Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri locale

Ştiri localeOameni de lîngă noi

Email

 

Amintirile unui marinar
 

Ofiţerul de marină Dan Dumitrache regretă vremurile în care România era recunoscută în lume pentru profesionalismul marinarilor România avea a doua flotă din Europa cu 380 nave Poveşti despre piraţi, furtuni şi despre cele mai fascinante locuri de pe glob trăite de Dan Dumitrache în periplul său prin lume

     România avea a doua flotă comercială din Europa cu 380 de nave. Erau anii în care unele lucruri chiar mergeau bine, în ciuda unei dictaturi ce făcea aerul greu de respirat. După lovitura de stat din decembrie 1989, cu un scenariu regizat ca la carte, românii chiar credeau că libertatea şi bunăstarea vor intra în casele lor. Cu timpul însă dezamăgirea a fost mai mult decît cruntă. Flota cu care ne mîndream atunci a dispărut, fabricile au fost puse pe butuci iar vechea nomenclatură a fost înlocuită de copiii şi nepoţii foştilor activişti de partid şi securişti. Putem spune că din cea de-a doua flotă comercială a Europei au rămas doar poze în albume şi amintiri nostalgice spuse la un pahar, în vreme ce foştii marinari ai flotei româneşti au devenit mercenarii companiilor străine.

Citeşte mai mult...
 

Apeluri 112

Email

     Paramedicii din Victoria au fost solicitaţi în perioada 17 – 20 septembrie 2018 la cinci intervenţii. Primul apel 112 a fost înregistrat luni, 17 septembrie a.c., în jurul orei 15.00 în localitatea Viştişoara, unde F.R. de 25 de ani acuza dureri abdominale şi toracice. Bărbatul a fost monitorizat şi transportat la Spitalul Municipal Făgăraş. Marţi, 18 septembrie a.c., în jurul orei 9.40, P.R. de 80 de ani din Viştea de Sus, acuza dureri de cap, iar membrele superioare erau amorţite. Victima a fost monitorizată şi transportată la spital. Miercuri, 19 septembrie a.c., în jurul orei 14.20, S.R. de 39 de ani, din Victoria, de pe strada Victoriei a căzut şi a fost diagnosticat de paramedici cu fractură costală şi excoriaţii. Victima a fost monitorizată şi transportată la CPU Făgăraş. Joi, 20 septembrie a.c., în jurul orei 13.45 paramedicii au fost solicitaţi în satul Rucăr unde B.S. de 63 de ani, din neatenţie, s-a tăiat cu drujba la ambele mîini. Victima a fost monitorizată şi transportată la Spitalul Municipal Făgăraş, apoi transferat la Spitalul Judeţean Braşov. În jurul orei 15.30, B.E. de 56 de ani din Victoria, de pe strada Muncii, acuza dureri în piept, avea insuficienţă respiratorie. Rudele au solicitat ajutor de la paramedicii, iar victima a fost transportată la Spitalul Municipal Făgăraş unde a fost internată.

 

Programul Rabla

Email

     Făgărăşenii care vor să achiziţioneze un autoturism nou valorificînd şi maşina veche pe care o deţin pot accesa programul Rabla. Cel puţin aşa anunţă Ministerul Mediului care are, după rectificarea bugetară, un buget de 198 de milioane de lei reprezentând contravaloarea a 30.000 de prime de casare. Graţiela Gavrilescu a anunţat că începînd din această săptămînă vor fi acordate din nou tichete pentru programul Rabla, care a fost suplimentat la rectificarea bugetară cu 198 de milioane de lei. ,,Acordăm în continuare aceeaşi primă de casare de 6.500 de lei, putem să cumulăm această sumă de casare, dacă cumpărăm o maşină hibrid primim încă 1.700 de lei, iar în cazul maşinilor cu emisii de 98 de grame la suta de kilometri bonusul este de o mie de lei", a afirmat ministrul Mediului. Pentru anul viitor programul Rabla va păstra, conform ministrului Mediului, aceeaşi sumă,care să fie echivalentă cu 50.000 de maşini noi introduse pe piaţă.

 

De la Poliţie

Email

      Un făgărășean s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat în trafic conducînd fără permis de conucere o maşină şi avînd o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întîmplat săptămîna trecută pe strada Livezii din Făgăraş, bărbatul de 45 de ani fiind cercetat penal pentru două infracţiuni, conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis. Un alt făgărășean, de 42 de ani, a fost depistat conducând fără a avea carnet pe strada Constantin Popp din localitate. Şi pentru el poliţiştii au întocmit dosar penal. Un bărbat de 66 de ani, din Poiana Mărului, s-a ales cu dosar penal pentru că avea 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, când a fost oprit pentru control pe strada Brazilor din Zărnești. Tot săptămîna trecută, polițiștii din Făgăraș au oprit pentru verificări un autoturism care avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare emis de autoritățile germane, dar care era radiat din circulaţie. Maşina era condusă de un tânăr de 18 ani, din comuna Recea, căruia poliţiştii i- au întocmit dosar penal. Şi polițiștii de la Secția Rurală Șercaia au înregistrat un eveniment rutier. Ei au depistat un bărbat de 37 de ani care conducea un scuter neînmatriculat, fără a avea permis de conducere.

 

Intervenţii

Email

     În perioada 17 – 20 septembrie a.c., paramedicii făgărăşeni au fost solicitaţi la cinci cazuri în Făgăraş, Copăcel şi Beclean. Luni, 17 septembrie a.c., în jurul orei 12.40, P.P. de 90 de ani din Făgăraş de pe strada Dr. Ioan Șenchea, acuza dureri abdominale. Femeia a fost monitorizată şi transportată la spital. În jurul orei 20.00, B.N. de 7 ani, a căzut şi s-a lovit de o bordură. Fetiţa s-a ales cu un traumatism cranio cerebral şi o contuzie hematomă la nivelul capului. Victima acuza dureri de cap, a fost monitorizată şi transportată la CPU Făgăraş. Marţi, 18 septembrie a.c., în jurul orei 15.30, G.N. de 34 de ani, din Copăcel a căzut de pe scară. Femeia acuza dureri de cap, umăr drept şi coloană, victima a fost monitorizată şi transportată la CPU Făgăraş. Joi, 19 septembrie a.c., în jurul orei 15.20, B.P. de 84 de ani de pe strada V. Alexandri a căzut de pe o scară şi s-a ales cu fractură la membrul inferior drept. Victima a fost monitorizată şi transportată la spital. În jurul orei, 16.36, pe DN 1 în localitatea Beclean s-a înregistrat un accident rutier. Victima de 29 de ani acuza dureri de cap şi membru superior stîng. D.M. a fost monitorizat, dar a refuzat transportul la spital.

 
Pagina 3 din 4

În ediţia tipărită

Făgărăsenii nu vor participa la referendum

 

     Majoritatea făgărăşenilor nu găsesc rostul organizării referendumului din 6-7 octombrie 2018 şi spun că nici nu vor participa. Ei consideră că familia tradiţională este clară şi nu poate fi altfel decît formată prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Făgărăşenii spun că banii cheltuiţi pentru acest demers ar putea ajuta Sănătatea şi Educaţia care sînt uitate de guvernanţi. Mai pun organizarea referendumului şi pe seama unei manipulări grosolane de care abuzează guvernanţii pentru a-şi ascunde incompetenţa, lăcomia, faptele de corupţie şi modificarea acelor legi care să le ascundă dosarele penale. (continuare doar în ediţia tipărită).

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 863 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Informatii utile

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 778
Număr afişări conţinut : 4311579

FaceBook

Horoscop zilnicZiare