şi ţigări achiziţionate din magazine Duty-Free, deşi ar fi avut cunoştinţă că acestea provin din contrabandă. Ulterior trecerii graniţei, ţigările erau transportate de pe raza judeţului Suceava în municipiul Făgăraş, unde erau ulterior comercializate. În urma percheziţiilor au fost identificate 14. 060 ţigarete, suma de 10 000 lei care ar proveni din comercializarea ilegală de ţigări, 150 l motorină şi 4,3 mc material lemnos, esenţă răşinoase, bunuri care ar fi fost obţinute ca urmare a unor activităţi infracţionale. Bunurile au fost indisponibilizate, iar suma de bani a fost confiscată. Pentru stabilirea întregii stări de fapt au fost conduse la audieri 6 persoane. Dintre acestea, faţă de doi bărbaţi, unul de 48 ani din judeţul Suceava şi celălalt de 40 ani, din judeţul Braşov a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore şi au fost introduşi n arestul I.P.J. Braşov. Ei sînt cercetaţi în continuare sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de contrabandă, într-un dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş. Activitatea a beneficiat de sprijinul D.O.S – Brigada de Operaţiuni Speciale Braşov. La efectuarea percheziţiilor au participat poliţişti din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Braşov, Serviciului Criminalistic Braşov, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi comisari din cadrul Gărzii Forestiere Braşov.

Un mandat de arestare preventivă
 

     La Judecătoria Făgăraş a fost înregistrat dosarul penal nr. 586 în data de 14 februarie cu propunerea procurorilor făgărăşeni de arestare preventivă pentru 30 de zile a două persoane.
,,În baza art. 227 alin.1 Cod procedură penală, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş privind arestarea preventivă a inculpatului Peicu Daniel Ioan, pentru săvărşirea infracţiunii de contrabandă, prevăzută de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal. Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraş, şi în consecinţă: În baza art. 226 alin. 1 Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 202 alin. 1, 4 lit. e Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Zaharie Vasile Aurel, pentru 30 zile începînd cu data de 14.02.2018 şi pînă la data 15.03.2018 inclusiv, pentru comiterea infracţiunii de contrabandă prevăzută de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămîn în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 14.02.2018, ora 20.20” se arată în soluţia dată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Făgăraş.

 
Pagina 6 din 6

Anunturi!

Primaria Victoria angajeza

 

     Primǎria Victoria, Jud. Braşov organizeazǎ concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţiii publice de execuție vacante:


• Consilier I principal in cadrul Compartimentului Urbanism , Amenjarea Teritoriului și investiții – Birou Tehnic
• Consilier I debutant in cadrul Compartimentului Control Comercial- Biroul Impozite și taxe Locale
• Inspector I debutant in cadrul Compartimentului Executare Silită - Biroul Impozite și Taxe Locale

 

Detalii AICI 

 
ANUNT PUBLIC (click)

     UAT ORASUL VICTORIA, titular al proiectului “EXECUTIE RETEA APA CARTIER LOCUINTE STR. AVRAM IANCU, STR. BADEA CARTAN, STR. OCTAVIAN PALER SI STR. GRIGORE MOISIL” anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de continuare a procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare a proiectului,

În ediţia tipărită

Vocile Făgăraşului: ,,DNA trebuie să ajungă în Ţara Făgăraşului unde se fură pe rupte”

     ,,DNA îşi face treaba sau trebuie desfiinţat? A fost întrebarea la care făgărăşenii au răspuns reporterilor ziarului ,,Monitorul de Făgăraş”. Scandalul care a ţinut capul de afiş în mass media a fost DNA şi revocarea Codruţei Kovesi de la conducerea instituţiei. Cetăţenii şi-au format o opinie despre acest scandal în funcţie de canalul de televiziune pe care-l folosesc. Cei care pierd ore în şir pe Antena 3, TVR şi RTV acuză DNA, iar cei care urmăresc canalele Realitatea, Digi 24 sau B1 acuză politicienii alianţei PSD-ALDE. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 705 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 755
Număr afişări conţinut : 4060018

Informatii utile



Ziare