Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Aceleaşi cotizaţii la AVPS Făgăraş Email
Marţi, 04 Februarie 2014 16:44

      Vînătorii şi pescarii, membri ai AVPS Făgăraş au liber, în această perioadă, la vînat şi la pescuit, dar numai dacă şi-au achitat cotizaţiile faţă de asociaţie. Este comunicatul pe care conducerea AVPS Făgăraş îl face la fiecare început de an, după ce are loc adunarea generală anuală. Directorul AVPS Făgăraş, Sorin Şuler, spune că AGA s-a întrunit la sfîrşitul anului trecut cînd s-au stabilit şi cotizaţiile pe care membrii trebuie să le achite în contul anului 2014. În cazul vînătorilor, cotizaţiile au rămas la nivelul anului 2013, respectiv 1500 lei/an, iar la pescari 100 de lei/an. ,,Cotizaţia a rămas la nivelul anului trecut. Cei care plătesc cotozaţia integrală pînă la 31 ianuarie a.c., vor beneficia de o reducere de 10%. Vînătorii care doresc să practice vînătoare în perioada ianuarie- martie sînt obligaţi să achite suma de 750 lei care reprezintă prima rată a cotizaţiei pe 2014. Autorizaţie de vînătoare primesc doar cei care şi-au achitat cotizaţia integral sau prima rată, cînd vor beneficia şi de tichetul de asigurare pentru accidente de vînătoare" a spus directorul AVPS Făgăraş, Sorin Şuler.


Pericol de rabie la vulpe
 

     În această perioadă, AVPS colaborează cu DSP Braşov pentru o campanie de prevenire a rabiei în cazul vulpilor. În acest sens fiecare grupă de vînătoare din Ţara Făgăraşului are obligaţia, ca pînă la sfîrşitul lunii martie, să vîneze cîte trei vulpi care trebuie predate la DSV Braşov pentru probe biologice. ,,Localnicii care observă vulpi cu un comportament deviant sau în cazul în care au venit în contact cu aceste animale să anunţe urgent angajaţii DSV Braşov" a mai spus Sorin Şuler.

Liber la vînătoare
 

     În această perioadă reprezentanii grupelor de vînătore din Ţara Făgăraşului pot vîna mistreţi, capre şi ciute, sezonul fiind deschis pînă în data de 15 februarie a.c.. La raţa mică şi fazan, vînătoarea este permisă pînă la data de 28 februarie a.c. Sezonul de vînătoare la lup şi pisică sălbatică rămîne deschis pînă pe data de 31 martie 2014. AVPS Făgăraş are peste 300 de membri vînători. .

Noutăţi pentru pescari
 

     În cazul pescarilor, AGA a luat o decizie nouă. ,,Cei care achită cotizaţia de 100 de lei pot pescui şi în apele de munte gestionate de noi. Şi membrii de la alte asociaţii care vor să pescuiască în apele autorizate şi concesionate de AVPS Făgăraş trebuie să respecte regulamentul nostru şi să achite taxele de acces. În fază de proiect aceste taxe sînt 80 de lei/ an, 60 de lei/ lună şi 40 de lei/ săptămînă. Există însă şi posibilitatea ca aceşti pescari să devină membri la noi achitînd cotizaţia de 100 de lei pe an" a mai spus Sorin Şuler. Tronsonul concesionat de AVPS Făgăraş are ca graniţe, localitatea Augustin pînă la limita cu judeţul Sibiu. În această perioadă se pot pescui toate specile de peşti cu excepţia păstrăvului din apele de munte. Pînă în prezent AVPS Făgăraş are peste 1350 de membrii pescari. Pensionarii pescari beneficiază de reducere de 50% la cotizaţie.

Acţiuni pe rîul Olt
 

     Reprezentanţi AVPS Făgăraş împreună cu jandarmii desfăşurat acţiuni de prevenire şi combatere a branconajului piscicol, ultima fiind organizată în data de 24 ianuarie a.c. ,, În urma controlului un pescar a abandonat barca pneumatică şi 300 de metri de plasă de tip sepcă monofilament pe rîul Olt între localităţile Feldioara şi Ucea. Am confiscat toate aceste bunuri şi bănuim cine este persoana care practică pescuitul cu plasa. Respectivul locuieşte în Ucea de Jos şi a mai fost prins în fragrant în timp ce scotea plasa cu peşte din rîu. Bărbatul a mai fost cercetat şi sancţionat pentru fapte similare" a mai spus Sorin Şuler. (C.T.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Ghorghe David   |12-06-2015 18:46:23
Domnule Sorin Suler observ din postarea dvs. ca a-ti cunoaste acel barbat dar
nu-i dati numele. De ce? Va este teama sau exista un alt motiv. Noi Ii cunoastem
porecla 'Aripa' acest individ impreuna cu fiii lui mi-au furat anul trecut de sf
Ilie Barca cu undite cu tot. Deci nu este numai braconier este si hot insa
politia nu vrea sa-l prinda.
Radutoiu Lucian Liviu  - Pescuit din barca in zona Fagaras   |22-06-2015 11:13:10
Domnule Suler,
Sunt pensionar si membru al AGVPS Brasov.
1. In ce conditii pot
pescui pe baltile din zona Fagaras si care balti din barca? Mi-am cumparat
recent o barca din fibra de 3 m si vreau sa o testez.
2. Care este zona numita
Delta Fagarasului? Am auzit de asta de la pescari, dar nimeni nu a putut sa o
delimiteze. Daca exista, cum se ajunge la ea si daca este permis accesul cu
barca?
3. Pe care balti este interzis pescuitul si pe care balti este suficient
doar permisul de la AAGVPS Brasov?
Va rog sa-mi raspundeti la intrebari cat de
repede este posibil, deoarece vreau ca in aceasta saptamana sa vin la
Fagaras.
Care este programul asociatiei (caseriei).
Va solicit raspuns in numele
mai multor pescari din Brasov.
zarnescu  - permis bv   |02-04-2018 22:37:35
am permis de pescuit emis la brasov....pot pescui in făgăraș pe olt????
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1449 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4313113

Horoscop zilnicZiare