Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri locale

Ştiri localeLicitaţii în dar

 

 

Un contract încheiat recent de Primăria Făgăraş a făcut o gaură la bugetul local de 245.000 de lei Refacerea trotuarului de la Cetate a costat 166.000 lei, dar Primăria Făgăraş a plătit 412.566 lei firmei de casă din Sibiu Licitaţiile organizate de Municipalitate favorizează firmele agreate de politicienii locali Edilii locali ignoră legislaţia în schimbul avantajelor personale şi de grup ,,Tunurile" date de aleşii locali bugetului public n-au culoare politică

     Sînt ani de zile de cînd bugetul Făgăraşului este căpuşat de firmele de casă ale edililor locali poziţionaţi bine în Executiv şi Legislativ. Au bătut palma, indiferent de partidul din care au făcut parte, şi şi-au împărţit fără scrupule banii publici în detrimentul comunităţii locale. Aici vorbim de partidele care au condus administraţia publică locală fie de sine stătătoare fie sub formă de alianţe. Merită amintite alianţe precum: USL în care s-au unit indiferent de doctrină partidele de dreapta şi de stînga, PNL, PSD, PC şi care au avut controlul asupra municipalităţii, partidele cu tentă liberală care au format noul PNL (PD-L şi PNL) şi care la nivel de municipiu au deţinut în ultimul mandat majoritatea în administraţie. Toate aceste alianţe au avut ca reprezentanţi aceleaşi persoane din municipiu şi care au cerut susţinerea făgărăşenilor mandat după mandat. Şi astăzi îi regăsim pe listele aceloraşi partide sau în noi alianţe precum ALDE sau PSD-UNPR. Făgărăşenii cunosc şi afacerile pe care politicienii locali le-au făcut pe banii publici şi care sînt de răsunet naţional. Cel mai mare ,,tun" pentru care făgărăşenii plătesc timp de 20 de ani peste 10 milioane de euro este stadionul şi care este legat de alianţa USL. Ce nu ştiu însă făgărăşenii este faptul că fiecare lucrare ce se derulează în municipiu pe banii publici a fost încredinţată doar firmelor de casă controlate de aleşii locali. Este un fel de caracatiţă ce acoperă Municipalitatea şi al ei buget format din taxele şi impozitele cetăţenilor. Monitorul de Făgăraş continuă, aşa cum i-a obişnuit pe cetăţeni, să divulge dedesubturile afacerilor dubioase ale aleşilor locali. Au fost prezentate în serial cu lux de amănunte şi cu documente ,,afacerea stadionul", ,,asfaltările electorale", ,,numirile politice în funcţiile publice", ,,dictatura Ecoterm şi taxa pe ţeavă", etc. Dacă în ediţia trecută a fost prezentat modul în care licitaţiile publice sînt trucate de Primăria Făgăraş pentru ca banii publici să ajungă la firmele de casă favorizate de aleşii locali, în ediţia de astăzi va fi prezentat modul în care sînt încheiate contractele de lucrări cu încredinţare directă. Deşi nu se aşteptau şi în acest an, 2016, să se recurgă la asfaltări electorale, făgărăşenii s-au convins că banii publici sînt folosiţi pentru numărătoarea voturilor. Asta în condiţiile în care timp de 4 ani oraşul a fost bătaia de joc a conducerii primăriei: şantiere haotice, audienţe anulate, dezbateri publice bifate doar pe hîrtie, taxe abuzive, transparenţă decizională ignorată cu bună ştiinţă de edili, etc. 

Citeşte mai mult...
 

Tupeu de turnător la fosta Securitate

Email

 

 

Deşi are hibe, Gheorghe Flencana mai vrea un mandat cu PNL Sub numele conspirativ ,,BIC", Gheorghe Flencana şi-a turnat prietenii din copilărie la Securitate Victimele lui Flencana au făcut cîte 9 luni de închisoare Dl. Dică sau ,,BIC" este coleg de listă şi prieten cu primarul Gheorghe Cristian care mai aspită la un mandat în fruntea oraşului Victoria ,,BIC" a minţit în declaraţia pe propria răspundere depusă la dosarul de candidat

     Dacă întrebi în oraşul Victoria de numele ,,BIC", oamenii vor ridica din umeri nedumeriţi şi vor răspunde cu siguranţă că nu există vreo persoană cu acest nume sau diminutiv. Dar dacă întrebi de dl. Dică, foarte mulţi te-ar îndruma spre dl. Flencana Gheorghe. Şi asta pentru că localnicul a deţinut funcţii publice importante în oraş şi administrează o firmă de prestări servicii. A fost consilier local chiar şi în legislativul ce-şi încheie mandatul la începutul lunii iunie, dar şi director al societăţii Parc Industrial Victoria cu unic acţionar CL Victoria. Cu alte cuvinte a fost un factor de decizie în oraşul muncitoresc de la poalele Munţilor Făgăraş construit de comunişti începînd cu anul 1950. Flencana Gheorghe sau dl Dică nu s-a oprit aici, şi pentru mandatul 2016-2020 aspiră la o nouă funcţie de consilier local.

Citeşte mai mult...
 

Radu Barbu, infirm şi om al străzii, s-a înecat în Olt

Email

 

 

Corpul neînsufleţit al bărbatului şi cel al prietenei lui zac la Morga Sibiu de peste o lună DIICOT cercetează legăturile infirmului cu vreo reţea de exploatare a persoanelor cu dizabilităţi
 

     Inspira milă şi era ajutat de cetăţeni. Radu Barbu avea 39 de ani şi a rămas pe străzi de mulţi ani. Ghinioanele s-au ţinut lanţ de el încă din adolescenţă, iar după ce părinţii i-au decedat a rămas pe stradă. Casa îi era o Dacie părăsită undeva în cartierul Tudor Vladimirescu şi indiferent de anotimp îl găseai acolo acoperit cu haine. Locatarii din cartier îl ajutau considerîndu-l copil al zonei pentru că acolo crescuse. Condiţiile inumane i-au afectat sănătatea, iar în 2012 a ajuns la spital unde medicii i-au amputat un picior care cangrenase. Cu greu s-a obişnuit cu noua lui viaţă, legat fiind de cîrje sau de un cărucior. Pînă în ziua de 20 aprilie 2016 cînd o deplasare la Cârţa i-a fost fatală. Nimeni nu poate spune ce căuta Radu Barbu pe malul Oltului în zona satului Cârţa.  Trupul lui neînsufleţit a fost găsit de pescari care au anunţat autorităţile. Se pare că era însoţit de o tînără al cărui corp a fost identificat în apele Oltului. Nici astăzi cadavrul infirmului din Făgăraş şi cel al fetei ce-l însoţea n-au fost ridicate de la Morga Sibiu în vederea înmormîntării.

Citeşte mai mult...
 

Administraţia locală trebuie să recîştige încrederea comunităţii

Email

 

 

      Cînd iese pe poarta casei sale, sau din scara lui de bloc, orice făgărăşean începe să interacţioneze cu Administraţia locală, chiar dacă acesta, de cele mai multe ori, nici nu realizează acest lucru. De la trotuarul pe care merge, la strada pe care îşi conduce maşina, la staţia unde îşi aşteaptă autobuzul şi chiar autobuzul în sine - toate ţin de lumea Administraţiei. Evident, lista exemplelor poate continua: parcul în care îşi plimbă copilul, piaţa în care îşi face cumpărăturile, apa lui caldă şi tot aşa mai departe. Administraţia locală este prezentă în fiecare aspect al vieţii oamenilor: de la ghişeele funcţionarilor, la sălile de spectacole, până la şcoli şi spitale. Fiecare cetăţean este influenţat de modul în care Administraţia funcţionează, este o realitate inevitabilă. Problemele apar atunci când administraţia nu este una eficientă, iar ele se adâncesc când aceasta este deficitară. 

Citeşte mai mult...
 

Forumul Democrat German Făgăraş propune o altfel de abordare a politicii locale: alături de cetăţeni si numai în interesul comunităţii

Email

 

 

Recîştigarea speranţei şi încrederii
 

     După prea mult timp de ineficientă în administraţie moralul făgărăşenilor este la pământ. Nevoile, problemele şi nemulţumirile lor s-au adunat pe fondul lipsei prelungite de soluţii. În acest cadru, poate cel mai greu lucru pentru noi în această campanie electorală este să reaprindem speranţa în inimile făgăraşenilor. Prea mulţi dintre concetăţenii noştri sunt complet dezamăgiţi de modul cum a fost administrat orasul în ultimele mandate şi nu putem să-i condamnăm pentru asta. Trebuie să conştientizăm cu toţii că nu putem să repetăm aceleaşi alegeri politice de fiecare dată şi să ne aşteptăm la rezultate diferite.
     Ceea ce putem face noi, echipa Forumului German, este să propunem o altfel de politică, o politică a cetăţenilor, 

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 5

Caută in site ...

A fost, este sau va fi românul civilizat?

 

 

     Se spune că pe teritoriul ţării noastre ar fi leagănul civilizaţiei europene. Simt o oarecare sfială cînd scriu cuvîntul civilizaţie referindu-mă la români. Dar unde cercetătorii şi istoricii o spun, comentariile par de prisos. Nu ştiu însă dacă românul a fost, este şi va fi unul civilizat. Dar să vorbim despre prezent. Fiind în Danemarca am avut ocazia să vizitez primăria şi consiliul local dintr-un oraş precum Făgăraşul. Primarul era un ins deschis, preocupat de soarta oraşului şi răspunzător pentru deciziile pe care le lua şi care erau în acord total cu doleanţele cetăţenilor. Consiliul local lucra fără vreo indemnizaţie şi aproba proiectele propuse de cetăţeni.

Citește mai departe...

Sondaj Primar Fagaras

Dacă duminică ar fi alegerile locale pe cine aţi vota în funcţia de primar al municipiului Făgăraş?
 

Sondaj CL Fagaras

Dacă duminică ar fi alegerile locale cu ce partid aţi vota la Consiliul Local Făgăraş?
 

Sondaj Primar Victoria

Dacă duminică ar fi alegerile locale cu cine aţi vota la funcţia de primar al oraşului Victoria?
 

Sondaj CL Victoria

Dacă duminică ar fi alegerile locale cu ce partid aţi vota la Consiliul Local Victoria?
 

Vizitatori online

Avem 757 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Informatii utile

Cartea

Horoscop zilnic

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG
electoral sucaciu_resize.jpg

Negrila Ion

electoral negrila_resize.jpg

Cirje Catalin

877carje.jpg

Costea Nicolae Sorin

877cost.jpg

Serban Ovidiu

877ovidiu.jpg
877taflan.jpg
876badea.jpg

Oferta publicitate

Publicitate

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 665
Număr afişări conţinut : 3172620Magazinul de Ziare Ziare