Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale

Ştiri localeTaxe majorate în Piaţă

Email

 

      SC Pieţe Tîrguri şi Oboare SRL va modifica, începînd de anul viitor, unele taxe pe care le percepe pentru activitatea proprie. Directorul societăţii a propus majorarea taxelor, iar CL Făgăraş le-a aprobat în şedinţa ordinară din data de 31 octombrie a.c. ,,Taxele n-au mai fost majorate din anul 2014, dar vor fi modificate, din 2018, doar unele dintre acestea” spune directorul societăţii, Tiberiu Drăgoiu. Conform propunerilor conducerii societăţii, vor fi majorate următoarele taxe:
 

- Pentru închirierea meselor din piaţă se va percepe 8 lei/zi pentru o masă de 1 mp faţă de 7,5 cît a fost pînă la majorare.
- Abonamentul pentru închirierea unei mese pentru perioada 1 noiembrie-28/29 februarie va costa 9 lei7zi faţă de 8,5 lei/zi.
- Abonamentul pentru restul perioadelor de peste an costă 12 lei/zi
- Închirierea unei mese de 2 mp costă 20 lei/zi
- Abonamentul pentru închirierea unei mse de 2 mp costă 15 lei/zi
- Închirierea unei camere cu 2 paturi la hotelul din Piaţă, cu TV, duş şi internet costă 70 lei/noapte
- Pentru o cameră cu 3 paturi de la hotel, cu TV, duş şi internet, costă 100 lei/noapte.
- Parcarea autoturismelor în parcarea din faţa pieţei se taxează cu 1 leu/oră
- Închirierea de spaţii comerciale în Piaţa agroalimentară costă 12 euro/mp/lună
- Închirierea de căbănuţe din lemn, 9 mp, costă 50 lei/zi sau la abonament 10 lei/zi. 

 

Bogatul

Email

      Şi se fălea bietul om bogat în sinea lui că i-a rodit ţarinile şi spunea: ,,Voi strica jitniţele mele şi mai mari le voi zidi şi voi strînge acolo tot grîul şi bunătăţile mele. Şi voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunătăţi strînse pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănîncă, bea, veseleşte-te“ (Luca 12, 18-19). Dar aude glasul lui Dumnezeu în asfinţitul serii: ,,Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Şi cele ce ai pregătit ale cui vor fi?“ (Luca 12, 20). Cerul nu se cucereşte cu bogăţie ci cu fapte bune: milostenie, altruism, compasiune, dragoste, ajutor, o mînă întinsă aproapelui la vreme de durere. Acestea sînt bogăţiile reale. Nu toţi bogaţii se osîndesc şi nu toţi săracii se miluiesc pentru că mai e o vorbă: ,,Săracul e pui de drac!“. Sărăcia nu te ajută cînd eşti leneş şi aştepţi pomană sau îţi trimiţi copiii să cerşească. Dar este om cu adevărat sărac sau bogat? Sărăcia care te duce în rai este cea de bunăvoie, nu cea în care te-ai născut sau în care te zbaţi din cauza ta plîngîndu-ţi de milă. Degeaba omul este sărac dar bogat în trufie, degeaba omul este bogat dar sărac la minte. Care este ieşirea din impas? Tot Iisus are răspunsul: ,,Aşa se întîmplă cu cel ce-şi adună comori sieşi, şi nu se îmbogăţeşte în Dumnezeu“ (Luca 12, 21). Atît bogatul cît şi săracul trebuie să se îmbogăţească în Dumnezeu. Iisus vine şi cu soluţia: ,,Nu vă îngrijiţi pentru viaţa voastră ce veţi mînca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca. Viaţa este mai mult decît hrana şi trupul decît îmbrăcămintea. Priviţi la corbi, că nici nu seamănă, nici nu seceră; ei n-au cămară, nici jitniţă, şi Dumnezeu îi hrăneşte. Cu cît mai de preţ sînteţi voi decît păsările! Şi cine dintre voi, îngrijindu-se, poate să adauge staturii sale un cot? Deci dacă nu puteţi să faceţi nici cel mai mic lucru, de ce vă îngrijiţi de celelalte? Priviţi la crini cum cresc: Nu torc, nici nu ţes. Şi zic vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceştia. Iar dacă iarba, care este azi pe cîmp, iar mîine se aruncă în cuptor, Dumnezeu aşa o îmbracă, cu cît mai mult pe voi, puţin credincioşilor! Şi voi să nu căutaţi ce veţi mînca sau ce veţi bea şi nu fiţi îngrijoraţi. Căci toate acestea păgînii lumii le caută; dar tatăl vostru ştie că aveţi nevoie de acestea; Căutaţi mai întîi Împărăţia Lui, i toate acestea se vor adăuga vouă“ (Luca 12, 21-31). (Ştefan BOTORAN)

 

Incendiu la Cincu

Email

      Un incendiu s-a produs vineri, 10 noiembrie a.c., în jurul orei 20.50 în localitatea Cincu. Magazia şcolii generale din localitate, de pe strada Mihai Viteazu, a luat foc, iar flăcările s-au extins cu repeziciune. Au ars acoperişul pe o suprafaţă de 50 mp, plăci de azbociment şi 2 mc de lemn. Pompierii spun că prejudiciul produs este de 5000 de lei. La faţa locului au ajuns două autospeciale cu apă şi spumă şi o maşină SMURD. Nu se cuoaşte cauza iuncendiului. 

 

10 şoferi condamnaţi

Email

      Zece bărbaţi din Victoria au pe numele lor condamnări penale după ce au fost identificaţi în trafic de poliţişti conducînd sub influenţa băuturilor alcoolice. Cînd au fost opriţi în trafic de oamenii legii, la proba cu aparatul etilotest, conducătorii auto cu vîrste de la 40 la 50 de ani aveau o alcolemie de minim 0,4. ,,În urma unor acţiuni specifice, poliţiştii de la Biroul Rutier au depistat în trafic pe raza oraşului, zece şoferi care conduceau autoturisme sub influenţa alcoolului. Acţiunile poliţiştilor s-au realizat pe parcursul acestui an. După lăsarea întunericului aceştia au crezut că nu vor mai fi opriţi în trafic de oamenii legii, dar s-au înşelat. Dosarele lor au ajuns în instanţă care i-a condamnat. Cei zece localnici au primit condamnări cu suspendare şi nu mai au dreptul să conducă autoturismul pe perioada condamnării. Conducătorii auto trebuie să ştie că dacă se urcă la volan sub influenţa alcooluliui şi sînt implicaţi într-un accident rutier, riscă să fie condamnaţi cu executarea pedepsei de privare d elibertate” a spus comandantul Poliţiei Victoria, cms. Marian Filipoiu. Cei zece şoferi au au fost condamnaţi cu suspendare pe o perioadă de 1,6 luni pînă la 3,6 luni. 

 

Deszăpezire, cu firme proprii

Email

      Primăriile sînt preocupate, în această perioadă, de starea drumurilor din localităţi în cazul în care va ninge, aşa cum anunţă meteorologii. Şi prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, a cerut primarilor situaţia contractelor de deszăpezire încheiate cu firme de specialitate pentru sezonul rece 2017-2018. În Ţara Făgăraşului, deszăpezirea se realizează, conform primarilor, în regie proprie sau prin contracte de delegare de gestiune către firme din subordinea consiliilor locale. În ceea ce priveşte drumurile judeţene, gestionate de Consiliul Judeţean Braşov, pentru sezonul rece 2017 – 2018 au fost contractate aceste servicii cu SC Consal SRL, pentru suma de 1,005 milioane lei fără TVA. Municipiul Făgăraş a încheiat contractul de deszăpezire cu SC Salco Serv SA, societate a CL Făgăraş. În acest sens, Salco a întocmit un grafic al achiziţiilor realizate pentru serviciile de deszăpezire. Astfel, au fost achiziţionate 26 tone de sare, alte 2 tone de material antiderapant şi 2.203 litri de motorină. Conform unei informări prezentate prefectului de către conducerea societăţii, Salco va folosi pentru deszăpezire două autosărăriţe cu lamă faţă, un tractor cu lamă faţă şi răspînditor spate, un multicar cu lamă, o autospecială cu lamă şi un buldoexcavator. Pentru serviciile de deszăpezire, Salco Serv SA va încasa de la bugetul local suma de 2.000.000 lei. Oraşul Victoria a delegat serviciile de deszăpezire firmei Parc Industrial SRL. Societatea a achiziţionat 80 mc de nisip, 2 tone de sare şi va folosi pentru curăţarea străzilor din Victoria două tractoare dotate cu remorcă, plug şi lamă şi o sărăriţă.

 
Pagina 4 din 6

În ediţia tipărită

Făgărăşenii nu au o părere bună despre Legislativul local.

 

      Aleşii locali au obligaţia să prezinte anual cetăţenilor informări asupra activităţii lor din Legislativ. De asemenea, ei trebuie să organizeze periodic întîlniri cu alegătorii pentru a le afla problemele. Unii dintre aleşii locali îşi cunosc atribuţiile şi le respectă, astfel că ţin legătura permanent cu făgărăşenii. Cu toate acestea, făgărăşenii spun că nu cunosc activitatea consilierilor locali şi nu au încredere în Legislativ. Cel puţin aşa au susţinut cititorii întrebaţi de reporterii ziarului ,,Monitorul de Făgăraş”. l Ce părere aveţi despre activitatea Consiliului Local, dar a primarului? l Cîtă încredere aveţi în Consiliul Local, dar în Executiv? (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
Androne Petroni, maestrul de lupte stabilit la Grid

 

      Gridul, sat cu bogate repere tradiţionale şi istorice din Ţara Făgăraşului, a dat de-a lungul timpului personalităţi marcante ale vieţii culturale şi politice făgărăşene. Monografia satului vorbeşte de boierii din Grid ce făceau parte din organele legislative ale Cetăţii Făgăraşului, înnobilaţi de către Principesele Cetăţii. Aici a funcţionat ,,Tinerimea“, o societate culturală înfiinţată de tinerii satului. Oamenii Gridului s-au alăturat luptei naţionale iniţiată de elitele transilvănene. Printre oamenii de excepţie ai satului Grid îi putem aminti pe Iacob Cornea, zis Cuţă a Gonţii şi Ioan Boeriu, tatăl unui celebru cineast braşovean. Tot la Grid este stabilit Androne Petroni, alături de soţia sa, Silvia Damian, fiică a satului. Petroni este multiplu campion naţional şi internaţional la lupte libere, maestru al sportului, antrenor şi arbitru. (continuarea doar în ediţia tipărită).

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 998 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Informatii utile

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 742
Număr afişări conţinut : 3922136

FaceBook

Horoscop zilnicZiare