Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale

Ştiri localeŢeapa numită Start-Up National

Email

 

      Mare ţeapă au luat antrepenorii care au depus proiecte la programul Start-Up Naţional 2017. Acest program naţional a fost o mare dezamăgire pentru persoanele care au depus proiecte şi aşteptau finanţarea afacerii lor. Cei mai mulţi dintre ei vor să renunţe la afacerile pe care doreau să le dezvolte din cauza finanţării promise de statul roman şi care nu a ajuns în conturile firmelor nou înfiinţate. Programul Start-Up National este blocat din cauza birocraţiei, iar cei din Ministerul pentru Mediul de Afaceri ridică din umeri cînd sînt întrebaţi cînd se vor face plăţile pentru deconturile depuse. Doar 23 de beneficiari din cei peste 8000 acceptaţi au primit cîte 200.000 de lei. Este doar un milion de euro dintr-o finanţare promisă de 375 de milioane de euro pentru 2017. Oamenii şi-au făcut planuri, iar Guvernul de fapt a vîndut gogoşi.

Citeşte mai mult...
 

Se vor întîlni în instanţă

Email

      Părinţii minorei muşcată de urs au dat în judecată trei instituţii, Ministerul Mediului, Primăria Municipiul Făgăraş şi AVPS Făgăraş. ,,Diana a suferit foarte mult şi din acest motiv am hotărît să-i dăm în judecată. A fost o perioadă foarte grea pentru familia noastră. Surorile gemene Diana şi Denisa au fost tare marcate şi din ziua respectivă viaţa fetelor s-a schimbat. Au fost internate la Spitalul de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda" din Sibiu, acum fac terapie la psiholog, iar tratamentul este de lungă durată. Cineva trebuie să plătească pentru tot ce s-a întîmplat" a spus mama fetelor, Maria Lazăr. ,,Ne vom prezenta în instanţă. Nu am ştiut că ne-a dat în judecată, încă nu am fost citaţi. Noi nu avem nicio vină, ursul a intrat într-o dimineaţă în oraş şi a muşcat fetiţa. AVPS-ul nu putea interveni în zona intravilan, competenţele noastre sînt doar în extravilan. Ursul este o specie protejată, iar Ministerul Mediului a interzis vînătoarea lor. Legea nu ne dă voie să facem uz de armă în intravilan. După acest eveniment, am încheiat un contract de prestări servicii cu Primăria Municipiul Făgăraş pentru a interveni şi în zona intravilană. Ne-am implicat cu toţii în calitate de gestionari ai fondului şi, repet, nu sîntem vinovaţi de acest eveniment. Mai avem şi alte procese, urşii au făcut pagube mari în zona Şinca, Perşani, Lisa, Cincu, Şoarş şi Rodbav" a spus directorul AVPS Făgăraş, Sorin Şuler. În luna ianuarie 2018, Primăria Municipiului Făgăraş va acorda ajutor de urgenţă persoanelor muşcate de urs.

Citeşte mai mult...
 

Multe internări la Paltin

Email

      Clinica Paltin din Victoria şi-a redeschis porţile pentru pacienţi, luni, 8 ianuarie a.c. A fost mare aglomeraţie, iar în cîteva zile toate cele 30 de paturi din clinică au fost ocupate. Cei mai mulţi pacienţi au fost internaţi la secţia de recuperare medicală unde beneficiază de hidroterapie, electroterapie, masaj terapeutic şi kinetoterapie. ,,Clinica a fost închisă în perioada sărbătorilor de iarnă. Pacienţii au fost programaţi pentru această perioadă. Cele mai multe internări au fost la fizioterapie pentru că populaţia din Victoria este îmbătrînătă" a spus administratorul Clinicii Paltin, dr. Ioan Rotaru. Clinica are încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Braşov în valoare de 260.000 de lei lunar. ,,Contractul are două laturi, spitalizare continuă unde valoarea este de 140.000 lei lunar pentru 60 de pacienţi, şi spitalizare de zi la care bugetul lunar nu trebuie să depăşească 120.000 de lei” a mai spus administratorul clinicii Ioan Rotaru. 

 

Exerciţii la Poligonul Cincu

Email

      Militarii Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor, care vor pleca în luna februarie în Afganistan, participă la exerciţiile ce se desfăşoară pe poligonul de la Cincu. Vineri, 12 ianuarie a.c., s-a desfăşurat ceremonia de deschidere a exerciţiului tip M.R.E. (Mission Rehearsal Exercise), la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, iar în perioada 12 şi 20 ianuarie se vor derula exerciţii tactice care au ca scop evaluarea stadiului pregătirii militarilor pentru participarea la misiunea Resolute Support din Afganistan. Militarii vor rămîne în Afganistan pînă în august 2018, unde vor asigura protecţia forţei în zona de apărare terestră apropiată Bazei Aeriene Militare Kandahar, dar vor avea şi misiuni de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane. 

 

Contract prelungit

Email

       Centrul de servicii sociale ,,Castanul” din Victoria are din nou medic specialist după ce Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov a prelungit contractul de prestări servicii pentru dr. Ştefan Scarlat. Contractul a expirat la sfîrşitul anului trecut şi a fost prelungit pînă la 31 ianuarie 2018. ,,Medicul Ştefan Scarlat şi-a început activitatea la această instituţie în urmă cu un an şi jumătate. Are în evidenţă bătrînii şi copiii din cele două instituţii. La centrul de vîrsnici ,,Castanul" sînt internaţi 26 de bătrîni, iar la centrul de plasament ,,Azur" sînt internaţi 48 de copii cu vîrste cuprinse la de 7 la 20 de ani" a spus directorul azilului Sorin Geczi. 

 
Mai multe articole..
Pagina 4 din 5

În ediţia tipărită

Becleanul, centru international de folclor

 

     Primul festival internaţional de folclor organizat în Ţara Făgăraşului va avea loc la Beclean, în ziua de 19 ianuarie 2018. Iniţiativa este curajoasă şi aparţine edililor comunei Beclean şi Ansamblului folcloric ,,Junii Becleanului de pe Olt”. Comuna Beclean şi deopotrivă toate comunele din Ţara Făgăraşului vor fi în sărbătoare vineri, 19 ianuarie, iar începînd cu ora 16.00 uliţele satului Beclean vor înflori sub auspiciul portului popular specific zonelor participante la prima ediţie a acestui festival.(continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
,,Pedeapsă maximă pentru poliţistul-pedofil“

 

     Cazul poliţistului pedofil din Bucureşti, Eugen Stan de la Biroul Rutier al Secţiei 18, a afectat imaginea Poliţiei Române Mediatizarea cazului a şocat opinia publică, iar cetăţenii aşteaptă, pe de o parte, pedepsirea agresorului, dar şi aflarea numelor şefilor din Poliţie care au muşamalizat acţiunile pedofilului poliţist vreme de 9 ani. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
HOROSCOP: 2018 aduce schimbări radicale pentru multe zodii
  

      Toate semnele zodiacale au şansa să îşi schimbe viaţa în 2018, totul ţine însă de felul în care vor acţiona şi de modul în care se vor mişca planetele. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 593 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 740
Număr afişări conţinut : 4003439

FaceBook

Informatii utile

Horoscop zilnicZiare