Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Campanie umanitară - Bani pentru Denisa Mocanu
Campanie umanitară - Bani pentru Denisa Mocanu Email
Luni, 04 Martie 2013 20:47

 

  

 

      Drama Denisei Mocanu, fetiţa de 7 ani, care suferă de maladia Lobstein sau boala oaselor de sticlă a impresionat opinia publică. Pentru a veni în ajutorul fetiţei, localnicii din Victoria au salutat campania umanitară a ziarului Monitorul de Făgăraş, dar şi a grupului de tineri din Victoria care au vîndut flori pentru a strînge bani pentru operaţia Denisei. În zilele de 7 şi 8 martie a.c. în Piaţa Mixtă din Victoria a fost amplasat un cort în care zece tineri au vîndut frumoase ghivece de flori de primăvară, iar banii obţinuţi i-au predat Denisei Mocanu.

 

În două zile s-au obţinut 3500 de lei care au întregit suma pe care familia Mocanu a obţinut-o pentru micuţa Denisa. Dar costurile intervenţiei chirurgicale care i-ar opri chinul Denisei încă nu au fost acoperite.

Flori pentru Denisa
 

     Zece tineri din Victoria au vîndut flori în Piaţa Mixtă din Victoria în cortul amenajat cu acest scop. Acţiunea a fost umanitară, iar banii au ajuns la Denisa Mocanu. ,,Ne-am şocat să vedem printre clienţi învăţătorii din Victoria însoţiţi de elevii lor venind la cort să cumpere flori. Copiii au cumpărat cîte o floare, au întins banii cu mînuţele lor şi au spus că sînt pentru colega lor, Denisa, pentru a nu mai suferi de durere. Tot stocul de flori pe care l-am avut la vînzare a fost epuizat în prima zi, pe 7 martie. Pentru a avea flori şi în 8 martie, am achiziţionat flori de la toţi producătorii din zonă. Lumea a ştiut de acţiunea noastră din Monitorul de Făgăraş şi au venit să o ajute pe Denisa. Florile au fost ambalate şi pregătite frumos astfel încît lumea fost încîntată considerînd produsul unul care merită cumpărat. Campania noastră a fost una decentă. Fiecare leu primit pentru Denisa a fost răsplătit cu o floare. Am vrut o altfel de campanie umanitară, să oferim ceva în schimbul banilor şi fiind martie, o floare a fost soluţia cea mai bună. N-am vrut să pară că noi cerşim pentru Denisa aşa cum fac multe asociaţii şi fundaţii. Noi am dat ceva în schimb. Am reuşit să virăm pentru Denisa 3500 de lei. Dacă şi alţi oameni se mai implică vom reuşi să acoperim cheltuielile cauzate de tratamentele medicale, iar Denisa se va face bine şi va fi la fel ca şi copiii de vîrsta ei” au spus tinerii care au vîndut flori pentru Denisa. Reamintim că zece tineri din Victroia au organizat o acţiune caritabilă în folosul Denisei Mocanu, în zilele de 7 şi 8 martie, iar îmbrăcaţi în tricouri imprimate cu chipul Denisei au stat în cortul instalat în Piaţa Mixtă din Victoria. ,,Ne-a impresionat cazul Denisei Mocanu, această fetiţă frumoasă care a avut puterea să lupte cu această boală chinuitoare. Speranţa şi optimismul ei ne-au determinat să facem ceva, cît de puţin, pentru a pune capăt suferinţei ei. Vrem s-o vedem zîmbind şi să se joace alături de copiii de vîrsta ei” au spus tinerii. Intervenţia chirurgicală a Denisei se poate face doar la o clinică din Bucureşti şi costă 4000 de euro.

18 fracturi în 7 ani
 

     Denisa Mocanu a împlinit 7 ani, dar trăieşte un coşmar din cauza maladiei Lobstein sau ,,Boala oaselor de sticlă”. Orice mişcare bruscă îi provoacă dureri insuportabile iar oasele i se rup şi ajunge din nou la operaţie şi la gips. Şansa fetiţei de a deveni un copil normal este o intervenţie chirurgicală costisitoare care se poate realiza doar la o clinică de specialitate din Bucureşti. De cînd s-a născut, Denisa Mocanu nu s-a despărţit de gips. Nu poate merge, nu se poate juca precum copiii de vîrsta ei pentru că suferă de una dintre cele mai cumplite maladii care o obligă să rămînă la pat. Maladia Lobstein sau boala oaselor de stică i-au produs în cei 7 ani 18 fracturi la sistemul osos. Copila mai are însă putere să zîmbească între chinurile şi durerile pe care le îndură din cauza acestei boli. Mereu este veselă, vorbăreaţă şi optimistă. Denisa speră că va veni cît mai repede ziua în care se va putea juca alături de copiii de seama ei în parc şi în curtea şcolii. ,,M-am obişnuit să stau în pat şi să mă joc. Îmi fac jocuri singură. Acum aştept operaţia să-mi pună tijă la un picior pentru că m-am săturat de durere şi de gips. Cea mai dureroasă fractură am avut-o între genunghi şi femur. Atunci m-a durut foarte tare. La fiecare fractură stau în gips cîte patru săptămîni. Nu mai suport gipsul şi vreau să mă joc cu sora mea Daria. Îmi doresc să fiu sănătoasă să mă pot juca cu copiii. Colega mea de bancă mi-a promis că mă va învăţa să merg cu rolele. Deja îmi imaginez cum va fi şi cît de fericite vom fi împreună” a spus Denisa.
 

SOS Denisa Mocanu
 

    Cine o poate ajuta pe Denisa Mocanu o poate face donînd sume de lei în contul deschis la BCR pe numele familiei Mocanu. Contul este RO68RNCB0318054830530001pe numele Mocanu Mugurel Mihai. Contul în euro este: RO02RNCB0227076704370001-deschis la BCR pe numele CIOLOBOC CATALINA LOREDANA cod SWIFT : RNCB RO BU.

 

Comments
Comentariu nou Cautare
nicolae   |05-03-2013 22:51:49
nu exista si un cont in euro?
CRISTINA NITU   |06-03-2013 17:07:51
avem un nr de cont en euros RO02RNCB0227076704370001-deschis la BANCA COMERCIALA
ROMANA S.A. deschis pe numele CIOLOBOC CATALINA LOREDANA cod SWIFT : RNCB RO
BU sau ne gasiti pe facebook
CRISTINA NITU   |06-03-2013 18:07:23
cod SWIFT: RNCB RO BU
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 715 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4236485

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare