Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale

Ştiri localeStiri pe scurt

Email

S-au plantat puieţi

     Este al treilea an cînd Primăria Beclean se ocupă de împădurirea fondului forestier al comunei. Săptămîna trecută au fost plantaţi peste 3000 de puieţi de salcîm în fondul forestier din raza satului Boholţ. Campania de împădurile a fost organizată de primarul comunei, Claudiu Motrescu şi au participat angajaţii primăriei, voluntari şi angajaţii Ocolului Silvic ,,Pădurile Făgăraşului”. ,,Continuăm proiectul de împădurile al fondului forestier al comunei. Joi, 19 aprilie, am plantat peste 3000 de puieţi de salcîm la Boholţ, în fondul forestier. Vom continua însă acest proiect demarat în urmă cu 3 ani. Am avut sprijinul reprezentanţilor Ocolului silvic de la Voila” a spus primarul Claudiu Motrescu.
Aceleaşi impozite în 2019
 

Aşa cum arată proiectul de buget 2019 supus dezbaterii publice, nivelul impozitelor şi taxelor pe care făgărăşenii le vor plăti nu va fi majorat. Cel puţin aşa a precizat primarul Gheorghe Sucaciu săptămîna trecută, în timpul dezbaterii programate în sala de şedinţe a primăriei. ,,Nu vor fi majorate decît cu rata inflaţiei, aşa prevede legislaţia. Există o singură modificare, în cazul clădirilor neamenajate, impozitele vor fi calculate şi cu 500% majorare” a explicat primarul spunînd că vrea să-i determine pe proprietari să-şi repare clădirile.

Intervenție 112
 

     Pompierii făgărășeni au fost solicitați pe strada Republicii din Făgăraş, joi, 19 aprilie a.c., la magazinul Remarcabil unde a avut loc un scurt circuit electric la un corp de iluminat. ,,Joi, în jurul orei 17.00 prin apel 112 am fost solicitați la un incendiu în centrul Făgărașului, la magazinul second hand. Ne-am deplasat cu trei autospeciale și o ambulanță. La fața locului cînd am ajuns era mult fum. Din fericire nu a fost incendiu, doar un scurt circuit” au spus pompierii. În aceeași zi, în jurul orei 17.20 paramedicii au fost solicitați și pe strada Negoiu, la blocul 9. Echipa de la Serviciul de Ambulanță era la fața locului și aștepta ajutor de la colegii pompieri pentru a transporta o pensionară de 79 de ani, supraponderală, la spital. .

Vacanță prelungită
 

     Ioan Petru T. are 19 ani și este internat la Centrul ,,Azur” din Victoria Elevul este în clasa a XI-a la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Făgăraș și a plecat în vacanța de Paști la mama lui în Rupea, însă nu s-a întors la școală cînd au început orele de curs. Ioan Petru a fost dat dispărut pentru că a plecat de la domiciliul mamei, însă la școală nu a ajuns. După mai multe zile de căutări oamenii legii l-au găsit pe băiat la sora lui. Acesta a fost identificat și recuperat de către angajații centrului ,,Azur”, marți, 17 aprilie a.c., în jurul orei 13.00. ,,Am reușit să recuperăm copilul, acesta și-a găsit de lucru cîteva zile și a uitat de școală. Petru a început școala miercuri, 18 aprilie 2018” a spus Viorica Harcu, director interimar de la Centrul ,,Azur”.

Șantier pe strada Viitorului
 

     Primăria Victoria a demarat, săptămîna trecută, lucrările pentru amenajarea unor trotuare în zona de jos a orașului. Lucrarea este executată de SC I.C. Metal Confex SRL, firmă care a cîștigat licitația. ,,Facem două trotuare, unul între blocul nr. 3 de pe strada Viitorului și blocul 44 de pe strada Oltului și cel de-al doilea, în fața blocului nr. 3 de pe strada Viitorului” au spus muncitorii. Locatarii au solicitat executarea acestor lucrări încă de anul trecut, dar nu a existat finanţare. În acest an, Executivul și Legislativul de la Victoria au ținut cont de solicitarea locatarilor şi au repartizat bani pentru aceste lucrări.

 
Pagina 4 din 4

În ediţia tipărită

60 de ani de filatelie la Făgăras

     Iubitorii Cercului Filatelic din Făgăraş s-au întîlnit sîmbătă, 21 aprilie a.c., la Fundaţia Culturală ,,Negru Vodă“ pentru a marca şaizeci de ani de la înfiinţarea cercului. ,,Se împlinesc şaizeci de ani de cînd s-a înfiinţat Cercul Filatelic, prin 1958. Iniţiativa a aparţinut unui nmăr de 16 colecţionari de timbre din Făgăraş. Dintre întemeietori, în viaţă mai este doar Orban Ludovic. Sîntem la cea de-a XX-a expoziţie, iar trei dintre membrii cercului participă la expoziţii interjudeţene şi de rang înalt unde expunerile lor sînt foarte apreciate. Mai sîntem eu, Orban Antonia şi Bartos Csongor. (continurea în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
Vizită la CN ,,Radu Negru“

     O delegaţie din Italia va vizita CN ,,Radu Negru” în perioada 2-7 mai 2018. Este vorba despre punerea în aplicare a unui protocol încheiat între conducerea colegiului făgărăşean, a primarului municipiului Gheorghe Sucaciu şi a conducerii Istitutului Comprensivo „Corrado Melone”, Ladispoli (Roma) şi semnat anul trecut. Prima etapă a protocolului prevede deplasarea unei delegaţii de la şcoala din Italia la Făgăraş, iar următoarea va fi vizita deleaţiei făgărăşenilor la şcoala din Ladispoli. Iniţiativa acestui schimb de experienţă aparţine făgărăşencei Angela Nicoară, profesoară la şcoala din Ladispoli. (continurea în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 536 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 753
Număr afişări conţinut : 4139872

Informatii utileZiare