Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Apă mai scumpă la Apa Canal Sibiu Email
Marţi, 03 Iulie 2018 12:10

     Începînd cu data de 1 iulie a.c., SC Apa Canal SA Sibiu majorează preţul la serviciile de apă şi canal. Aşa se face că făgărăşenii vor plăti mai mult cu 10 bani pentru fiecare metru cub de apă consumată şi cu 7 bani mai mult pentru serviciile de canalizare. Noile tarife sînt 6,09 lei/mc de apă – canal, inclusiv TVA. ,,Sursa de apă provine din trei fronturi de captare de la Hurez, Iaşi şi Pojorta. Apa captată este distribuită de operator în Făgăraş şi în 9 sate din Ţara Făgăraşului. Este vorba despre Beclean, Hurez, Luţa, Voivodeni, Ludişor, Iaşi, Săsciori, Săvăstreni şi Pojorta. Preţul stabilit pentru distribuţie la apă potabilă începînd cu 1 iulie a.c., pentru cele nouă sate este acelaşi ca şi la Făgăraş, de 3,47 lei/mc de apă. Pentru următoarele sate Voila, Cincşor, Rucăr şi Rodbav pentru care asigurăm distribuţia doar pînă la intrare în localitate, preţul este de 1,67 lei cu TVA” a spus ing. Vasile Manta, şeful filialei Făgăraş de la Apa Canal Sibiu. În Făgăraş sînt înregistraţi 5.689 de abonaţi persoane fizice şi 525 agenţi economici. Alţi furnizori de apă potabilă din Ţara Făgăraşului practică tarife mult mai mici. De pildă SC Aromapa SRL din Ucea vinde un mc de apă populaţiei (producţie, transport şi distribuţie) cu 1,36 lei plus TVA.

 

Cît clor contine apa de la reţeaua publică?
 

     În medie, făgărăşenii consumă 130.000 mc. de apă/ lună. Recent, elevii de la Cercul de biologie de la CN ,,Radu Negru” au efectuat analiza apei de consum de la reţeaua publică a municipiului Făgăraş. Conform rezultatelor acestora, concentraţia de clor din apă depăşea limita maximă posibilă. Directorul Vasile Manta contrazice însă rezultatele obţinute de elevi. ,,Conform analizelor din laborator, concentraţia de clor nu depăşeşete limitele maxime admise de lege, de 0,5. Concentraţia de clor în oraş şi în zonele arondate este de 0,2 – 0,3. Nu ştiu ce analize au făcut elevii de la CN ,,Radu Negru” în laborator, dar repet, clorul din apă nu depăşeşete limita admisă” a explicat Vasile Manta.
 

Lista neagră
 

     SC Apa Canal SA Sibiu are de încasat de la populaţie suma de 1.519.800 lei. ,,Asociaţiile de locatari şi populaţia reprezintă 94% din datornici. Doar asociaţiile de locatari au de achitat către societatea de apă – canal suma de 1.308.000 lei. Pe lista neagră a datornicilor sînt: Asociaţiile de pe str. V. Alexandri, str. T.Vladimirescu blocurile 1, 2, 3 şi 4, Asociaţia din str. Plopului nr 1 şi 29, Asociaţia din str. 13 Decembrie au cele mai mari datorii” a mai spus ing. Vasile Manta.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 659 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4317916

Horoscop zilnicZiare