Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
La festival în Muntenegru Email
Luni, 02 Iulie 2018 21:25

Ansamblul ,,Junii Becleanului” a participat la festivalul internaţional de folclor alături de alte 12 ţări


     Ansamblul folcloric ,,Junii Becleanului de pe Olt” a participat la Festivalul internaţional de folclor organizat în Muntenegru, în oraşul Ulcijn de pe malul Mării Adriatice. Este a cincea ediţie a acestui festival la care ansamblul din comuna Beclean este invitat. Manifestarea s-a desfăşurat pe parcursul a 3 zile, în perioada 21- 23 iunie 2018, şi au participat ansambluri din 13 ţări. A fost un adevărat festin al tradiţiilor, costumelor şi al muzicii populare, au spus artiştii de la ,,Junii Becleanului”. Pe scena amplasată pe malul mării au urcat ansambluri din Bosnia Herţegovina, Macedonia, Turcia, Albania, Ucraina, Kosovo, Croaţia, Serbia, Slovacia, România şi trei ansambluri din Muntenegru. ,,Delegaţia de la Beclean a fost formată din 12 perechi din ansamblul ,,Junii Becleanului”, orchestra ansamblului şi membrii din cor. Cheltuielile legate de această deplasare au fost susţinute de fiecare în parte, din propriul buzunar. La acest festival a impresionat faptul că s-a vorbit tot timpul despre toleranţă între naţiuni, între religii, de relaţiile de prietenie dintre naţiuni şi persoane.

 Împreună au jucat hore pe scenă şi în afara ei toate ansamblurile. ,,Junii Becleanului de pe Olt” a primit invitaţii la alte două festivaluri internaţionale, de la Kosovo şi din Turcia, de la Bursa care se vor desfăşura în acest an” a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean, care a făcut parte din delegaţia invitată la festivalul din Muntenegru. Ansamblul de la Beclean a susţinut un montaj cu dansurile din Banat şi altul cu dansurile din Țara Făgăraşului. ,,Au fost foarte aplaudate dansurile noastre şi în special cel de Făgăraş. Apreciate au fost şi costumele populare şi muzica. A fost impresionantă şi parada costumelor populare care a atras bliţurile aparatelor de pozat ale turiştilor. Gazda noastră şi organizatorul festivalului a fost Ansamblul Porta di Danza, care a participat la festivalul organizat la Beclean la începutul acestui an. Au fost gazde deosebite şi atente cu toţi invitaţii asigurînd cazarea şi masa pe parcursul celor 3 zile de festival” a adăugat primarul Motrescu, un iubitor al tradiţiilor locale şi al folclorului românesc.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 560 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4236811

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare