Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale

Ştiri locale,,Apa de la reţeaua publică conţine clor peste limită”

Email

 

Este concluzia micilor biologi de la Cercul de biologie de la CN ,,Radu Negru” care au efectuat analiza apei de consum de la Făgăraş

     Cercul de biologie din cadrul Colegiul Naţional ,,Radu Negru” a organizat marţi, 12 iunie a.c., începînd cu ora 13.00 ,,Ziua porţilor deschise”. Deşi n-a fost o participare numeroasă, elevii au perceput ziua ca pe oricare alta, lucrînd la experimentele cuprinse în program. Peste 150 de copii de gimnaziu şi liceu activează la Cercul de biologie coordonat de profesoarele Cristina Dudan, Alexandrina Ruse şi Anişoara Matic. ,,Este o activitate exstraşcolară. În fiecare zi, după amiaza, ne întîlnim cu copiii şi lucrăm în laborator. Avem elevi de gimnaziu, iar de la liceu din clasele a IX-a, a XI-a şi două clase a X-a.

Citeşte mai mult...
 

Comunicat de presă

Email

     ,,Aşa cum am promis la data de 2 aprilie 2018, doresc să remit poziţia oficială a companiei BSH, conform comunicatului primit la Primăria Făgăraş. Aşadar, în comunicatul oficial al companiei BSH Hausgerate, parte a grupului BOSCH, reprezentanţii companiei au decis amplasarea unei fabrici de maşini de spălat, în oraşul Simeria, judetul Hunedoara. Decizia amplasamentului aparţine investitorului în mod exclusiv, iar printre criteriile de selecţie a zonelor de interes studiate şi explicate, reprezentanţii BSH au menţionat ca decisivă proximitatea faţă de graniţa vestică şi legătura foarte bună a nodului de cale ferată Simeria cu reţeaua feroviară naţională. Aceste criterii reprezintă un deosebit avantaj, iar pozitionarea geografică este în acest caz considerată un punct forte. In același comunicat BSH, reprezentanţii companiei investitoare ţin să mulţumescă municipiului Făgăraş, echipei care a dat dovadă de un real profesionalism şi fără de care nu au fi ajuns în această finală a competiţiei celor două zone alese: Făgăraş şi Simeria.

Citeşte mai mult...
 

Festivitate la CN ,,Doamna Stanca“

Email

     În toate școlile din Făgăraș s-au organizat festivități pentru încheierea anului școlar vineri, 15 iunie a.c. La CN ,,Doamna Stanca“ festivitatea de încheiere a anului şcolar pentru clasele 0-XI a avut lox începînd cu ora 8.30. Emoţii, premii şi părinţi cu sufletul la gură aşteptau cu nerăbdare răsplătirea muncii de un an a elevilor. Cei mai nerăbdători au fost însă cei mici. ,,Premiile răsplătesc perseverenţa, disciplina şi pregătirea elevilor de-a lungul anului şcolar şi îi felicităm pe această cale pe toţi elevii pentru rezultatele obţinute. A fost o zi încărcată de emoţie, cei mai mici elevi ai şcolii noastre au fost nerăbdători în aşteptarea premiilor. Au venit cu braţele pline de flori ca să aducă recunoştinţa lor dascălilor. A fost un eveniment deosebit înaintea unei vacanţe bine meritate“ a spus Geanina Sin, directoarea adjunctă a Colegiului Naţional ,,Doamna Stanca“ din Făgăraş. ,,După un an în care am muncit, am învăţat şi ne-am distrat, a venit momentul mult aşteptat în care să culegem roadele. A fost o zi plină de emoţie, bucurie dar şi împliniri. Le doresc elevilor o vacanţă plăcută“ a spus învăţătoarea Corina Drăguţ de la clasa a II-a A.

 

O Idee pentru Primărie

Email

     Pe data de 31 mai, 2018, s-a întîmplat ca viaţa cultural-ştiinţifică a municipiului Făgăraş să înregistreze două manifestări de elită. La Colegiul Naţional ,,Radu Negru“ s-a derulat, începînd cu ora 9.30 simpozionul judeţean ,,Cultura Noastră, Referinţa Noastră” (remarcaţi la iniţiale sigla C.N.R.N.), iar la Cetate s-a marcat Ziua Bibliotecii, prin simpozionul naţional ,,Octavian Paler-itinerar al unui destin creator”, manifestare ce a debutat la ora 11.00. În pregătirea celor două activităţi distincte, instituţiile organizatoare s-au bazat pe forţe intelectuale locale din domeniu, dar şi pe contribuţia unor personalităţi venite din afară din centrele universitare Sibiu, Braşov, Cluj-Napoca, Bucureşti. Conţinutul intervenţiilor este cuprins în mapele-program şi în dosarele-sinteză sau pe site-urile celor două instituţii. Însă, pe lîngă referirile tematice, întîlnirile au prilejuit şi un divers schimb de impresii asupra stării actuale a municipiului nostru. Mă opresc asupra unei sugestii formulate de prof. Onuc Nemeş din Sibiu, fost director (pînă la pensionare) al Bibliotecii Astra. Cunoscînd bine Ţara Făgăraşului, instituţiile de aici, valoarea multor personalităţi făgărăşene, apreciind volumul ,,Personalităţi din Ţara Făgăraşului”, ediţia a II-a, 2015, apărut la Editura ,,Mesagerul de Făgăraş”, d-sa a constatat că viaţa spirituală profundă a locului este puţin cunoscută. Cum s-a dovedit că o casă memorială a scriitorului Octavian Paler, la Lisa, satul său natal, este puţin probabilă, a optat pentru soluţia de a amenaja un muzeu al personalităţilor ţinutului (făgărăşean), aşa cum se află în multe centre urbane. Clădirea ce s-ar preta a găzdui un asemenea obiectiv ar fi localul fostei băi comunale, aflată acum în conservare. Nu cunoaştem cui aparţine acum acest edificiu, dar prestaţia lui arhitectonică, ca şi situarea în vecinătatea Cetăţii, a Casei de cultură, a bisericilor din perimetrul apropiat, ar spori atracţia turistică a zonei şi ar conferi, în plus, o notă de intelectualitate. Ideea ni se pare şi mai frumoasă, dacă ar deveni vizibilă! (Prof. Liviu IOANI)

 

Duși în penitenciar

Email

     Trei bărbați pe numele cărora existau mandate de executare a unor pedepse au fost identificați de polițiștii făgărășeni la sfîrșitul săptămînii trecute. Ei erau condamnați pentru săvîrșirea infracțiunii de furt calificat și se sustrăgeau de la executarea pedepsei. Unul dintre ei de 24 de ani avea de executat 3 ani și 2 luni de închisoare, altul de 26 de ani avea 4 ani și 4 luni de închisoare, iar altul de 37 de ani avea o sentință definitivă cu 3 ani și 2 luni de închisoare. Cei trei au fost reținuți și depuși în Penitenciarul Codlea.

 
Pagina 3 din 4

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 655 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4209385

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare