Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Examenul dascălilor
Examenul dascălilor Email
Luni, 16 Iulie 2018 21:15

     La examenul de titularizare care a început miercuri, 11 iulie a.c., cu proba scrisă, s-au înscris 726 de candidaţi din judeţul Braşov, dar s-au prezentat la examen 585 dintre ei. Ion Negrilă, inspectorul şcolar general adjunct, a spus că au fost absenţi 104 candidaţi, iar 37 s-au retras. ,,Anul trecut s-au înscris 596 de candidaţi dintre care s-au retras 52, iar unul fost eliminat pentru fraudă. A fost doar o singură medie de 10.00” a spus Ion Negrilă. În ţară, peste 31.000 de candidaţi au susţinut, ieri, proba scrisă a examenului de titularizare. Ca în fiecare an, cea mai mare concurenţă este pe posturile de învăţătoare, educatoare, dar şi pentru catedre de limba şi literatura română sau matematică. Dascălii vor afla rezultatele finale abia 24 iulie, după rezolarea contestaţilor, cînd vor fi afişate la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul edu.ro. În judeţul Braşov au fost scoase la concurs pentru titularizare 195 de posturi, 140 în mediul urban şi 55 în mediul rural. Alte 722 de posturi sînt cu angajare pe perioadă determinată, catedrele avînd o valabilitate între unul şi trei ani. 

Mai sînt alte 1.528 de posturi incomplete, fracţii de normă, care, combinate, pot forma alte cîteva sute de posturi complete, dar cu angajare tot pe perioadă determinată. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atît la proba scrisă, cît şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atît la proba scrisă, cît şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. IȘJ a stabilit şi un calendar al repartiţiilor pentru posturile vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (25 iulie) şi pentru posturile didactice vacante pentru perioadă determinată (26 iulie).

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1213 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4275549

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare