Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale

Ştiri locale„Nu există salariu mai mare ca cel al viceprimarului“

Email

 

spune primarul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu

     Vineri, 9 februarie a.c., primarul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu, a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut precizări legate de nivelul de salarizare al funcţionarilor din Primăria Municipiului Făgăraş. Conform declaraţiilor edilului şef, salariile angajaţilor municipalităţii respectă cadrul legal, fără a depăşi în nicio situaţie limitele prevăzute de actele normative în vigoare. ,,Salariul meu este de 12.000 lei, fiind cel mai mare din primărie. Scăzînd contribuţiile, netul este de 6.700 lei. Salariul viceprimarului este de 10.755 lei, iar netul 5.900 lei. Următoarele salarii scad: administrator 5.800 lei, secretar 5.700 lei. Vreau să vă spun că 45% din salariul brut reprezintă contribuţii către stat. Repet, nu există salarii mai mari decît cel al viceprimarului. Trebuie să informăm populaţia, şi din acest motiv am precizat salariul net. Conform legii, primarul şi viceprimarul au dreptul să-şi majoreze salariile cu 25% dacă au contracte europene. Nu a fost cazul la Primăria Făgăraş, cu toate că derulăm multe proiecte europene“, a spus primarul Gheorghe Sucaciu. 

Citeşte mai mult...
 

CS Chimia Victoria miloasă cu bugetul local

Email

 

Conducerea clubului a returnat finanţatorului aproape 10.000 lei 80 de sportivi sînt legitimaţi la CS Chimia Victoria, jumătate dintre ei fiind fotbalişti Secţiile de şah, karate şi orientare s-au evidenţiat la nivel naţional Obiectivul echipei de fotbal: clasarea în primele patru locuri

     Clubul Sportiv Chimia Victoria este subordonat Primăriei care este singurul finanţator. În cadrul clubului activează 80 de sportivi la cele patru secţii oficiale: fotbal, karate, orientare şi şah.

Citeşte mai mult...
 

Contribuţii locale

Email

     Societatea de furnizare a apei potabile, Apa Canal Sibiu, şi-a prezentat planul de investiţii pentru 2018 şi a cerut consiliilor locale să-l aprobe , dar totodată să plătească pentru anul în curs contribuţiile locale în cadrul ADI. În cazul Făgăraşului, planul de Investiţii propus de SC Apa Canal Sibiu are valoarea de 1.255.382,7 lei şi reprezintă lucrările de reabilitare la reţeaua de apă pe străzile Octavian Paler şi 13 Decembrie în valoare de 655.382,70 lei, şi obţinerea acordurilor, avizelor şi autorizaţiilor necesare pentru pregătirea proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în perioada 2014-2020, costurile fiind de 600.000 de lei. Pentru comuna Beclean, planul de investiţii al SC Apa Canal Sibiu presupune înlocuirea conductelor de apă din satele Luţa, Hurez şi Beclean. ,,Am aprobat prin HCL cofinanţarea proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă 2014-2020. Contribuţia comunei Beclean este de 433,47 lei” a spus primarul Claudiu Motrescu. Contribuţia Municipiului Făgăraş pentru acest proiect regional de dezvoltare al SC Apa Canal Sibiu este în valoare de 10.000 lei.

 

,,Mă ameninţa cu bisturiul că mă castrează”

Email

 

Dezvăluirile lui Ioan Metea din Ileni, fratele eroului Victor Metea executat prin împuşcare la Jilava  Ioan Metea a fost arestat de 18 ori şi condamnat la 25 de ani de închisoare Lista torţionarilor întocmită de Ioan Metea
Motto: ,,Suferinţa şi jertfa, neavând consitenţă materială, nu pot fi judecate nici raţional, nici preţuite economic, întocmai ca Absolutul din care s-au desprins şi în care s-au întors. Ele se simt cu raţiunea inimii, se cântă în psalmi şi trec în eternitate. (Virgil Mateiaş)

Citeşte mai mult...
 

Expoziţie

Email

     Sîmbătă, 10 februarie a.c., începînd cu ora 11.00, Muzeul Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“ a găzduit un moment cultural inedit. Este vorba de o expoziţie de fotografie iniţiată de unii dintre cei mai buni fotografi pe plan naţional şi internaţional. ,,Expoziţia este organizată de grupul «La conacul fotografilor din Bucureşti». Cetatea Făgăraşului este primul popas dintr-un turneu de şapte oraşe. Expoziţia se numeşte «Anotimpuri» şi cuprinde imaginile surprinse de 68 de fotografi. Aceştia au imortalizat culorile şi emoţiile specifice fiecăruia dintre cele patru anotimpuri. Făgărăşenii, dar şi turiştii sînt aşteptaţi să admire această expoziţie inedită deschisă în fosta Cramă a Cetăţii pînă pe data de 23 februarie“, a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“. După Făgăraş, expoziţia va poposi în Deva (1-14 martie), Hunedoara (15-30 martie), Rîmnicu Vîlcea (7-27 aprilie), Curtea de Argeş (1-14 mai), Piteşti (15-31 mai) şi Alexandria (31 august-21 septembrie).

 
Pagina 2 din 5

Anunturi!

Primaria Victoria angajeza

 

     Primǎria Victoria, Jud. Braşov organizeazǎ concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţiii publice de execuție vacante:


• Consilier I principal in cadrul Compartimentului Urbanism , Amenjarea Teritoriului și investiții – Birou Tehnic
• Consilier I debutant in cadrul Compartimentului Control Comercial- Biroul Impozite și taxe Locale
• Inspector I debutant in cadrul Compartimentului Executare Silită - Biroul Impozite și Taxe Locale

 

Detalii AICI 

 
ANUNT PUBLIC (click)

     UAT ORASUL VICTORIA, titular al proiectului “EXECUTIE RETEA APA CARTIER LOCUINTE STR. AVRAM IANCU, STR. BADEA CARTAN, STR. OCTAVIAN PALER SI STR. GRIGORE MOISIL” anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de continuare a procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare a proiectului,

În ediţia tipărită

„Nici în Italia nu sînt salarii asa de mari ca în primărie"

     Salariile bugetarilor  din primării şi unităţile subordonate  au atins valori care i-au şocat pe contribuabili. Sînt funcţionari care pleacă acasă lunar cu mii de euro, chiar dacă efectuează aceeaşi muncă precum atunci cînd aveau o leafă de 8 ori mai mică. Multe categorii de funcţionari publici iau salarii mai mari decît preşedintele ţării sau decît primarul. Oricum ar fi, leafa nu este proporţională cu respectul faţă de cetăţean, sînt de părere făgărăşenii. . (continuare doar în ediţia tipărită)
Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 669 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 747
Număr afişări conţinut : 4044409

Informatii utileZiare