Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Vacanţă în Olanda şi Irlanda
Vacanţă în Olanda şi Irlanda Email
Luni, 09 Iulie 2018 19:42

 

     Și în această vară, fetele internate la Centrul de plasament ,,Casa Maria” din Făgăraş îşi vor petrece vacanţa la familii din Olanda şi Irlanda. Nouă fete vor pleca în Irlanda în perioada 23 iulie – 16 august 2018, iar alte trei vor merge în Olanda în perioada 18 iulie – 8 august 2018. ,,Imediat după Revoluţie s-au creat legături cu aceste familii, iar fetele s-au integrat bine şi an de an îşi petrec vacanţele de vară şi de iarnă alături de aceste familie. Două fundaţii din Irlanda şi Olanda se implică financiar în acest proiect, Nord West Romanian din Irlanda şi West Haan Romanian For Kids din Olanda care achită biletele de transport. În această vară pe lîngă cele 12 minore instituţionalizate mai beneficiază de vacanţă şi alte 3 fete care au fost externate din centrul de plasament în perioada 2015 – 2017” a spus directoarea de la ,,Casa Maria” Cerasela Dogaru. ,,Prima vacanţă petrecută în Irlanda a fost în vara anului 2006 cînd aveam doar 4 ani.

 Pot să spun că sînt cea mai norocoasă pentru că am petrecut cele mai multe vacanţe în Irlanda, unde mă simt ca acasă. Aceşti oameni au un suflet mare, o spun pentru că au înfiat doi copii, un chinez şi un irlandez. Împreună cu familia aceasta am vizitat multe ţări, sînt foarte atenţi şi îmi oferă cadouri de cîte ori merg acolo. Mă înţeleg foarte bine cu fraţii mei din Irlanda, abia aştept să-i reîntîlnesc. Sînt internată în Centrul de plasament ,,Casa Maria” de la vîrsta de doi ani, dar pot să spun că mi-am petrecut mai mult timp alături de familia din Irlanda decît cu părinţii mei naturali ” a spus Mădălina C., de 16 ani.

Tabără la Zărneşti şi Lotrioara
 

     În perioada 2 – 7 iulie a.c., 16 fete din Centrul de plasament ,,Casa Maria” au fost în tabără la Zărneşti. ,,Cu ajutorul unei fundaţii care a asigurat transportul, cazarea şi masa, 16 fete cu vîrste cuprinse de la 6 la 13 ani au petrecut cîteva zile în tabăra de la Zărneşti. Este o tabără de orientare turistică, iar aici fetele au avut parte de multe drumeţii pe diferite trasee. În tabăra de la Zărneşti se vor duce şi alte fete din altă categorie de vîrstă” a mai spus directoarea Cerasela Dogaru. La sfîrşitul lunii iunie a.c., 27 de copii de la Centrul de plasament ,,Floare de colţ” au fost în tabăra de la Lotrioara din judeţul Vîlcea. Copiii au fost plecaţi în perioada 18 – 23 iunie a.c., cu două microbuze însoţiţi de educatori, îngrijitori şi asistentul medical. În fiecare vacanţă de vară copii merg în acestă tabără şi sînt aşteptaţi de voluntarii care organizează diverse activităţi. (Carla Tatu)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 627 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4234914

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare