Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri locale

Ştiri localeStiri pe scurt

Email

Pregătiri de sărbători
 

     Pregătirile pentru împodobirea oraşului de sărbători au început deja de săptămîna trecută. A fost montat bradul din centrul oraşului, în parcul din faţa sediului primăriei, lîngă căsuţa lui Moş Crăciun, în vederea împodobirii. Pomul a fost adus de la Ocolul silvic Voila, iar angajaţii de la ADP l-au montat şi completat cu crengi suplimentare. ,,Va fi împodobită zona centrală şi deopotrivă cartierele. Ornamentele achiziţionate în anii trecuţi vor fi folosite în cartiere, iar în zona centrală vor fi monate altele noi. A fost alocat în acest sens un buget în valoare de 100.000 de lei” a spus primarul Gheorghe Sucaciu. Valentin Clonţ, viceprimarul Făgăraşului, care se ocupă de pavoazarea municipiului, spune că va fi încheiat un contract cu o firmă de prestări servicii care va veni cu ornamente şi beculeţe pe care să le monteze în zona centrală şi la Cetate. ,,Am avut oferte, iar primăria va alege firma care se poate încadra în buget. Deschiderea oficială şi aprinderea luminiţelor se vor face la 1 Decembrie, de Ziua Naţională” a declarat viceprimarul Valentin Clonţ.

Regulamente noi

     Centrul de zi pentru persoane vîrstnice şi Cantina de ajutor social vor funcţiona, începînd cu luna noiembrie 2017, după noi regulamente. Legislativul făgărăşean a aprobat, în plenul de la sfîrşitul lunii octombrie, Regulamentul de organizare şi funcţionare pentru Serviciul social de zi şi Regulamentul de organizare şi funcţionare pentru Cantina socială. Centrul de zi pentru persoane vîrstnice a fost înfiinţat în 2006 prin HCL şi a funcţionat în sediul SPAS Făgăraş din cartierul Tudor Vladimirescu. S-au înscris la acest centru, pensionarii care îndeplineau condiţiile impuse de legislativ. ,,În prezent frecventează Centrul 15 vîrstnici care pot desfăşura aici, activităţi artistice, jocuri de grup, activităţi practice, activităţi informative, de comunicare, dar participă şi la terapii psiho-sociale şi la consiliere” spune Bogdan Taflan, diectorul SPAS Făgăraş. La acest centru sînt încadraţi 2 angajaţi, un consilier şi un asistent social. Conform noului Regulament, la Centrul de zi trebuie să fie angajată o persoană la 4 beneficiari. Şi la Cantina de ajutor social a fost emis un nou Regulament de organizare şi funcţionare care prevede condiţiile pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a deveni beneficiar al unităţii. Conform noului document, Cantina are 6 angajaţi, un administrator, un magazioner şi 4 muncitori calificaţi. Cantina a fost înfiinţată în anul 2003 şi deservea persoanele sărace din municipiu. Din anul 2006, prin HCL 260, unitatea a trecut în subordinea SPAS Făgăraş şi asigură masa caldă zilnică pentru oamenii cu venituri foarte mici. În prezent la cantină servesc masa 150 de persoane. Finanţarea unităţii este asigurată de la bugetul local, donaţii şi sponsorizări.

Fără permis

     Un bărbat de 48 de ani a fost surprins de oamenii legii conducînd o autoutilitară pe drumurile publice avînd permisul de conducere suspendat. Evenimentul s-a înregistrat marţi, 14 noiembrie, a.c., în jurul orei 13.15, pe raza localităţii Voila. Poliţiştii de la Postul de Poliţie Rurală Voila  au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente. La data de 13 noiembrie a.c., în jurul orelor 13.40, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz au depistat un bărbat de 29 de ani care a condus un motoscuter neînmatriculat pe DJ 1S, din localitatea Cuciulata, fără să posede permis de conducere. În cauză a fost constituit dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducere fără permis, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente.

 
Pagina 6 din 6

În ediţia tipărită

Ordonanţă dată pe furiş

      Guvernul a introdus, fără să anunţe, regula prin care vrea să oblige angajatorii să modifice într-o lună, între 20 noiembrie şi 20 decembrie, contractele de muncă, pentru transferul contribuţiilor. Iniţierea negocierii colective în unităţile în care nu există încheiat un contract/acord colectiv de muncă este obligatorie pentru punerea în aplicare a noilor modificări ale Codului Fiscal, în celelalte unităţi fiind obligatorie, de asemenea, negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare, a decis Guvernul, introducînd obligaţii care nu erau incluse în forma lansată în dezbatere publică a unei ordonanţe. (continuarea doar în ediţia tipărită)

 

 
Guvernul introduce pachetul de asigurări voluntare de sănătate

     Legea Sănătăţii va permite românilor să încheie asigurare voluntară de sănătate cu spitalele pentru a beneficia de servicii medicale care nu fac parte din pachetul de bază. În schimbul unei sume primite periodic sub formă de abonament, spitalele, de exemplu, se vor obliga să suporte costurile serviciilor medicale care nu sunt incluse în pachetul de bază, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii Sănătăţii. (continuarea doar în ediţia tipărită)
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1427 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Informatii utile

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 739
Număr afişări conţinut : 3926556

FaceBook

Horoscop zilnicZiare