Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
La festival în Muntenegru Email
Luni, 02 Iulie 2018 21:25

Ansamblul ,,Junii Becleanului” a participat la festivalul internaţional de folclor alături de alte 12 ţări


     Ansamblul folcloric ,,Junii Becleanului de pe Olt” a participat la Festivalul internaţional de folclor organizat în Muntenegru, în oraşul Ulcijn de pe malul Mării Adriatice. Este a cincea ediţie a acestui festival la care ansamblul din comuna Beclean este invitat. Manifestarea s-a desfăşurat pe parcursul a 3 zile, în perioada 21- 23 iunie 2018, şi au participat ansambluri din 13 ţări. A fost un adevărat festin al tradiţiilor, costumelor şi al muzicii populare, au spus artiştii de la ,,Junii Becleanului”. Pe scena amplasată pe malul mării au urcat ansambluri din Bosnia Herţegovina, Macedonia, Turcia, Albania, Ucraina, Kosovo, Croaţia, Serbia, Slovacia, România şi trei ansambluri din Muntenegru. ,,Delegaţia de la Beclean a fost formată din 12 perechi din ansamblul ,,Junii Becleanului”, orchestra ansamblului şi membrii din cor. Cheltuielile legate de această deplasare au fost susţinute de fiecare în parte, din propriul buzunar. La acest festival a impresionat faptul că s-a vorbit tot timpul despre toleranţă între naţiuni, între religii, de relaţiile de prietenie dintre naţiuni şi persoane.

 Împreună au jucat hore pe scenă şi în afara ei toate ansamblurile. ,,Junii Becleanului de pe Olt” a primit invitaţii la alte două festivaluri internaţionale, de la Kosovo şi din Turcia, de la Bursa care se vor desfăşura în acest an” a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean, care a făcut parte din delegaţia invitată la festivalul din Muntenegru. Ansamblul de la Beclean a susţinut un montaj cu dansurile din Banat şi altul cu dansurile din Țara Făgăraşului. ,,Au fost foarte aplaudate dansurile noastre şi în special cel de Făgăraş. Apreciate au fost şi costumele populare şi muzica. A fost impresionantă şi parada costumelor populare care a atras bliţurile aparatelor de pozat ale turiştilor. Gazda noastră şi organizatorul festivalului a fost Ansamblul Porta di Danza, care a participat la festivalul organizat la Beclean la începutul acestui an. Au fost gazde deosebite şi atente cu toţi invitaţii asigurînd cazarea şi masa pe parcursul celor 3 zile de festival” a adăugat primarul Motrescu, un iubitor al tradiţiilor locale şi al folclorului românesc.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 649 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4317939

Horoscop zilnicZiare