Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Vasile Bucelea, decorat de Preşedintele Iohannis Email
Luni, 25 Iunie 2018 20:52

     Fostul deţinut din Ţara Făgăraşului Vasile Bucelea va fi decorat de Preşedintele României, Klaus Iohannis pentru activitatea sa anticomunistă împreună cu alţi 60 de camarazi ai lui din ţară. Ceremonia va avea loc marţi, 26 iunie la Cotroceni, într-un cadru festiv. Procedura privind selectarea persoanelor ce urmau a fi decorate de preşedinte a început în urmă cu peste 6 luni, cînd filialele AFDPR au remis numele celor care vor fi decoraţi. Din Ţara Făgăraşului a fost ales Vasile Bucelea din Viştea de Sus care a fost condamnat la 25 ani muncă silnică şi confiscarea averii. A trecut prin penitenciarele Sibiu (vara 1957-vara 1958), Gherla (vara 1958-primăvara 1963), Luciul Giurgeni (primăvara 1963-toamna 1963), Jilava (toamna 1963-13 aprilie 1964). A mai fost decorat de Preşedintele României Dumitru Moldovan din Lisa, fost deţinut politic, condamnat la 20 de ani de închisoare şi confiscarea averii. Ceremonia a avut loc la Cotroceni la 3 august 2016, dar din cauza stării de sănătate, înmînarea decoraţiei pentru Dumitru Moldovan a avut loc în Cetatea Făgăraşului, la 17 august 2016.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 559 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4236811

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare