Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Si-au recunoscut greşeala Email
Marţi, 27 Iulie 2010 13:33

 

 

     Dupã ce Monitorul de Fãgãraş a publicat cazul învãţãtorului Caraman Bratu bolnav de cancer, medicii Nãstase şi Ienea au revenit asupra deciziei lor. ,,Dacã nu apãrea în Monitorul de Fãgãraş situaţia mea, eram bun de muncã din septembrie şi eu abia mai pot umbla" a spus Caraman Bratu

     Medicii Nãstase şi Ienea de la Comisia de expertizã medicalã de la Braşov şi-au recunoscut greşeala fãcutã în cazul bolnavului de cancer Caraman Bratu din Victoria. Ei au revenit asupra deciziei date în luna iunie prin care îl declarau pe acest bolnav de cancer aflat în ultima fazã apt de muncã. Localnicul ajuns la diperare susţine cã a avut noroc cu ziarul Monitorul de Fãgãraş care a publicat cazul lui şi astfel va rãmîne pensionat fãrã sã mai fie obligat sã predea la clasã din toamnã.

 Nu este singurul caz în care aceastã comisie emite decizii aleatorii sau motivate în vreun fel sau altul. Caz în care o comisie specialã instituitã de prefect verificã şi anuleazã unele decizii de pensionare greşite sau nejustificate.


Ziarul l-a ajutat
 

     Cînd a primit noua decizie a Comisiei, Caraman Bratu a anunţat în primul rînd reporterul Monitorul de Fãgãraş despre remedierea greşelii şi a mulţimit pentru ajutorul pe care ziarul i l-a dat. ,,Nu mã gîndeam cã se mai poate reveni la decizia datã, nu-mi vine sã cred ce frumos a vorbit medicul chiar şi-a cerut scuze de decizia greşitã a colegului sãu Ienea. M-a durut cînd medicul mi-a spus cã odatã ce sînt deplasabil sînt şi apt de muncã. Aceste vorbe m-au durut şi un medic nu le poate spune cunoscînd foarte bine prin ce trece un bolnav de cancer. Cînd mã gîndesc ce stres am avut în aceastã perioadã, iar medicul de la Institutulde Oncologie Cluj mi-a interzis sã mã stresez ! Mã gîndeam mereu cum voi începe anul şcolar în situaţia în care sînt" a spus Caraman Bratu.

Decizie greşitã
 

     Articolul intitulat ,,Bolnav de cancer trimis la muncã" publicat în Monitorul de Fãgãraş în luna iunie a ajuns şi la medicul braşovean Nãstase de la Comisia de expertize medicale. Acesta a luat dosarul lui Caraman Bratu, l-a verificat şi a constatat cã decizia emisã era greşitã. ,,Informaţiile titrate în ziar erau adevãrate, iar medicul Ienea a greşit. Acesta a dat decizia nr. 146 din data de 8 iunie 2010 prin care spunea cã sînt apt de muncã şi drept urmare îmi voi înceta concediul medical în luna iulie şi voi începe activitatea cu o jumãtate de normã. Decizia a fost pentru pensionare pe caz de invadilitate grad III cu drept de muncã" a spus bolnavul. În data de 6 iulie a.c, Comisia de expertizã medicalã Braşov a trimis o scrisoare recomandatã lui Caraman Bratu prin care îi cerea sã se prezinte la comisie cu buletinele de analize de glandã anterioare şi cele recente la Clinica Astra Braşov.

Vestea cea bunã
 

     ,, În data de 9 iulie a.c, am primit scrisoarea şi nu m-am putut deplasa pentru cã trebuia sã plec la Cluj unde aveam programare pentru chimioterapie. La 28 de zile mã deplasez la clinica specializatã de la Cluj unde sînt înregistrat ca pacient şi-mi fac analizele şi îmi ridic medicamentele. Data de 9 iulie era vineri, iar luni 12 iulie a.c, am plecat la Cluj unde am fost internat pentrutratament. M-am externat în data de 14 iulie a.c. În data de 15 iulie am plecat la Braşov însã nu aveau program şi m-am deplasat în ziua urmãtoare la ora 8.15. Sala de aşteptare era plinã de pacienţii care aveau programare însã am ajuns şi eu sã discut cu medicul şi am primit vestea. Decizia de pensionare a fost fãcutã pe data de 14 iulie a.c. şi trimisã prin poştã. În cabinetul dînsului, medicul a recunoscut cã a citit ziarul Monitorul de Fãgãraş dupã care a verificat dosarul meu de pensionare. Acesta şi-a cerut scuze pentru greşeala colegului sãu" a spus Caraman cu zîmbetul pe buze.

A slãbit foarte mult
 

     Medicul Nãstase a verificat atent analizele de la controlul de endocrinologie şi toate analizele de glandã. Diagnosticul pacientului este neoplasm pulmonar şi guşã operatã cu mai mulţi noduli iar glanda tiroidã extirpatã total. ,,Medicul de la Cluj mi-a recomandat sã mã îngraş. Nu i-a plãcut cã am slãbit şi mi-a recomandat sã mãnînc multã carne în special de vitã şi fructe. Însã nu am poftã de mîncare şi uneori mãnînc forţat pentru cã sînt conştient cã trebuie sã i-au în greutate. Dupã operaţiile de anul trecut am ajuns la 42 de kg. De la aproape 60 de kg am ajuns la 40. Medicul insistã foarte mult sã mã îngraş dar foarte greu iau în greutate" a mai spus învãţãtorul Caraman Bratu.

Povestea lui Caraman
 

     Învãţãtorul Caraman Bratu are 56 de ani şi pe lîngã boala nemiloasã pe care o duce cu greu pe picioare a fost nevoit sã suporte şi consecinţele unei decizii incorecte şi imorale ale comisiei de expertizã medicalã. Bãrbatul a aflat despre boala sa abia anul trecut prin luna mai. S-a internat la Stejãriş în data de 18 mai 2009 fiind suspect de TBC. . ,,Eu mã simţeam rãu şi nu ştiam cauza aşa cã m-am hotãrît sã fac investigaţii mai amãnunţite şi am mers la un cabinet medical privat sã fac un tomograf. Aici, medicii au depistat o tumoare la plãmînul drept cauzatã de o rãcealã netratatã. Atunci am aflat cã am cancer“ a spus Caraman Bratu. La începutul lunii iunie 2009 a suferit prima intervenţie chirurgicalã la plãmîni la Spitalul Militar Braşov. A urmat apoi ratament de chimioterapie lao clinicã din Cluj. Dupã patru luni a mai fãcut o operaţie la Institutul de Oncologie Cluj. De atunci din trei în trei luni se deplaseazã la Cluj pentru chimioterapie. A beneficiat de concedii medicale în tot acest rãstimp eliberate de Comisia de expertizã medicalã de la Fãgãraş. Medicii Adrian Ienea şi Nãstase care fac parte din comisia medicalã au fost cei care au decis situaţia acestui pacient şi din punct de vedere al serviciului. La ultima comisie, aceşti medici au stabilit prin Decizia 146/8 iunie 2010 cã Bratu este apt de muncã şi drept urmare îşi va înceta concediul medical începînd cu luna iulie 2010 şi va putea începe activitatea cu o jumãtate de normã. Aceastã decizie a cãzut ca un plumb pentru acest bolnav de cancer. Mai ales cã el abia se mai puta deplasa. ,,Am beneficiat doar de un an şi o lunã de concediu medical. Însã bolnavii de SIDA şi de cancer, prin lege, au dreptul la un an şi jumãtate de concediu medical cu drept de prelungire. În decizia 146 din data de 8 iunie a .c. comisia a impus sã fiu pensionat pe caz de invadilitate gradul III cu drept de muncã. Am contestat, dar nu dupã mult timp am primit rãspunsul cã decizia e clarã şi nu se poate schimba. Nu-mi puteam explica faptul cã în luna mai a.c, aceastã comisie s-a pronunţat cã trebuie sã mã pensionez urgent. În data de 23 august 2009 am primit certificat de handicap accentuat gradul II, iar în decizia de pensie grad de invadilitate III cu drept de muncã" a spus învãţãtorul în urmã cu o lunã.
     Costurile tratamentul pentru 28 de zile se ridicã la suma de 100 de milioane de lei vechi, iar pacientul se aflã la al treilea ciclu de tratament. .

Pensiile la control
 

     Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Braşov, ai Prefecturii Braşov şi ai Poliţiei Comunitare au vizitat la domiciliul lor pensionarii pentru invaliditate din Ţara Fãgãraşului. Un numãr de 1100 de persoane au fost verificate pentru a vedea dacã respectã statutul de pensionari cu grad de invaliditate sau sînt plecaţi la muncã în strãinãtate. Autoritãţile au pornit verificãrile întrucât aveau informaţii cã multe dintre aceste persoane pensionate pe caz de boalã sînt plecate în strãinãtate, în Italia sau Spania, la muncã, faptul cã nu trebuie sã aştepte în fiecare lunã poştaşul cu pensia dându-le mai multã „mobilitate”. Am trimis 80 de dosare ale pensionarilor din municipiul Braşov şi alte 140, ale unor persoane din judeţ, Comisiei de Expertizã care va trebui sã cheme respectivele persoane la revizuire”au declarat reprezentanţii Prefecturii Braşov. ,,În decurs de un an vom revizui din punct de vedere medical 13.600 de pensionari de invaliditate, indiferent cã au ajuns la termenul de 6-12 luni sau nu. Judeţul Braşov are cei mai puţini pensionari de boalã, dar vrem sã fim siguri cã aceia care primesc aceastã indemnizaţie sînt într-adevãr invalizi, cã încaseazã banii cine are nevoie de ei, nu cine munceşte în paralel în strãinãtate”, a spus directorul CJP Braşov, Mihai Tarbã

Comments
Comentariu nou Cautare
silea floarea  - speranta   |27-07-2010 18:36:48
ne bucuram pt domnul caraman bratu , pt ca a primit decizia corecta de la
medici ,pt a sta linistit fara sa se streseze .puteti face tratament domnule
bratu cu planta marul lupului , luati explicatii de pe internet . multe persoane
din or victoria s-au tratat cu aceasta planta .multa sanatate .
George  - Cititor   |30-07-2010 22:32:05
Ma bucur intotdeauna cand o institutie care se straduieste sa aduca la
cunostiinta obstii cazuri de abuz de orice fel, sant cu adevat de nelipsit,
intr-o admosfera de minciuna calculata.

Asa socotesc ca Monitorul de Fagaras
aduce in fata obstii, pe langa multe articole educative, si opinii editoriale,
problemele pe care chiar si un singur locuitor le intalneste.
Numai asa,
se pare exista o posibilitate de indreptare corespunzatoare a unui act
prejudicios, si numai asa se poate combate repetarea gresalei.
Ce poate fi mai
dezgustator decat sa dictezi soarta unui pacient, o persoana care vine la doctor
pentru ajutor.
Incerc sa-mi imaginez cat de diferit ar fi fost
prezentul, daca Monitorul De Fagaras ar fi existat in anii opresiunii comuniste:
Exista un motiv bine intemeiat pentru care presa a fost inchisa in temnita, ca
sa nu nu vada lumina zilei ADEVARUL.
Bravo voua.
Eu asa
zic.

Doamne-Ajuta.

George.
Tibi   |18-09-2011 13:44:17
Sclavu asta de Ienea, e atat de plin de el, si atat de neprofesional incat
atunci cand o sa-l vad pe strada o sa-i rup capu.
bad boy blue  - cancer sanatos tun   |25-04-2012 12:16:31
Tibi sant de acord cu tine, hai pe strada sa-l intalnim pe nenorocit, am sa-i
duc copilul la usa, asta-i un aservit corupt al guvernarii Boc, si-o luat bani
grei per bucata pensionari reali depensionati, cei cu spaga au ramas deie
dracu-n oasele lui, prea mandru, prea corupt prea plin de el cioroiul puli
anonim  - sunt de acord cu domnul tibi   |17-11-2011 21:36:05
Acest doctor si-a luat diploma cu femeia de serviciu.Nu are habar de nimic dar e
specialist.In ce!?!Pe langa ca se crede un "doctor" mai ceva ca HOUSE
(un serial) e si prost de bubuie.
Putin spus bubuie,explodeaza!!!
sibian  - s-a facut dreptate!   |06-03-2013 19:54:48
Dr Ienea Adrian a fost arestat la
Sibiu

http://www.turnulsfatului.ro/19401/.html

h
ttp://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/ultima-ora-
medic-de-expertiza-medicala-arestat-85115.html
Marian  - Poponel   |25-03-2013 18:58:04
Doctore , te rog sa nu uiti alifia de galbenele , sa nu te apleci dupa sapun
NICIODATA , sa mai pastrezi un pat liber pentru o "cunostinta iubita" a
lu' *, sa nu bei apa rece. Stii care este dilema caprei: nu stie daca este
pozitie sau animal.TRAIASCA ARESTUL PREVENTIV
cornelia   |27-05-2015 18:23:40
Ar trebui si doctoru Nastase arestat ca si el este ca si ienea va spun din
experienta
Anonim   |14-11-2017 19:23:22
Am fost la dr năstase și mi-a respins dosarul . A spus că pot lucra 8 ore .
Am astm Am seretaid 50/250 . Ventolin trebuie să al la mine
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1506 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4235952

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare