Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale

Ştiri localeCompania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

Email

 

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate.
     În acest context, Purolite dorește să ofere o serie de informații legate de un presupus incident ce a avut loc în data de 9 mai. La sesizarea unor locuitori din zonă care au efectuat un apel de urgență la serviciul 112, autoritățile s-au deplasat la sediul companiei Purolite pentru a verifica posibila poluare cu un praf de culoare galbenă.
     La fața locului au fost prezenți reprezentanți ai Primăriei Victoria, ISU Victoria, ISU Brașov și ai companiei Purolite. În timpul controlului realizat de către Garda Națională de Mediu, nu s-au constatat emanații de praf sau gaze. În urma analizelor efectuate de către laboratorul CBRN Brașov, în prezența unui reprezentant al Primăriei Brașov, nu au fost detectate substanțe toxice în atmosferă.
     În curtea societății au fost observate urme de praf galben provenite de la coșul de dispersie al morii de produs finit (produs netoxic utilizat la producția de medicamente) care au fost evacuate în urma defectării unui filtru. Defecțiunea a fost observată imediat, instalația a fost oprită și situația remediată. Nu au fost observate urme de praf galben în afara societății. 

Citeşte mai mult...
 

Diakonia, familia persoanelor cu dizabilităţi din Ţara Făgăraşului

Email

 

     Imaginea copiilor din orfelinatele României anului 1990 a şocat întreaga lume. Adevărate lagăre ale mizeriei şi indolenţei unde au fost închişi şi forţaţi să trăiască orfanii ţării, acei copii pe care părinţii nu i-au mai vrut. Cei care aveau obligaţia să le acorde o şansă la viaţă nu i-au deosebit de animale şi le-au aplicat tratamente inumane, greu de descris. Într-un astfel de orfelinat a ajuns în primele zile din ianuarie 1990 un cetăţean german. A poposit în curtea orfelinatului de la Costeşti, Alba, cu un tir plin cu ajutoare, impresionat fiind de imaginile prezentate de televiziunile europene despre România scăpată de dictatură. Rudiger Frodermann a fost întîmpinat aici de o atmosferă greu de imaginat. Pleca din Germania de la un centru de protecţie pentru copiii cu dizabilităţi unde îşi oferea serviciile de asistent social spre un centru cu aceeaşi titulatură din România. Deosebirea era ca de la cer la pămînt. ,,Era o clădire sub orice critică, nu era apă, curent electric, iar mizeria acoperea tot.

Citeşte mai mult...
 

Mai multe subvenţii agricole în 2018

Email

      În data de 15 mai a.c. s-a incheiat procesul de primire a cererilor unice de plată pentru campania 2018 atît pentru sectorul vegetal cît şi pentru sectorul animal. Fermierii din județul Braşov au solicitat, în Campania 2018, subvenții pentru o suprafață de 188.522,22 hectare, prin cele 15.847 cereri depuse, aşa cum informează Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA).

     „Vă informăm că APIA Centrul Județean Braşov a încheiat cu succes la data de 15.05.2018, ora 0.00, campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul de cerere 2018, care a fost demarată la 1 martie. În anul 2018, în Centrul Județean APIA Braşov fermierii au solicitat plata pentru o suprafață de teren de 188.522,22 hectare, fiind cu circa 5.000 hectare mai mare decît cea de anul trecut, raportat la interval de timp similar. Menționăm că pînă la data de 1.06.2018, fermierii se mai pot adresa cu modificări ale cererilor de plată fără a le fi aplicate sancțiuni 

Citeşte mai mult...
 

Condamnat pentru că n-a divulgat din taina spovedaniei

Email

  

 

Măturii cutremurătoare despre preotul Cornel Dascăl din Arpaşul de Jos, condamnat la 10 ani de temniţă grea de regimul comunist, pedeapsă executată la Gherla După eliberarea din 1964, preotul Dascăl a trăit la Geoagiu de Sus unde îşi trăieşte şi odihna veşnică Drama profesorului Remus Budac, descendentul renumitului haiduc din Cârţişoara Loturile de luptători arestate în 1957

     Motto: Există un război continuu între bine şi rău, între dreptate şi nedreptate, între libertate şi prizonieratul de idei, între puritate şi corupţie; şi toate aceste bătălii se dau pe un singur câmp de luptă, care este inima omului. Din cartea „Şapte cuvinte pentru tineri“, de preot Gheorghe Calciu 

     Pendulând între munte şi şes, trecând iarna pe ascuns Oltul, prin vaduri numai de ei ştiute, către satele „de pe Ardeal“, luptătorii anticomunişti s-au bucurat de simpatia majorităţii populaţiei şi de încrederea unor oameni de mare curaj şi acţiune.

Citeşte mai mult...
 

Braconaj

Email

     Cercetările într-un dosar penal instrumentat de IJP Braşov i-a condus pe oamenii legii la Şinca, la domiciliul unui localnic de 44 de ani. Percheziţia a fost efectuată săptămîna trecută de poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Brașov care au găsit aici o armă de vânătoare, calibru 12 mm, patru cartușe, calibru aferent armei și mai multe articole vestimentare specifice vânătorilor. „Bărbatul nu are dreptul de a deține, purta sau folosi arme letale sau neletale și nici nu deține calitatea de vînător. În urma verificărilor s-a stabilit că acesta s-ar fi aflat în data de 25 martie a.c. pe fondul de vînătoare aflat în administrarea A.J.P.S. Bârsa, în timp ce avea asupra sa arma de vînătoare. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost introdus în arestul IPJ Brașov”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, agent şef Gabriela Dinu. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lîngă Judecătoria Făgăraș.

 
Pagina 2 din 4

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 518 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4182679

Informatii utileZiare