Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Pulpe de raţă cu varză roşie călită
Pulpe de raţă cu varză roşie călită Email
Luni, 06 August 2018 18:54

 

Timp de preprare pentru 4 porţii: 2 ore
Cost 4 porţii: 120 lei

Ingrediente:
4 pulpe de raţă confiate
1 varză roşie
1 ceapă
50 ml vin roşu sec
3 linguri oţet de vin roşu
2 linguri zahăr brun
1/2 linguriţă ienibahar măcinat
1/4 linguriţă nucşoara măcinată
1 linguriţă scorţişoară măcinată
1 lingură ulei
1 lingură unt
5 cartofi pentru piure
1/2 l lapte
sare, piper negru macinat


Mod de preparare
Varza se taie fideluţă fină. Se presara cu sare şi se frămîntă 2 minute pînă se sa se înmoaie. Se incinge într-o oala uleiul şi untul şi se căleşte ceapa tocată mărunt pînă se înmoaie. Se adauga varza. Se condimentează cu sare şi piper apoi se adaugă zahar, ienibahar, nucşoară, scorţişoara şi oţet şi se amestecă 2-3 minute. Se stinge cu vin şi 150 ml apa şi se lasă la fiert cu capac la foc mic 1 oră. Se verifică din cînd în cînd ca varza să aibă apă pentru a nu se prinde. Pulpele de raţă se pun la cuptor 10 min. la 150 grade, întorcîndu-le pe ambele părţi pentru a nu se arde şi pentru a prinde o crustă crocantă. Pulpele se servesc pe un pat de piure de cartofi şi varză roşie călită.
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1184 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4275543

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare