Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri locale

Ştiri localeImpozit pe teren majorat, la Victoria

Email

 

      Începînd din ianuarie 2018, cetăţenii din Victoria vor plăti cu 10% mai mult pentru impozitul pe teren, în timp ce pentru clădiri vor achita aceleaşi valori ale impozitului. Noile tarife au fost stabilite de aleşii locali în şedinţa ordinară desfăşurată în data de 28 noiembrie a.c. Impozitul pe teren şi impozitul pe construcţii se calculează în funcţie de suprafaţă şi de zona unde este amplasată clădirea. În Victoria există trei zone de locuinţe A, B şi C.
- În zona A sînt incluse străzile: Libertăţii, M.Eminescu, Stadionului, P.Parcului şi Podragu
- În zona B sînt incluse străzile: Salcîmilor, Moldovanu,Victoriei, Negoiu, Chimiştilor, 1 Decembrie 1918, Ghioceilor, Primăverii, Tineretului, Policlinicii, Pieţii, Albota, Grădinarilo, Teiului
- În zona C sînt incluse străzile: Viitorului, G.Coşbuc, Oltului, Narciselor, Crizantemei, Aleea Uzinei, Cîmpului, Toamnei, Poligonului, Lalelelor, Brînduşelor şi Crinului. 

Citeşte mai mult...
 

De la Perjo, citire!

Email

      Dan Perjovschi, născut la Sibiu în 1961, este ilustrator şi grafician al revistei ,,22”, autor de cronici referitoare la arta plastică, iar de prin 1999 încoace îşi extinde tematica analizelor la viaţa socială, politică, culturală a României contemporane, printr-o rubrică permanentă intitulată ,,Via a vis”. Ca promotor al artei moderne se remarcă la nivel internaţional, dar convins, în acelaşi timp, că scrisul are greutate şi audienţă, scrie articole percutante, de reguli scurte, condensate, excelînd prin spirit, o exprimare spumoasă plină de haz şi de vitriol. Ironia şi autoironia se împletesc. Despre ,,22” spune că este ,,o revistă anticomunistă, după ce comunismul a căzut”, iar tematica imprevizibilă a articolelor sale, apreciază că seamănă cu ,,un iarmaroc”. Multe dintre piesele ,,iarmarocului” sînt atît de scurte şi concentrate, încît au forma unor aforisme în care cuprinsul abia dacă depăşeşte în lungime, titlul. Am ales cîteva dintre acestea dintr-un volum apărut în 2010, tocmai pentru a încăpea în spaţiul îngust al rubricii.

Citeşte mai mult...
 

Furt de lemne

Email

      Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila au identificat, în noaptea de 6 decembrie, în jurul orelor 2.30, pe DN 1, între localitățile Șercaia și Perșani, un bărbat 25 ani, care conducea o autoutilitară ce tracta o semiremorcă încărcată cu material lemnos. La solicitarea polițiștilor de a prezenta documente legale de proveniență pentru materialul lemnos, bărbatul nu a putut prezenta actele solicitate. Pe de altă parte, în urma verificărilor în aplicația ,,Inspectorul pădurilor” a rezultat că pentru vehiculul în cauză nu a fost emis niciun aviz de însoțire a materialului lemnos, caz în care polițiștii au condus vehiculul la sediul Postului de Poliție Șercaia, pentru stabilirea provenienței legale. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5 000 lei, conform prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Cei 53 metrii steri lemn de foc, diferite esențe, au fost confiscați și predați în custodia Ocolului Silvic ,,Pădurile Șincii” R.A. Polițiștii au confiscat autoutilitara, care a fost introdusă în camera de corpuri delicte a I.P.J. Brașov. 

 

Băile Rodbav transformate în centru de instruire

Email

      Angajaţii din penitenciare din sursă externă sînt instruiţi în fostele băi de la Rodbav care au ajuns în patrimoniul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din România. „Un număr semnificativ de persoane a fost încadrat în penitenciare prin concursuri din surse externe. Sînt funcționari publici cu statut debutant și pentru a putea fi folosiți în misiunile operative au nevoie de cursuri de specializare ca să devină funcționari publici cu statut definitiv. Cei mai mulți necesită să fie pregătiți în activități militare specifice sistemului”, a declarat Liviu Matache, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea. La 4 kilometri de satul Rodbav, într-o pădure cu stejari multiseculari, fosta locaţie balneoclimaterică a fost transformată în Centrul de formare profesională şi recuperare a capacităţii de muncă aparţinînd Penitenciarului Codlea. 

Citeşte mai mult...
 

Poveste sau adevăr

Email

      Era o zi de toamnă. Se culesese strugurii, s-au pus în butoaie şi, hai la must. Aşa am fost şi eu invitată la o ulcică de must de struguri. A doua zi în loc de ora 12.00, am ajuns la ora 18.20. Nu am mai servit must şi am plecat la poartă cu vecinul care zice: uite un fotograf pozează casa aceea veche de peste 100 de ani. Intrăm în vorbă, domnul fotograf povesteşte despre el, vecinul pleacă, iar fotograful zice, merg la căciulile de pămînt, 8 la număr; îi spun, aş vrea să le mai văd şi eu. Zice foarte tare: urcă în maşină. Fiind în faţa bisericii, îmi fac cruce, zic Doamne ajută, şi urc. Povestim de una de alta, că are studii superioare, că a lucrat cu o rudă a mea. Urcăm dealul şesului cînd tocmai cobora ciurda de vaci, iar noi mergeam cu mare viteză printre vite de parcă eram la raliuri; recunosc era plăcut. Ajungem în dreptul căciulelor de pămînt, coborîm din maşină şi îi zic, fă-mi te rog şi mie o poză să o am amintire pentru copii. Era o panoramă frumoasă, iar timpul era de partea noastră. La un moment dat, tace şi urcă grăbit deluşorul din faţa maşinii, o pantă cam de 45 grade. Eu îl privesc cu admiraţie, apreciindu-i vioiciunea şi viteza cu care urca.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 3 din 4

Caută in site ...

Adio, Majestate!

 

      România iubeşte monarhia. Ar fi concluzia la care ar ajunge orice persoană care deschide televizorul, ascultă radioul sau citeşte presa scrisă, pentru că mijloacele media abundă de articole despre regele Mihai şi monarhie. Dar dacă ne-am întoarce în urmă cu vreo două decenii, lucrurile n-ar sta chiar aşa. Regele Mihai a fost alungat din ţară de regimul post-decembrist condus de Iliescu şi Roman, aşa cum s-a întîmplat în 1947, pe vremea regimului bolşevic. Urmaşii acelor comunişti, pesediştii actuali, depun flori şi lumînări pentru monarhul României care a trecut la cele sfinte, iar pe bloguri postează mesaje de compasiune arătîndu-şi astfel nesimţirea.
     Fiind într-o vizită în Danemarca, am avut ocazia să trăiesc vizita familiei regale în oraşul în care am poposit vreme de o săptămînă. Au fost multe pregătiri, oficialităţile au fost băgate în priză cu mult timp înaintea vizitei. Localnicii erau preocupaţi să-şi întîlnească Regina, iar în ziua sosirii familiei regale, locul era înţesat de lume. Oraşul nu avea mai mult de vreo 20.000 de locuitori, dar atunci numărul celor prezenţi era şi de cinci ori mai mare. Era puhoi de lume. Eu nu mai văzusem atîta agitaţie şi oameni la un loc de pe vremea cînd Ceauşescu vizita vreo localitate. Pe cînd eram în anul I de facultate, era anunţată participarea preşedintelui ţării la deschiderea anului universitar, la Cluj. Cîtă zarvă, eram forţaţi să ieşim, să-l aclamăm! Pe noi, bobocii, ne-au închis pe stadionul din Cluj ca pe nişte oi, pentru a vedea iubitul conducător cît de ovaţionat este de tineri. Ceva similar era şi în oraşul danez, la vizita Reginei. Deosebirea însă consta în faptul că acei cetăţeni au mers la întîlnirea cu Regina din plăcere, pe cînd noi eram forţaţi. Le zîmbeau feţele, plîngeau oamenii de emoţie.

Citește mai departe...

Vizitatori online

Avem 754 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 738
Număr afişări conţinut : 3959570

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare