Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Salunul auto Frankfurt 2015
Salunul auto Frankfurt 2015 Email
Marţi, 22 Septembrie 2015 14:42

 

 

      Salonul Auto de la Frankfurt, cel mai mare din lume, a fost locul unde constructorii şi-au prezentat celei mai noi concepte şi maşini de serie. În cadrul cele de-a 66-a ediţii au fost prezentate 220 de premiere mondiale şi peste 1.100 de exponanţi pe o suprafata de 21 de ha, echivalentul a 22 de terenuri de fotbal.
- Dacia a prezentat în cadrul Salonului auto de la Frankfurt noile modele Sandero, Logan şi Logan MCV cu transmisie Easy-R, o transmisie manuală robotizată. Motorizările oferite de Dacia pentru modelele vîndute în România au fost modificate şi îmbunătăţite pentru a respecta norma de poluare Euro 6. Pentru cel mai bine vîndut model, Duster, producătorul român aduce un nou sistem Start-Stop de oprire automată a motorului care în viitor va fi disponibil pe toate modelele Dacia.
- Audi a prezentat noul A4. Cel mai important punct urmărit la noua generaţie a fost consumul scăzut de carburant. Totodată producătorul german a venit cu conceptul Audi e-tron quattro, primul SUV complet electric care va fi lansat pe piaţă în 2018. Modelul Q7 a primit o nouă înfăţişare care aduce mai mult cu un all road. Ca motorizări avem pentru început două propulsoare V6: 3.0 TDI de 272 CP şi 3.0 TFSI de 333 CP, ambele Euro 6. Va mai urma o versiune e-tron quattro, care va fi primul hibrid plug-in ce va combina un motor diesel în şase cilindri cu un motor electric şi tracţiune integrală. Audi Q7 e-tron consumă doar 1,7 litri de motorină la 100 de km. Autonomia sa electrică este de 56 de kilometri, iar autonomia totală a maşinii trece bine de 1.000 de km cu un singur plin de carburant.
- Fiat a prezentat noul model Alfa Romeo Giulia propulsată de un motor V6 twin-turbo, de 3,0 litri, dezvoltat de către Ferrari, capabil să dezvolte 510 cai-putere şi să propulseze maşina de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde. Motorul este din aluminiu şi dispune de un sistem de dezactivare a cilindrilor, lucru care ar trebui să aducă un consum de combustibil bun. Tracţiunea este asigurată de puntea din spate, spre deosebire de predecesorii săi (159 şi 156), care aveau tracţiune faţă sau integrală.
- Skoda a prezentat modelul Superb GreenLine, berlină şi brek, care se vrea un model ecologic, iar asta înseamnă, un consum scăzut de carburant. Maşina este pusă în mişcare de un propulsor diesel de 1,6 litri care dezvoltă 120 CP, iar consumul mediu declarat e de 3,7 l/100 km, în vreme ce emisiile de dioxid de carbon sunt de 95 g/km. Astfel, luînd în considerare rezervorul de 66 de litri, autonomia maximă atinge şi poate depăşi 1.780 km cu un singur plin. Maşina este acţionată de o cutie cu 6 trepte, iar garda la sol a fost micşorată cu 15 mm.
- Toyota a prezentat modelul Prius D liderul lumii hibridelor. Noul Prius este mai lung cu 6 cm, mai lat cu 1.5 cm şi mai scund cu 2 centimetri decît precedenta generaţie, spaţiul dedicat pasagerilor şi bagajelor acestora fiind mărit. Motorul termic are acum o eficienţă de peste 40% (record), iar consumul general a fost diminuat cu 10%, cei de la Toyota anunţînd că Prius este acum cel mai economic model din clasa sa.

 

 

 

 

 

 

 


- Smart a prezentat modelul ForTwo Cabrio. Maşina are un acoperiş din material textil care se poate fi împăturit pe jumătate sau complet. În ceea ce priveşte motorizările, noul ForTwo decapotabil poate fi echipat cu un propulsor pe benzină de 1,0 litri care dezvoltă 71 CP sau cu o unitate de 0,9 litri care produce 90 CP. Transmisia standard e manuală cu cinci trepte, dar motorizarea mai puternică poate fi cuplată, opţional, la o cutie automată cu dublu ambreiaj.
- Renault a prezentat Megane IV o versiune GT. Maşina este mai lungă cu 64 de mm, mai coborîtă cu 25 de mm şi mai lată cu 47 de mm în faţă şi cu 39 de milimetri în spate, comparat cu Megane 3. Noul Megane aduce dotări din segmentul premium: afişaj color de tip Head-Up Display, tabletă tactilă cu diagonala de 8.7 inci, piele nappa pe volan, sistem audio Bose cu 9 difuzoare şi subwoofer, scaune încălzite cu ventilaţie şi masaj, precum şi cinci niveluri de tapiţerie, toate pe nuanţe de negru, inclusiv combinaţie piele şi Alcantara. Pe GT, dotările sunt sport şi super sport: scaune sport, pedalier sport, volan sport. Dotările (Multi-Sense şi direcţia 4Control) permit personalizarea răspunsului maşinii în funcţie de dorinţele şoferului (Sport, Normal, Comfort, Perso şi Eco, ultimul fiind înlocuit de R.S. Drive pe GT). La Frankfurt producătorul francez a prezentat şi modelul Talisman berlină şi Estate, sedanul care înlocuieşte Laguna şi Latitude.

Comments
Comentariu nou Cautare
Service Bucuresti  - Salunul auto Frankfurt 2015   |16-01-2016 02:18:25
Informatii interesante. Zilele acestea va trebui sa merg si eu cu masina la un
service auto prin Bucuresti.

http://www.badsi.ro/service-auto-buc uresti/
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 650 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4315679

Horoscop zilnicZiare