Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
A început examenul de bacalaureat Email
Luni, 25 Iunie 2018 21:51

     Luni, 25 iunie a.c., au început probele scrise pentru examenul naţional de bacalaureat 2018. Cei 55 de elevi din Victoria au fost transportaţi cu 4 microbuze școlare la Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densușianu” din Făgăraș unde susţin probele scrise. ,,Trei microbuzele școlare vor transporta în fiecare zi de examen elevii la Făgăraș, la Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densușianu”. Elevii vor fi însoţiţi de dascăli. De la Liceul Teoretic ,,IC Drăgușanu” vor susţine probele scrise 42 de elevi, 15 de la profil real, 19 de la profil uman, iar alţi 8 din seriile anterioare” a spus directorul adjunct, Matei Morlova. De la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat” susţin bacalaureatul 20 de elevi, 13 din seria curentă și 7 din seriile anterioare. Reamintim că în perioada 12 – 13 februarie a.c., a avut loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în perioada 14 – 15 februarie a.c., e evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă. În 16, 19 și 20 februarie a.c., a fost programată evaluarea competenţelor digitale, iar în 21 și 22 februarie a.c., s-a desfășurat competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. 25 iunie este proba scrisã la limba și literatura românã, 26 iunie: limba și literatura maternã, proba scrisã, 27 iunie: proba scrisã obligatorie a profilului, 28 iunie: proba scrisã la alegere a profilului și specializãrii, 4 iulie: afișarea primelor rezultate (pînã la ora 12:00) și depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00), 5-8 iulie: rezolvarea contestaţiilor

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 682 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4317963

Horoscop zilnicZiare