Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Vacanţă în Olanda şi Irlanda
Vacanţă în Olanda şi Irlanda Email
Luni, 09 Iulie 2018 19:42

 

     Și în această vară, fetele internate la Centrul de plasament ,,Casa Maria” din Făgăraş îşi vor petrece vacanţa la familii din Olanda şi Irlanda. Nouă fete vor pleca în Irlanda în perioada 23 iulie – 16 august 2018, iar alte trei vor merge în Olanda în perioada 18 iulie – 8 august 2018. ,,Imediat după Revoluţie s-au creat legături cu aceste familii, iar fetele s-au integrat bine şi an de an îşi petrec vacanţele de vară şi de iarnă alături de aceste familie. Două fundaţii din Irlanda şi Olanda se implică financiar în acest proiect, Nord West Romanian din Irlanda şi West Haan Romanian For Kids din Olanda care achită biletele de transport. În această vară pe lîngă cele 12 minore instituţionalizate mai beneficiază de vacanţă şi alte 3 fete care au fost externate din centrul de plasament în perioada 2015 – 2017” a spus directoarea de la ,,Casa Maria” Cerasela Dogaru. ,,Prima vacanţă petrecută în Irlanda a fost în vara anului 2006 cînd aveam doar 4 ani.

 Pot să spun că sînt cea mai norocoasă pentru că am petrecut cele mai multe vacanţe în Irlanda, unde mă simt ca acasă. Aceşti oameni au un suflet mare, o spun pentru că au înfiat doi copii, un chinez şi un irlandez. Împreună cu familia aceasta am vizitat multe ţări, sînt foarte atenţi şi îmi oferă cadouri de cîte ori merg acolo. Mă înţeleg foarte bine cu fraţii mei din Irlanda, abia aştept să-i reîntîlnesc. Sînt internată în Centrul de plasament ,,Casa Maria” de la vîrsta de doi ani, dar pot să spun că mi-am petrecut mai mult timp alături de familia din Irlanda decît cu părinţii mei naturali ” a spus Mădălina C., de 16 ani.

Tabără la Zărneşti şi Lotrioara
 

     În perioada 2 – 7 iulie a.c., 16 fete din Centrul de plasament ,,Casa Maria” au fost în tabără la Zărneşti. ,,Cu ajutorul unei fundaţii care a asigurat transportul, cazarea şi masa, 16 fete cu vîrste cuprinse de la 6 la 13 ani au petrecut cîteva zile în tabăra de la Zărneşti. Este o tabără de orientare turistică, iar aici fetele au avut parte de multe drumeţii pe diferite trasee. În tabăra de la Zărneşti se vor duce şi alte fete din altă categorie de vîrstă” a mai spus directoarea Cerasela Dogaru. La sfîrşitul lunii iunie a.c., 27 de copii de la Centrul de plasament ,,Floare de colţ” au fost în tabăra de la Lotrioara din judeţul Vîlcea. Copiii au fost plecaţi în perioada 18 – 23 iunie a.c., cu două microbuze însoţiţi de educatori, îngrijitori şi asistentul medical. În fiecare vacanţă de vară copii merg în acestă tabără şi sînt aşteptaţi de voluntarii care organizează diverse activităţi. (Carla Tatu)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 926 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 773
Număr afişări conţinut : 4305217

Horoscop zilnicZiare