Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri locale

Ştiri locale,,Securiştii mi-au sugerat să le pun luptătorilor otravă în mîncare”

Email

  

 

Mărturiile lui Ioan Grecu din Șoarş, sprijinitor al Grupului de partizani din Munţii Făgăraşului, care a fost întemniţat 7 ani la Aiud

     Marea prigoană comunistă împotriva poporului român începea în 1948, când mii de oameni, tineri şi bâtrâni, au fost persecutaţi, arestaţi şi aruncaţi în închisori şi lagăre. Începea marele calvar, care a cuprins cu repeziciune toată ţara, durând mai bine de 50 de ani, pentru că putem spune că nici astăzi nu poate fi vorba de normalitate în viaţa publică românească. În comunism, minciuna şi reaua credinţă se ridicau la rang de politică de partid şi de stat. Toţi cei care au servit regimului comunist au fost recompensaţi cu vârf şi îndesat şi, drept urmare, au aplicat cu mult zel odioasele metode bolşevice, asuprindu-şi semenii pînă la crimă. Cei care s-au împotrivit dictaturii au fost în timp anihilaţi, lupta lor rămânând doar un ideal pe care l-au închis în carapacea sufletului lor. Unul din satele Țării Făgăraşului care s-a opus în majoritate instaurării comunismului, considerându-l o ameninţare la însăşi puritatea neamului românesc, a fost Șoarş. Idealurile de dreptate, adevăr şi credinţă pe careaceşti săteni le respectau, ar explica de ce şorşenii erau în 1940 legionari în majoritatea lor.

Citeşte mai mult...
 

Cursuri de pregătire

Email

     În poligonul amenajat în incinta Detaşamentului de Pompieri Făgăraş se pregătesc pompieri din 18 judeţe din ţară. În fiecare săptămînă se organizează module de pregătire cu 12 cursanţi. ,,Astfel de poligoane de pregătire sînt în 7 localităţi din ţară, printre care şi la Făgăraş. Noi pregătim zeci de cursanţi din întreaga ţară pentru o perfecţionare continuă a personalului de intervenţie. Din doi în doi ani subofiţerii fac aceste pregătiri de performanţă. În săptămîna 9 – 13 iulie a.c., la poligonul din Făgăraş s-au pregătit 12 subofiţeri de la ISU Prahova şi Bucureşti. Respectivii pompierii au fost cazaţi la subunitate şi au făcut cele 40 de ore de pregătire împărţite pe module, fiecare cu un specific. Este vorba despre intervenţii la incendii, calamităţi naturale sau mînuirea accesorilor din dotare. Multe detaşamente de pompieri din ţară nu au baza materială în poligon pentru astfel de pregătiri şi sînt repartizaţi în cele 7 oraşe din ţară unde există poligoane. Aceste cursuri au scopul de a pregăti permanent pompierii pentru a face faţă situaţiilor dificile cu care se confruntă. Unul dintre modulele de pregătire este lupta cu focul, adică timpul de intervenţie pentru a limita pagubele produse de incendii. Un alt modul se referă la mînuirea stingătorului sau la tăierea unui copac cu drujba. Prin aceste module facem o recapitulare şi aprofundăm cunoştinţele acumulate” a spus comandantul Dorin Moldovan de la Detaşamentul de Pompieri Făgăraş.

 

Inaugurarea bibliotecii

Email

     Inaugurarea Bibliotecii Orăşeneşti Victoria a avut loc joi, 12 iulie a.c.. Conducerea Casei de Cultură a organizat, începînd cu ora 19.30, o seară de folk pentru a marca momentul. Biblioteca funcţionează în clădirea Casei de Cultură, la etaj, şi a fost reamenajată prin investiţii susţinute de la bugetul local. Au fost achiziţionate rafturi pentru cele 16.000 de volume de carte. În sediul bibliotecii au fost organizate, în ultimii doi ani, aşa cum spune artistul Victor Hoajă, o serie de evenimente culturale, lansări de carte, conferinţe cu teme şi cursuri de pregătire.

 

Campanie umanitară

Email

      Consilierul local Alexandrina Pasere a început o campanie umanitară pentru strîngerea de bunuri care să ajungă la persoanele şi familiile afectate de inundaţii. Campania a început luni, 9 iulie a.c., şi încă nu s-a încheiat. ,,M-am uitat la TV şi am văzut multă suferinţă aşa m-am hotărît să încep campania. În unele zone, ploile au făcut pagube mari, iar noi trebuie să-i ajutăm pe sinistraţi să treacă peste acest impas. Ajutoarele constă în alimente, haine şi alte bunuri. Imediat după ce am postat anunţul pe reţelele de socializare, foarte multe persoane m-au contactat şi vor să se implice. O familie a donat un covor, alţii au donat haine şi alimente. În colaborare cu Victor Hoajă, bunurile vor fi transportate la persoanele afectate de inundaţii” a spus Alexandrina Pasere. Cei care doresc să doneze ajutoare destinate sinistraţilor sînt aşteptaţi la punctul de colectare aflat în incinta Casei de Cultură, persoană de contact Sorin Teleanu.

 

Examenul dascălilor

Email

     La examenul de titularizare care a început miercuri, 11 iulie a.c., cu proba scrisă, s-au înscris 726 de candidaţi din judeţul Braşov, dar s-au prezentat la examen 585 dintre ei. Ion Negrilă, inspectorul şcolar general adjunct, a spus că au fost absenţi 104 candidaţi, iar 37 s-au retras. ,,Anul trecut s-au înscris 596 de candidaţi dintre care s-au retras 52, iar unul fost eliminat pentru fraudă. A fost doar o singură medie de 10.00” a spus Ion Negrilă. În ţară, peste 31.000 de candidaţi au susţinut, ieri, proba scrisă a examenului de titularizare. Ca în fiecare an, cea mai mare concurenţă este pe posturile de învăţătoare, educatoare, dar şi pentru catedre de limba şi literatura română sau matematică. Dascălii vor afla rezultatele finale abia 24 iulie, după rezolarea contestaţilor, cînd vor fi afişate la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul edu.ro. În judeţul Braşov au fost scoase la concurs pentru titularizare 195 de posturi, 140 în mediul urban şi 55 în mediul rural. Alte 722 de posturi sînt cu angajare pe perioadă determinată, catedrele avînd o valabilitate între unul şi trei ani. 

Citeşte mai mult...
 
Mai multe articole..
Pagina 4 din 5

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 711 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4231149

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare