Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri locale

Ştiri localePovestea Fiului Omului

 

 

      Toată lumea este o poveste nesfîrşită din care ies alte poveşti. Eroi viteji, dragoni zburători, zmei, vrajitoare, Feţi-Frumoşi şi Ilene Cosânzene. Cum ar arăta această lume fără ei? Putem spune fără să greşim că în momentul în care se termină poveştile ia sfîrşit şi speranţa. Dar cea mai adevărată şi mai frumoasă este ,,Povestea Fiului Omului“. 

Omul cu biciul
 

     Ierusalimul anului 33 al erei noastre. Oraş cosmopolit aflat la graniţa între imperii care au venit şi au apus. O lume colorată, negustori, oameni, santinele romane care căscau a plictiseală, puzderie de copii murdari şi cu feţele arse de soare care se zbenguiau prin colbul drumului iar deasupra, soarele Orientului arunca raze în acea lume de furnici harnice şi atît de minuscule.

Citeşte mai mult...
 

Tradiţii şi obiceiuri de Paşti în Ţara Făgăraşului

Email

 

 

      Tradiţiile şi obiceiurile din Ţara Făgăraşului au fost aduse în actualitate de cei mai mici dintre făgărăşeni. Elevii de la clasele I-IV pînă la cei mari, de liceu, s-au întrecut pe ei reuşind să impresioneze audienţa în cadrul programului ,,Şcoala Altfel". A fost a III-a ediţie a proiectului ,,Tradiţii şi obiceiuri de Paşti în Ţara Făgăraşului" derulat de Colegiul ,,Aurel Vijoli" în colaborare cu Protopopiatul Ordodox Făgăraş. Dacă la prima ediţie a fost inaugurată capela din incinta colegiului, în recenta ediţie desfăşurată miercuri, 9 aprilie a.c., proiectul a fost mult mai amplu. Au fost implicate mai toate şcolile din Ţara Făgăraşului, elevii evidenţiindu-se prin arta picturii pe stică, a creaţiei şi a cîntecului religios specific praznicului Paştelui.

Citeşte mai mult...
 

Paştile şi sărbătoarea Învierii

Email

 

 

,,Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcînd şi celor din morminte viaţă dăruindu-le“ ( Troparul Învierii )

     Duminică, 20 Aprilie a.c. creştinătatea prăznuieşte Învierea Domnului. De mai bine de două mii de ani întreaga omenire sărbătoreşte trriumful vieţii asupra morţii. Mormîntul gol este noul semn al speranţei.

Citeşte mai mult...
 

Şcoala altfel la Victoria

Email

 

 

      Elevii de la Liceul Teoretic ,,I.C. Drăguşanu" din Victoria s-au evidenţiat în cadrul programului educaţional ,,Şcoala altfel". Ei au transformat clădirea şcolii într-un spaţiu expoziţional pentru propriile produse cînd au fost jurizaţi şi recompensaţi cu premii.

Atelier gastronomic
 

     În perioada 7 - 11 aprilie a.c., s-a desfăşurat programul ,,Şcoala altfel: Să ştim mai multe, să fim mai buni!" cînd elevii de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu" s-au implicat într-o serie de evenimente repartizate pentru fiecare zi a săptămînii. Cea mai activă zi a fost miercuri, 9 aprilie a.c., cînd a fost organizat atelierul gastronomic denumit ,,Cel mai autentic şi bun produs". Au participat toţi elevii de la ciclul gimnazial, dar şi de la liceu.

Citeşte mai mult...
 

Obiceiuri de Paşti în Ardeal

Email

 

 

      Satul românesc şi-a arătat mereu frumuseţea şi bogăţia spirituală, prin vechile tradiţii populare, cu ajutorul cărora marile praznice ale creştinătăţii au fost împământenite în realităţile fiecărei comunităţi în parte. Ardealul încă păstrează obiceiuri de Paşti ce ne trimit în trecut, la strămoşi, la cei care şi-au plămădit fiinţa lor creştină pe temelia tradiţiei apostolice.


Încondeiatul ouălor
 

     Cea mai cunoscută tradiţie românească de Paşti este, desigur, încondeiatul ouălor. În anumite părţi ale ţării încă mai există şcoli de încondeiat ouă, în care tinerii preiau şi duc mai departe această artă.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 4

Caută in site ...

EDITORIAL

Penalii şi patimile lor

 

      Sînt legitimaţi cînd merg cu găleata după apa de izvor, cînd merg la arat, cînd merg pe uliţa satului. Trebuie să aibă buletinul asupra lor întotdeauna cînd ies din curte şi dau colţul uliţei că în caz contrar sînt condamnaţi să nu depăşească linia porţii. Se întîmplă la Pungeşti, satul pe care-l vrea firma americană pentru a scormoni în măruntaiele pămîntului după gaze de şist. Ghinionul acestor săteni este că îşi au satul amplasat, de sute de ani, pe un pămînt bogat în resurse subterane. Iar lacomii zilei au tranzacţionat odată cu resursele şi liniştea acestor români.

Citește mai departe...

Curs valutar BNR

FaceBook

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Portretul luptatorului la tinerete

Vizitatori online

Avem 889 vizitatori online

Vremea in Fagaras

Cartea

Ziarul in format PDF

Publicitate

Horoscop zilnic 2011

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 636
Număr afişări conţinut : 1448400

Informatii utile 

Magazinul de Ziare Ziare