Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Multe cazuri de muşcături de căpuşe Email
Luni, 25 Iunie 2018 20:54

     Tot mai multe persoane apelează la medicii de la Urgențe de la spitalul din Făgăraş din cauza muşcăturilor de căpuşe. Cel puțin 6-7 cazuri sînt înregistrate zilnic la UPU Făgăraş. ,,Este indicat să se prezinte la medic persoanele care au fost înțepate de căpuşe pentru a putea fi scoase la timp. În caz contrar există pericolul să se infecteze. Sînt mai multe tipuri de căpuşe, unele foarte periculoase. După ce sînt scoase, persoana trebuie să urmeze un tratament cu antibiotic timp de 3 săptămîni” a spus Mihaela Pandrea, medic la UPU Făgăraş. Aspectul clinic este extrem de polimorf şi divers, de tip pseudo-gripal: astenie, febră, cefalee, redoare de ceafă (forma uşoară), amorţeală, erupţii cutanate, dureri musculare, dureri articulare, cu caracter intermitent, palpitaţii, respiraţie dificilă, greaţă, vărsături, etc. Trebuie evitate zonele în care riscul de a fi muşcati de căpuşe este mare. Pentru a evita muşcăturile de căpuşe se poate aplica repelenţi precum DEET (dietil toluamidă) pe pielea ce vine mai uşor în contact cu zonele de infestate de căpuşe, pe mâini, antebraţ sau pulverizaţi repelenţi pe bază de permetrin pe hainele (în special pe pantofi, şosete, pantaloni). Căpusa adultă poate fi vazută cu ochiul liber şi trebuie scoasă imediat iar nimfele arată ca un punct negru cît un varf de ac. În niciun caz nu trebuie strînsă căpuşa care v-a muşcat între degete pentru a nu pompa din conţinutul său intestinal, cu microbi, în sîngele dumneavoastră. Căpuşa trebuie extrasă printr-o intervenţie chirurgicală cît mai urgent. Simptomatologia bolii Lyme, boala cu 1000 fețe, este polimorfă şi realizează tablourile clinice a peste 200 de afecţuni.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 563 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4236813

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare