Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Afaceri ilegale cu alcool
Afaceri ilegale cu alcool Email
Luni, 06 August 2018 18:58

     Producătorii de alcool şi distribuitorii acestora au ajuns în vizorul poliţiştilor care au efectuat, săptămîna trecută, 24 de percheziţii în judeţele Braşov, Mureş, Maramureş, Covasna şi Satu Mare. Oamenii legii au urmărit un dosar penal privind afaceri ilegale cu alcool care a adus un prejudiciu de peste 700.000 de lei. Poliţiştii au descins la sedii de firme şi la domiciliile suspecţilor lor sub coordonarea Parchetului de pe lîngă Tribunalul Mureş şi a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. În urma celor 24 de percheziţii efectuate miercuri, 1 august 2018, în aceste judeţe, au fost ridicate în vederea confiscării 159.640 fire de ţigarete, 20.713,8 litri de alcool, 4.000 de lei şi un autoturism de teren. Anchetatorii au mai găsit şi o instalaţie artizanală de ocolire a contorului pentru determinarea cantităţii de alcool produse. Aşa cum spun anchetatorii, în perioada ianuarie — iulie 2018, „atît membrii unei grupări nestructurate de persoane cî şi reprezentanţii unor firme, ar fi produs alcool pe raza judeţelor Maramureş şi Satu Mare, fără a fi contorizat şi evidenţiat, după care l-ar fi transportat şi distribuit pe raza judeţelor Mureş, Covasna şi Braşov, fiind ulterior comercializat către beneficiarii finali”. Banii ar fi fost reintroduşi în circuitul legal prin creditarea unor societăţi comerciale, prin achiziţia de imobile şi autovehicule, încercîndu-se a se ascunde natura provenienţei veniturilor şi crearea aparenţei de legalitate a activităţilor economice. Prejudiciul cauzat bugetului de stat, estimat până la această dată, este de 700.000 de lei. Cercetările în caz continuă pentru infracţiunile de „achiziţie şi deţinere produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, peste limita admisă de lege”, precum şi pentru „spălarea banilor”. .

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1178 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4275541

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare