Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri locale

Ştiri localePraful galben care a acoperit oraşul

Email

     Locuitorii din Victoria s-au alertat cînd au văzut în atmosferă un praf galben care acoperea oraşul şi în special zona din apropierea fabricii Purolite. Unul dintre ei a sunat la 112 şi a relatat starea de fapt. Se întîmpla miercuri 9 mai a.c. ,,În data de 9 mai a.c., am fost contactaţi de către reprezentaniţi de la ISU Braşov care ne-au comunicat că au primit o sesizare cu privire la faptul că SC Purolite SA emit un praf galben în atmosferă. Am format o echipă mobilă, cu reprezentanţi de la ISU Braşov, reprezentanţi de la Mediu Braşov şi din cadrul Primăriei Victoria şi ne-am deplasat la SC Purolite SA cu aparate mobile pentru detectarea noxelor. La momentul respectiv, aparatele indicau valori normale, însă reprezentanţii SC Purolite SA ne-au explicat că au avut o problemă tehnică, unul din filtre s-a spart, iar praful a ajuns în atmosferă” a spus viceprimarul Cristina Bratu. Primăria Victoria a înregistrat, de la începutul acestui an, mai multe sesizări cu referire la disconfortul creat de SC Purolite SA. Localnicii reclamă praful galben emis de societatea americană care le creează un disconfort continuu.
- ,,În urmă cu două săptămîni, într-o dimineaţă m-am trezit într-un miros care a invadat apartamentul. Geamurile locuinţei erau rabatate, iar mirosul venea de afară. Am ieşit pe balcon şi m-am şocat cînd am văzut un praf dens de nu se vedea la 20 de metri şi un miros puternic de arsură. Am luat aparatul de fotografiat şi am pozat ceaţa. La noi în cartier, zona Pieţii, mirosul respectiv persistă din cînd în cînd” a spus Dorel Demetrescu.
- ,,În parcări maşinile erau acoperite de un praf galben, am crezut că este polen, însă acum am aflat că Purolite emană acest praf pentru a grăbi procesul de fabricare pe linia farmaceutică. Nimeni nu ia măsuri, din nou îşi bat joc de populaţia din Victoria cu acest disconfort. Angajaţii societăţii spun că praful respectiv nu ar fi periculos şi dau asigurări că este sănătos. Ei spun că acest praf conţine nu ştiu ce substanţe” au spus mai mulţi localnici. (C.T.)
 

 

Scandal cu victime la club

Email

     În noaptea de 12 spre 13 mai a.c., un scandal de amploare s-a petrecut în curtea de pe strada Republicii nr. 27, unde funcţionează un club de noapte şi un bar de zi. Era puţin după ora 4.00 cînd spiritele s-au încins. La ora respectivă, decibelii eliberaţi de instrumentele lăutarilor făceau ravagii. O spun poliţiştii locali solicitaţi la faţa locului pentru a aplana un scandal alături de poliţiştii de la Poliţia Municipală. Ambulanţa a adunat victimele, iar oamenii legii i-au potolit pe scandalagii şi au dat sancţiuni pentru nerespectarea programului. O bătaie ca-n filme a băgat în spital doi tineri, de 22 şi 27 ani. Tinerii erau în stare gravă şi au fost internaţi. ,,Cei doi tineri au picat nevinovaţi în mijlocul scandalagiilor. Mereu sînt scandaluri aici, toate pe fondul alcoolului şi al muzicii” spun martorii. Unul dintre tineri a necesitat cel puţin 7 zile de spitalizare pentru investigaţii amănunţite şi tratament, iar al doilea a fost supus mai multor investigaţii. Surse din anchetă spun că scandalul a început în club şi a fost provocat de Emil Morar, el fiind şi cel care i-a bătut pe tineri. Compartimentul autorizaţii din Primăria Făgăraş spune că niciuna dintre unităţile care funcţionează pe Republicii, nr. 27 nu are autorizaţie de funcţioneare pentru ora la care a avut loc scandalul. Clubul Colors nu deţine în prezent nicio autorizaţie, iar Barul Cramă- Restaurant (II Vlăduţ Marian) are autorizaţie de funcţionare pentru intervalul orar 8.00- 22.00.

 

Noaptea muzeelor

Email

     Sîmbătă, la ora 18.00, a.c., s-a deschis la Muzeul Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“ cea de a VII-a secţiune a ,,Nopţii Muzeelor”. ,,Am avut aproximativ o mie de turişti, la fel ca şi anul trecut. Aşa cum ne-am dorit, ne-au vizitat în special făgărăşenii. Ultima intrare a fost la ora 23.00“ a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“. Cea mai vizitată expoziţie a fost ,,Camera principeselor“, urmată de Sala Tronului.

 

Promisiuni

Email

    Salariaţii de la Fabrica de Pulberi consideră că protestul pe care l-au organizat a avut efect. ,,Am aflat că în ședința de Guvern de miercuri, 16 mai a.c., s-a aprobat bugetul pentru anul 2018. Acum trebuie publicat în Monitorul Oficial, apoi sperăm că vom primi salariile restante. Cel puțin așa ne-a promis conducerea fabricii. De asemenea ni s-a spus că în curînd vom porni fabrica și producția, vom avea comenzi, iar situația financiară se va schimba. Vom vedea dacă sînt doar vorbe sau chiar se va întîmpla ” au spus angajații.

 

A murit medicul Ștefan Scarlat

Email

     Medicul Ștefan Scarlat a murit la Spitalul Judeţean Braşov la vîrsta de 80 de ani. Înmormîntarea a avut loc, vineri, 18 mai a.c., în cimitirul oraşului Victoria. Medicul a fost condus pe ultimul drum de către familie, vecini, prieteni şi colegii de breaslă. La începutul lunii mai a.c., medicul a ajuns în stare gravă la Centrul de Permanenţă din Victoria de unde a fost transportat la Spitalul Municipal Făgăraş. Starea fiind critică a fost transferat la Spitalul Judeţean Braşov. Medicul Ştefan Scarlat a desfăşurat o îndelungă activitate în domeniul medical atît la Victoria cît şi la Făgăraş. 35 de ani a ajutat bolnavii internaţi la Spitalul Orăşenesc Victoria ca medic internit, dar a coordonat şi activitatea unităţii din funcţia de director. După ce spitalul din Victoria s-a închis, medicul şi-a continuat activitatea la Laboratorul de analize deschis la Făgăraş şi la Centrul de plasament ,,Azur” şi azilul de bătrîni ,,Castanul”. ,,Iubesc această meserie şi la orice oră din zi şi din noapte voi fi disponibil să ofer servicii medicale. Medicina a fost şi va rămîne singura mea ocupaţie. Nu pot trăi fără să prestez servicii medicale şi din acest motiv m-am înscris la concurs pentru postul de medic de la ,,Castanul” deşi am o frumoasă vîrstă” a fost ultima declaraţie a medicul Ștefan Scarlat oferătă ziarului ,,Monitorul de Făgăraş”. Ştefan Scarlat era doctor în ştiinţe medicale şi singurul internist cu diplomă de excelenţă. Dumnezeu să-l odihnească”

 
Pagina 4 din 4

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 521 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4184306

Informatii utileZiare