Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri locale

Ştiri localeCanalizare pe post de tomberon

Email

 

     Canalizarea este folosită la Victoria şi pe post de groapă de gunoi. Mulţi abonaţi ai SC Victoria Parc Industrial SRL aruncă obiecte voluminoase în toalete în loc să folosească tomberoanele. Ajung astfel în canal peturi, varză murată, cîrpe sau lenjerie intimă. Comportamentul acestor persoane nu poate fi catalogat decît unul necivilizat. Cînd se află în faţa canalului înfundat, aceiaşi abonaţi cer ajutorul angajaţilor societăţii. Cei mai necivilizaţi abonaţi sînt cei de pe străzile Pieţii, Albota, Victoriei, George Coşbuc şi Viitorului. Dacă pînă acum, firma a suportat cheltuielile aferente intervenţiilor de decolmatare a canalului, de acum va percepe taxe.

Sună la dispecerat cînd refulează canalul
 

     ,,Ne confruntăm foarte des cu reţeaua de canalizare înfundată pentru că oamenii aruncă la toalete obiecte de igienă, lenjerie intimă, sticle de plastic, murături, cîrpe. La o astfel de intervenţie participă 5 angajaţi, iar durata poate fi de la 3 ore pînă la 3 zile. Am avut cazuri în care a durat şi o săptămînă o inbtervenţie. Din cauza obiectelor aruncate de abonaţi, pe traseele canalizării se formează dopuri care le eliminăm greu, dar depistăm şi foarte greu locul acestora pe conductă. Cetăţenii ne solicită ajutorul atunci cînd canalul le refulează în casă sau în faţa blocului” a spus Marian Baciu, directorul SC Victoria Parc Industrial SRL. 

Citeşte mai mult...
 

,,Arca lui Noe“ la Făgăraş

Email

     În perioada 13-22 martie, Biserica Evanghelică, în colaborare cu Primăria Făgăraş, a derulat un proiect inedit, intitulat ,,Arca lui Noe“. ,,Pentru acest proiect am invitat un artist plastic din Germania, Edin Bajric. Este originar din Bosnia şi a avut experienţa războiului, lucru care a lăsat urme asupra viziunii sale despre viaţă. Proiectul ,,Arca lui Noe“ este creaţia lui. Planul are dpuă elemente: să construim o corabie din lemn aici, în centrul oraşului, unde vom lucra cu copiii şi tinerii. Ideea este aceasta- ce luăm cu noi dacă trebuie să plecăm? În cadrul acestui program desenăm şi pictăm împreună cu copiii de la Colegiul Naţional ,,Doamna Stanca“, Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densuşianu“, grupul de tineri şi copii din cadrul Bisericii Evanghelice, de la şcolile generale din Bărcut şi Şercaia. În proiect sînt implicaţi şi tinerii de la Diakonia din Şercaia. Participă chiar şi persoanele vîrstnice din cadrul Bisericii Evanghelice. Programul a început în data de 13 martie, cînd am fost vizitaţi de copiii de la şcoala Honterus din Braşov şi de la liceul Meşotă.

Citeşte mai mult...
 

Investiţii la Azur

Email

     Centrul de plasament ,,Azur” din Victoria are nevoie de o serie de investiţii, aşa cum declară directoarea instituţiei, Viorica Harcu. Valoarea investiţiilor ce au fost stabilite de conducerea unităţii se ridică la 1.640.000 lei, iar lista cu necesarul a ajuns pe masa directorului DGASPC Braşov, Gheorghe Durnă. ,,Sînt lucrări care s-au ivit după ce s-a realizat separarea azilului de centrul de plasament, unele dintre ele fiind absolut necesare pentru funcţionarea în condiţii optine a centrului” a spus coordonatorul centrului. Bugetul instituţiei trebuie completat cu sumele de bani necesare funcţionării, respectiv 707.000 lei/an, însemnînd plata utilităţilor, reparaţii, hrana copiilor, medicamente, îmbrăcăminte, deplasări, etc. Cele mai urgente lucrări se referă la:
 

- amenajarea unei scări exterioare de evacuare- 80.000 lei
- demolarea şi reconstruirea unei săli de sport- 450.000 lei
- achiziţionarea unui sistem de supraveghere video- 30.000 lei
- izolarea termică- 250.000 lei
- achiziţionarea unui microbuz- 100.000 lei
- repararea gardului de împrejmuire - 200.000 lei
- sistem avertizare in caz de incendii- 40.000 lei
- lucrări de reabilitare a bucătăriei şi a subsolului unităţii 50.000 lei
- reabilitarea atelierului -240.000 lei
- amenajarea groapei de nisip 1.500 lei
- schimbarea ferestrelor din lemn cu termopan -30.000 lei
- bituminarea terenului de fotbal - 82.000 lei

 

Democraţie deficientă

Email

     Prin democraţie înţelegem o formă superioară de organizare şi conducere politică a societăţii, în care puterea aparţine poporului. Mai bine zis cetăţenilor, calitate ce implică apartenenţa oficială la un anumit stat şi asumarea la vîrsta majoră a drepturilor şi îndatoririlor civice înscrise în Constituţie. Democraţiei i se atribuie virtutea de a garanta libertăţile individuale ale cetăţenilor, fără pericolul subminării lor din partea vreuneia din puterile statului, cum s-ar întîmpla în regimurile politice despotice, aristocratice sau totalitare. La modul ideal democraţia asigură o conducere eficientă, garantează drumul spre prosperitate într-un climat de echitate socială. Constatăm însă că avantajele democratice nu se instaurează de la sine şi latura de eficienţă se poate diminua pînă la opusul de democraţie deficientă. Aşa rezultă din clasamentul ,,Indicele Democraţiei 2017”, realizat de Economist Intelligent Unit, în care România ocupă locul 64 din 167 de ţări, fiind etichetată drept o democraţie deficientă. Ciudat că în aceeaşi categorie documentul include şi state precum Italia, Portugalia, Franţa, Belgia, Cehia, Slovenia, Grecia, Polonia, Ungaria, unele pe care noi le-am luat drept modele europene.

Citeşte mai mult...
 

Au început simulările pentru BAC

Email

     Elevii din clasele terminale de liceu vor trece prin emoţiile simulărilor pentru examenul de bacalaureat. Prima zi a testărilor a fost luni, 19 martie a.c., iar afişarea rezultatelor va avea loc în data de 30 martie. ,,În 19 martie a avut loc proba de limba şi literatura română la care au participat elevii claselor a XI-a şi a XII-a. Sînt 160 de elevi înscrişi, din care au fost prezenţi 156 în data de 19.03. Avem patru elevi care au lipsit pe motiv de boală. În data de 20 martie are loc proba pentru limba germană, în 21 martie proba E.C- proba obligatorie a profilului, iar în 22 martie proba E.D, adică proba la alegere. Rezultatele finale se vor afişa în data de 30 martie, dar nu se trec în catalog decît cu acceptul elevului, după cum s-a procedat şi la simulările pentru Evaluarea Naţională“ a spus Corina Drăgoiu, directoarea Colegiului Naţional ,,Doamna Stanca“.

 
Pagina 3 din 4

În ediţia tipărită

,,Digurile ar fi oprit năvala apelor“

 

      Apele au făcut mari pagube în Ţara Făgăraşului săptămîna trecută. Ploile abundente şi topirea zăpezii au dus la o triplare a debitului apei Oltului. Iar lipsa digurilor a dus la revărsarea apei în toate zonele aflate în apropierea albiei Oltului. Cartierul Galaţi, Şona, Crihalma, Comăna, Mîndra, colonia de la şantierul Mîndra, Feldioara au fost localităţile şi zonele unde apa a făcut ravagii. Au rămas izolate două sate, Şona şi Crihalma. În zona Mîndra, şantierul pentru construirea digului a fost abandonat după 1989 şi nici nu sînt şanse ca investiţia să fie finalizată. La Crihalma, podul de peste Olt creează probleme în fiecare an, dar nimeni nu s-a preocupat de construirea unuia nou. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu mai mulţi localnici afectaţi de inundaţiile de săptămîna trecută, dar şi cu autorităţi locale despre situaţia inundaţiilor din Ţara Făgăraşului. Redăm cîteva dintre părerile făgărăşenilor despre năvala apelor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 515 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 758
Număr afişări conţinut : 4103658

Informatii utileZiare