Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale „Transilvania Train“ trece prin Făgăraş
„Transilvania Train“ trece prin Făgăraş Email
Luni, 09 Iulie 2018 20:09

     Primul tren turistic românesc, va circula în această vară, pentru al doilea an consecutiv, în perioada 22-26 august 2018. Trenul, pus în uz în parteneriat cu CFR Călători va circula pe ruta Braşov- Sighişoara – Mediaş – Alba Iulia – Sebeş – Sibiu – Făgăraş şi retur. „Trenul explorează în regim de croazieră pe uscat cele mai frumoase zone ale Ardealului, pe un traseu feroviar de peste 600 de kilometri. Programul include vizitarea a peste 20 de construcţii fortificate, 15 ateliere de meştesuguri tradiţionale, două concerte unice în Biserica Evanghelică din Sebeş şi în centrul istoric al Sibiului şi două petreceri tradiţionale“, anunţă operatorul naţional de transport feroviar de călători. pe parcursul unei călătorii prin Transilvania, Călătorii vor putea lucra alături de meşterii şi artizanii locali din zona Mediaşului şi vor lua o masa bazată pe reţete străvechi, la care toţi participanţii vor găti.
     Organizatorii oferă un pachet turistic ce implică participanţii în experienţe tradiţionale şi culturale, fiecare dintre cele cinci zile de „croazieră cu trenul“ avînd propria sa tema. Prima zi este cea de meet&greet. Ziua 2 va prezenta povestea bisericilor fortificate din Transilvania, ziua 3, povestea castelelor şi a meşteşugurilor tradiţionale, ziua 4 – bucătăria tradiţională transilvaneană, iar ziua 5 – evenimente culturale în Sibiu.
     „Transilvania Train“ este o experienţă turistică ce are loc o singură dată pe an, o aventură de legendă prin inima Transilvaniei. În călătoria de cinci zile vom explora tradiţiile, valorile şi cultura Transilvaniei, vom degusta preparate din gastronomia tradiţionala săsească şi vom lua parte la spectacole şi concerte memorabile, organizate în locaţii speciale, cum ar fi bisericile fortificate sau centrul oraselor medieval“, spun organizatorii. Preţurile pornesc de la 900 de euro cu TVA pentru o persoană.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 591 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4234891

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare