Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Indemnizaţiile copiilor cu nevoi speciale, la mîna directoarei Email
Marţi, 21 August 2018 11:28

 

La Centrul de educaţie incluzivă Victoria nu s-au plătit indemnizaţiile pentru îmbrăcăminte şi nici majorările pentru raţia de hrană zilnică Părinţii copiilor cu nevoi speciale înscrişi aici cer drepturile copiilor lor de la directoarea Cristina Albăceanu Plăţile trebuiau să fie efectuate pînă la sfîrşitul anului şcolar


     Un grup de părinţi care au copiii înscrişi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Victoria cunoscut ca şi Şcoala specială au ajuns la capătul răbdărilor. Ei au dat buzna peste directoarea şcolii pentru a cere lămuriri în privinţa neplăţii indemnizaţiilor pe care copiii lor trebuiau să le primească pînă la sfîrşitul anului şcolar. Şi pentru că n-au primit explicaţii pertinenete şi banii cuveniţi, părinţii s-au plîns forului coordonator, CJ Braşov. Părinţii spun că nu au primit nici la această oră indemnizaţiile pentru articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi rechizite aferente anului şcolar care s-a închiat, deşi plăţile trebuiau să fie efectuate încă din luna aprilie. Contactată telefonic, Cristina Albăceanu, directoarea Centrului de la Victoria, n-a răspuns apelurilor repetate.

La Victoria nu s-a plătit indemnizaţia, dar la alte şcoli similare, da
 

     Elevii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Victoria trebuie să primească indemnizaţii pentru îmbrăcăminte şi rechizite şi articole de igienă, aşa cum prevede HG nr. 564/2017, sumele fiind cuprinse între 600 la 800 lei, în funcţie de vîrsta elevului. Banii trebuie să fie viraţi de şcoală în contul deschis de fiecare părinte. ,,Se încalcă drepturile copiilor, nu ştim de ce nu s-au virat banii atîta timp cît noi am depus actele necesare. Am auzit mai multe variante, dosarele nu sînt complete, nu s-a făcut prezenţa la clasă, dar directorul instituţiei trebuie să rezolve această problemă. Am făcut sesizări către Consiliul Judeţean Braşov şi nici aşa nu s-a rezolvat. În curînd începe anul şcolar 2018 – 2019 şi noi nu am încasat bani pentru anul trecut” au spus părinţii revoltaţi. Tot ei mai spun că la Făgăraş, elevii de la centrul de educaţie incluzivă au primit banii.

Nu se respectă legea
 

     Conform HG nr. 564/ 2017 elevii cu cerinţe educaţionale speciale beneficiază de un ajutor financiar pentru rechizite, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi pentru materiale igienico – sanitare. Sumele acordate sînt în funcţie de vîrstă.
- Elevii cu vîrste cuprinse de la 7 – 14 ani beneficiază de 611 lei
- Elevii cu vîrste cuprinse de la 14 – 18 ani beneficiază de 754 lei
- Elevii cu vîrste cuprinse de la 18 – 26 ani beneficiază de 800 lei.
     Pentru a primi respectivele sume, elevii trebuie să respecte o singură condiţie, să nu înregistreze absenţe nemotivate. Banii se plătesc în două tranşe, una în semestrul I, perioada aprilie – mai 2018, iar a doua în semestrul II, pînă în luna iulie . Plăţile se efectuează în baza unei grile de prezenţă a elevilor la clasă întocmită de cadrele didactice şi vizate de directorul instituţiei. Părinţii copiilor spun că n-au fost întocmite aceste liste de prezenţă.

Nici indemnizaţia de hrană nu a fost majorată
 

     Copiii cu handicap grav, bolnavi de SIDA sau HIV care sînt şcolarizaţi la domiciliu au primit o majorare cu 50% a indemnizaţiei de hrană prin modificarea Legii 272/2004. La Şcoala specială din Victoria această majorare nu a fost aplicată pentru cei 3 copii care se încadrează în această categorie. Părinţii acestor copii cer explicaţii directoarei Cristina Albăceanu. ,,Sîntem nemulţumiţi pentru că nu am primit drepturile copiilor. Am sesizat conducerea instituţiei despre modificările Legii 272/ 2004 prin care unii elevi de la şcoala specială beneficiază de o majorare cu 50% pentru hrana zilnică. Este vorba despre elevii cu handicap grav care învaţă la domiciliu. În luna decembrie 2017 am discutat acest subiect cu directorul instituţiei care ne-a spus să stăm liniştiţi că vom primi majorarea respectivă, dar acest lucru nu s-a întîmplat. În toată ţara părinţii acestor copii au beneficiat de respectiva majorarea pentru masa pe zi de la 16,60 lei la 24 de lei/ zi. Acest ajutor financiar se acordă doar pentru zilele de şcolarizare. Nu înţeleg de ce la noi la şcoală nu se aplică prevederile Legii 272/ 2004, art. 129, alin.3, care spune că pentru elevii cu handicap grav, infectaţi cu HIV sau bolnavi de SIDA sumele se majorează cu 50%. În anul şcolar 2017 – 2018 am primit suma de 2.650 lei, în luna martie 2018 am primit 1.920 lei, iar în luna iunie 730 lei. Conform legii această sumă se dublează, dar şcoala nu a făcut niciun pas să beneficiem de acest drept. Mai mult în anul şcolar 2017 – 2018 nu am primit nici banii de îmbrăcăminte conform HG 564 din 2017. Nu este normal ceea ce se întîmplă la şcoală, iar noi părinţii cu bun simţ am tot aşteptat majorări, dar degeaba” au mai spus părinţii. (Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
AliBaba  - nimic bun   |27-08-2018 09:00:05
La acea scoala problemele cred ca sunt grave.Inspectoratul Scolar at trebui Sa
faca verificari amanuntite SI Sa sanctioneze PE cei vinovati.Din CE se aude prin
oras SI prin scoli acea scoala se va inchide.Pacat ca sunt unii oameni de
valoare acolo cu mult bun simt, dar SI unii care lass de dorit.....mincinosi, Sa
faca rau celuilalt etc.
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 949 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4318384

Horoscop zilnicZiare