Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Ucis în bătaie
Ucis în bătaie

 

 

     Un bărbat de 40 de ani din Râuşor a fost ucis în bătaie, principalul suspect în acest caz este un consătean de-al victimei de 19 ani

     În ultimele trei săptămîni zona Făgăraşului a fost marcată de crime şi sinucideri. Primul eveniment macabru a fost o crimă între boschetari comisă în municipiu, apoi un bărbat şi-a căsăpit concubina din gelozie după care a dispărut. Săptămîna trecută un tînăr din Rîuşor l-a bătut pe un consătean loviturile sale cauzîndu-i moartea. În tot acest răstimp veştile macabre au continuat. În apele Oltului a fost găsit un făgărăşean înecat, iar un bărbat din Sâmbăta de Sus s-a spînzurat.Lăsat pe bancă să moară
 

     În dimineaţa de 28 august 2011, poliţiştii făgărăşeni au fost sesizaţi de către un angajat al Spitalului Municipal Făgăraş că a fost adus la secţia de primiri urgenţe un bărbat care prezenta un traumatisn facial, în stare de comă. În urma cercetărilor oamenii legi au stabilit că în în noaptea de 27/28 august.2011, în timp ce se afla într-un bar din satul Râuşor, un localnic de 40 ani a avut unele discuţii în contradictoriu cu un consătean de 19 ani, care l-a lovit cu pumnul în zona feţei, după care l-a aşezat pe o bancă din apropierea barului, în stare de inconştienţă. PolIţiştii l-au reţnut atunci pe suspect, sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală gravă şi l-au prezentat Judecătoriei Făgăraş, cu propunere de arestare preventivă, instanţa de judecată dispunând cercetarea lui în stare de libertate, cu obligativitatea de a nu părăsi localitatea de domiciliu, pentru o perioadă de 29 de zile.

Loviturile i-au cauzat moartea
 

     Vasile Rusalim de 40 de ani a fost internat în comă duminică dimineaţa la Spitalul Judeţean Braşov. În cursul zilei de joi, 1 septembrie .2011 rudele şi familia au fost anunţate că bărbtul care a suferit o intervenţie chirurgicală la cap, iar în urma loviturilor primite a decedat. Astfel, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a fost înregistrată la data de 2. septembrie 2011 o cauză penală, în care este cercetat Dorobici Iulian Sorin, principalul suspect, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte. Din probatoriul administrat de procuror până la închiderea ediţiei rezultă că în noaptea de 27/28 august 2011 inculpatul, Dorobici Iulian Sorin, i-a aplicat victimei, Vsile Rusalim de 40 de ani, mai multe lovituri, în zona feţei, cu un corp dur, cauzându-i leziuni traumatice care au condus, în final, la decesul acestuia. Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul şi a stabilirii răspunderii judiciare.

Găsit de ciurdarul satului
 

     Vestea morţii lui Vasile Rusalim a şocat întreg satul Râuşor. Oamenii spun că atît Vasile Rusalim dar şi agresorul acestuia, Iulian Dorobici, proveneau din familii bune care niciodată nu au iscat scandaluri şi nici nu au avut vreodată alte altercaţii. ,,Eu îi cunosc pe amîndoi. Niciunul dintre ei nu era mare consumator de alcool. Eu l-am cunoscut pe Vasile Rusalim şi ştiam că acesta a avut probleme de sănătate acum cîţiva ani şi nu obişnuia să meargă la crîşmă. De asemenea, Iulian Dorobici este un copil liniştit, cuminte care a învăţat şi crescut în Italia. Din căte am auzit noi, el a venit din Italia acum cîteva săptămîni împreună cu familia să îşi repare dantura. Nu ştim exact ce au avut de împărţit aceşti doi oameni, însă de la lumea din sat am aflat că acest tînăr l-a bătut pe Vasile la barul din apropiere şi l-a lăsat întins pe o bancă cu picioarele întinse pe o bicicletă" povestesc oamenii din Râuşor. Bărbatul bătut a fost găsit în dimineţa de duminică, 28 august, pe la ora 5.30 în stare de incoştienţă de către ciurdarul satului, care a anunţat imediat familia. ,,A murit cu zile. Vasile a fost lăsat să moară pe bancă, cu picioarele ridicate pe bicicletă. Noi eram la Căminul Cultural din sat, la un bozez, dacă Iulian venea să ne spună ce a făcut nu se ajungea aici. Putea fi salvat, dar aşa el a zăcut acolo mai bine de 3 ore, în comă“ a declarat familia bărbatului ucis.Tot familia decedatului a ţinut să afle şi motivul pentru care Vasile Rusalim a fost aşezat cu picioarele pe bicicletă. ,,Am aflat că l-a pus cu picioarele mai sus decăt corpul să nu facă hemoragie, pentru că aşa a învăţat la şcoala de şoferi. Noi înţelegem şi durerea părinţilor familiei Dorobici, însă băiatul lor dacă a ştiut că l-a bătut trebuia să ne anunţe imediat, nu să îl lase să moată ca un cîine, în faţa barului unde au băut. Aceasta a fost greşeala care i-a adus moartea cumnatului şi fratelui nostru" au spus Adriana Rusalim şi Ileana Pop.

,,Bătut, dar viu"
 

     Ultima persoană care e l-a văzut în viaţă pe Vasile Rusalim este barmaniţa localului la care au băut victima şi agresorul. ,,La ora 3.30 duminică dimineaţa am încuiat localul să plec acasă. Afară erau cei doi, Vasile Rusalim şi Iulian Dorobici. Vasile era bătut dar nu avea urme de sănge pe el şi era conştient. La un moment dat am spus că o să chem poliţia, însă Iulian a spus că este totul bine şi o să-l conducă acasă. Iulian m-a rugat să nu chem oamenii legii pentru că el o să aibă probleme. Încă din bar cei doi s-au luat la harţă. Vasile i-a cerut lui Iulian Dorobici o ţigare şi de aici a început cearta lor, după care au continuat afară. Loc în care i-am găsit mai tărziu" a relatat barmaniţa Anca Roşca. Familia agresorului se declară şocată de fapta fiului lor. ,,Noi locuim în Italia, însă niciodată nu am avut probleme cu băiatul nostru. Nu are cazier, este curat ca lacrima, nu ştiu cum de s-a întîmplat acest lucru. Eu ştiu ce fel de copil este şi cum l-am crescut, îmi pare rău pentru familia îndurerată şi mă gândesc că putea fi copilul meu mort. Regret cele întîmplate. Fiul meu este acasă, este speriat de tragedia aceasta" a spus mama tânărului de 19 ani. Moartea bărbatului este considerată de săteni una controversată. Majoritatea oamenilor din sat spun că nu cred că tănărul a fost capabil să îl ucidă în bătaie pe bărbatul de 40 de ani. Unii săteni sînt de părere că la această agresiune ar fi participat şi alte persoane. Vasile Rusalim a fost înmormîntat duminică, 4 septembrie. Cercetările continuă în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs incidentul. (Yldi Focşăneanu)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 774 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4309095

Horoscop zilnicZiare