Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Vasile Bucelea, decorat de Preşedintele Iohannis Email
Luni, 25 Iunie 2018 20:52

     Fostul deţinut din Ţara Făgăraşului Vasile Bucelea va fi decorat de Preşedintele României, Klaus Iohannis pentru activitatea sa anticomunistă împreună cu alţi 60 de camarazi ai lui din ţară. Ceremonia va avea loc marţi, 26 iunie la Cotroceni, într-un cadru festiv. Procedura privind selectarea persoanelor ce urmau a fi decorate de preşedinte a început în urmă cu peste 6 luni, cînd filialele AFDPR au remis numele celor care vor fi decoraţi. Din Ţara Făgăraşului a fost ales Vasile Bucelea din Viştea de Sus care a fost condamnat la 25 ani muncă silnică şi confiscarea averii. A trecut prin penitenciarele Sibiu (vara 1957-vara 1958), Gherla (vara 1958-primăvara 1963), Luciul Giurgeni (primăvara 1963-toamna 1963), Jilava (toamna 1963-13 aprilie 1964). A mai fost decorat de Preşedintele României Dumitru Moldovan din Lisa, fost deţinut politic, condamnat la 20 de ani de închisoare şi confiscarea averii. Ceremonia a avut loc la Cotroceni la 3 august 2016, dar din cauza stării de sănătate, înmînarea decoraţiei pentru Dumitru Moldovan a avut loc în Cetatea Făgăraşului, la 17 august 2016.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 632 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4317913

Horoscop zilnicZiare