Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri locale

Ştiri localeNoi sensuri de circulaţie

Email

 

 Începînd cu data de 16 octombrie s-a restricţionat în Făgăraş circulaţia pe şapte străzi prin decizia autorităţilor locale

     Reţeaua de semne de circulaţie din municipiul Făgăraş a fost modificată prin decizia autorităţilor locale. Pentru noile sensuri de mers pe unele străzi din municipiu, edilii locali au consultat opinia publică în două dezbateri organizate la sediul nPrimăriei Făgăraş în această lună. Şi Comisia de circulaţie din municipiu a dezbătut şi analizat variantele propuse de primărie pentru a alege cea mai oportună dintre ele. ,,Această modificare s-a făcut în primul rînd pentru a fluidiza traficul rutier în oraş. S-a urmărit, de asemenea, găsirea de spaţii pentru amenajarea de parcări. La ultima dezbatere publică organizată la primărie în data de 4 octombrie a.c. au participat mulţi făgărăşeni care şi-au spus propriile opinii şi de care am ţinut cont” a explicat primarul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu.

Citeşte mai mult...
 

Accident cu victime

Email

      Un accident rutier s-a petrecut joi, 12 octombrie a.c. în jurul orei 14.00, pe DN1, la km 229+ 400, la ieşire din localitatea Mândra spre Făgăraş. Un autoturism marca Opel Corsa a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat în şanţul de pe marginea şoselei. Autoturismul a fost avariat în proporţie de 70%, aşa cum susţin pompierii făgărăşeni care au ajuns la faţa locului. Accidentul a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112 chiar de una dintre cele trei victim, iar la faţa locului au ajuns un echipaj SMURD, o ambulanţă şi un echipaj de stins incendii. Cei trei răniţi au ieşit singuri din maşină, aveau răni uşoare şi au au refuzat transportul la spital.

 

Grupări de criminalitate organizată, destructurate

Email

      Pe parcursul ultimelor două săptămâni, poliţiştii au efectuat 164 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. În urma acestor activități au fost ridicate şi indisponibilizate droguri, bani proveniți din activitatea infracțională, echipamente I.T. şi alte bunuri folosite sau provenite din activitatea infracțională. În perioada 29 septembrie – 12 octombrie a.c., 534 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani. Astfel, polițiştii au organizat 57 de acţiuni operative, în cadrul cărora au fost efectuate 164 de percheziții domiciliare. Au fost derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 242 de persoane, dintre care 98 au fost reținute sau arestate,iar 4 au fost plasate sub control judiciar. Au fost ridicate 29 g. de cocaină, 10 g. de amfetamină, 1 g. şi 2 comprimate de MDMA, 214 de comprimate ecstasy, 550 de g. şi 113 doze de heroină, 290 de g. de rizină de cannabis, 3 comprimate de metadonă, 157.196 g. de cannabis, 2.029 de plante de cannabis, 1.600 g. de masă vegetală, 100 g. de substanțe psihoactive, 71 de plicuri de substanțe psihoactive, 175 de plicuri de substanțe vegetale, 4 cîntare electronice şi 3 grindere, folosite în activitatea infracțională. De asemenea, au fost indisponibilizate 15 autoturisme, 21 HDD-uri, 32 de laptopuri, 2 unități centrale, 7 tablete, o cameră video, 96 de telefoane mobile, 2 cartele SIM, 439 de medii de stocare, 4 arme, 6 cartuşe, 6 arme albe, 26.780 de pachete de țigări, 15 ceasuri de lux, 20 de cutii de artificii clasa a II-a şi au fost ridicați 174.290 de euro, 145.144 de lei şi 2.520 de lire sterline. În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.,au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost realizat şi se implementează un TASK FORCE, pentru prevenirea şi combaterea criminalității transfrontraliere cu autori sau victime cetățeni români.

 

Accidente în zona Perşani

Email

      Porţiunea de drum din DN1 cea mai expusă accidentelor rutiere se află în zona Perşani. Vineri, 13 octombrie au avut loc, aici, două accidente. În jurul orei 13.00 conducătorul unui autoturism nu a acordat prioritate în faţa Băilor Perşani şi a intrat într-o maşină ce circula regulamentar. „Un autoturism care circula pe DJ104A și era condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani a ieșit în DN 1 fără să acorde prioritate unui alt autovehicul, care circula regulamentar dinspre Sibiu spre Brașov și a intrat în coliziune cu acesta”, a spus Gabriela Dinu, purtătorul de cuvînt al IJP Braşov. Şoferul disciplinat a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Un alt eveniment rutier a avut loc între localităţile Perşani şi Vlădeni la mai puţin de o oră după primul accident. Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie şi să adapteze viteza la condiţiile de drum. 

 

Proiecte aprobate

Email

      Încă o tranşă de bani de la bugetul local este direcţionată spre proiecte pentru educaţie, cultură, sport şi sănătate aşa cum impune o hotărîre a CL Făgăraş aprobată în acest an. Din şase proiecte depuse spre finanţare au fost aprobate cinci, decizia fiind dată publicităţii în data de 5 octombrie 2017. Conform procesului verbal de selecţie nr. 29361/5 octombrie 2017, au fost admise proiectele depuse de cinci asociaţii care-şi desfăşoară activitatea în municipiul Făgăraş, iar proiectul depus de Parohia Ortodoxă Gară Făgăraş ,,Rezistenţa Anticomunistă Făgărăşeană” fiind respins considerat incomplet. Asociaţia Păstrăvarilor Făgăraş a cerut finanţare de 20.000 de lei pentru a organiza festivalul păstrăvului. Acţiunea s-a desfăşurat sîmbătă, 14 octombrie a.c. Asociaţia Club Sportiv Oltul Făgăraş vrea să organizeze Cupa Unirii, un turneu de fotbal pentru copii. Asociaţia Participarea Grupurilor Vulnerabile în Economia Socială Făgăraş- Braşov primeşte finanţare pentru proiectul ,,Educaţia, o şansă pentru fiecare”. Asociaţia Părinţilor, Elevilor şi Profesorilor Făgăraş va organiza ,,Făgărăşenii sărbătoresc la Bruxelles Ziua României/ Hai să dăm mînă cu mînă, iar Clubul Sportiv Ţara Făgăraşului a primit finanţare pentru proiectul ,,Făgăraşul pe verticală”. Comisia de validare a proiectelor depuse în această a treia etapă a fost formată din Elena Nemeş Vintilă, preşedinte, membri: Annamaria Şandor, Cristina Ţântea, Simona Ludu, Andreea Surdu, iar secretar Laura Mihaiu. Proiectele puteau fi depuse pînă cel tîrziu la data de 21 septembrie 2017, ora 16.00, la sediul Primăriei Făgăraş aşa cum s-a stabilit prin HCL nr. 172/16 august a.c. Pentru anul 2017, bugetul alocat acestui domeniu a fost de 400.000 de lei. 

 
Pagina 4 din 6

Scriitorul Irvine Welsh vine în România

În ediţia tipărită

Chirii modice la ANL

 

     În acest an au primit locuinţe în blocurile ANL patru familii de făgărăşeni. Repartiţia a fost realizată în blocurile A, C, H şi J, în apartamente de 2 camere, iar chiriaşii s-au mutat încă din luna august. Dacă în urmă cu cîţiva ani numărul cererilor depuse în vederea obţinerii unei locuinţe ANL depăşea 1.000, astăzi mai sînt înregistrate doar 70 de solicitări. Tinerii din municipiu nu se mai bat pentru o locuinţă ANL, deşi chiriile sînt sfidător de mici faţă de cele practicate pe piaţa liberă. Dacă în ANL o chirie nu depăşeşte 50 euro/lună, pe piaţa liberă se cer şi 200 euro/lună, în condiţiile unui confort similar (continuarea doar în ediţia tipărită) 

Citește mai departe...
 
Taximetriştii, nemultumiţi de noile sensuri unice

 

     Începînd cu data de 16 octombrie 2017, Primăria Făgăraş aplică noi restricţii de circulaţie pe unele străzi din municipiu. Acestea au fost stabilite în urma unor dezbateri publice, iar Comisia de circulaţie a definitivat forma restricţiilor. Făgărăşenii care au aflat despre aceste noi modificări au păreri împărţite, unii laudă iniţiativa Primăriei Făgăraş, iar alţii nu sînt de acord cu modificările considerîndu-le inadecvate. (continuarea doar în ediţia tipărită) 

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1222 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Informatii utile

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 734
Număr afişări conţinut : 3869738

FaceBook

Horoscop zilnicZiare