Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Bani pentru gaz metan şi apă Email
Luni, 25 Iunie 2018 18:11

 

Locuitorii comunei Voila sînt abonaţi la Apa Canal SA Sibiu După 20 de ani, comuna Voila va beneficia de gaz metan, alternativă la criza de lemne de foc

     Primăria Voila a predat administrarea distribuţiei de apă potabilă din comună la SC Apa Canal SA Sibiu.

 Pînă în prezent au devenit abonaţi ai acestei societăţi localnicii din Voila, Dridif şi Cincşor. ,,Am decis să predăm la SC Apa Canl SA Sibiu distribuţia apei din cele trei sate pentru că Primăria nu deţine licenţă în acest sens. Am fost condiţionaţi să avem în reţea contoare de apă omologate. Decizia am luat-o după ce am organizat adunări generale în sate cînd am explicat oamenilor situaţia. În CL Voila a fost aprobat un buget în valoare de 30.000 de lei pentru achiziţia de contoare de apă noi, omologate. Au fost achiţizionate cam 410 contoare de la o firmă din Bucureşti, iar o altă firmă s-a ocupat de sigilarea lor. În satele Voila şi Cincşor apometrele nu mai aveau verificările la zi şi de aceea au fost montate noile contoare. Primăria va recupera suma de la abonaţi, exact contravaloarea contorului cumpărat de la firmă. Este vorba despre 120 lei pentru un contor. În satul Dridif, apometrele oamenilor sînt încă omologate, fiind montate în urmă cu 3 ani. Aceste apometre se verifică odată la 4 ani” a spus primarul Gheorghe Osalciuc. 


Gaz metan în comună
 

     Satele Dridif şi Sîmbăta de Jos vor avea în perioada imediat următoare gaz metan, iar localităţile Ludişor şi Voila vor urma acestora. ,,În prezent facem probe la reţeua de gaz din Sîmbăta de Jos şi Dridif, după care ne mutăm la Ludişor şi Voila. Va depinde de firma de distribuţie cînd casele vor avea gaz metan. Tot ce a ţinut de noi, primăria, s-a rezolvat” a spus primarul comunei. Un proiect de distribuţie a gazului metan în comuna Voila există din anul 1996. Conform proiectului de atunci, reţeaua era realizată din banii localnicilor şi de la Guvern. Numai că proiectul s-a pierdut pe drum, la fel ca şi banii oamenilor care au plătit contribuţia la această investiţie. Aşa se face că s-a ajuns în 2018, iar satele comunei nu au gaz metan. ,,Ne-am oprit asupra acestei investiţii pentru a avea o alternativă la încălzirea locuinţelor din sate. S-a văzut ce probleme au fost şi vor mai fi în privinţa aprovizionării cu lemne. Reţeaua veche era îngropată în pămînt şi trebuia doar verificată ca mai apoi să fie racordată la sistemul de gaz metan. Am discutat cu reprezentanţii Curţii de Conturi pentru a vedea legalitatea unei astfrel de investiţii de la bugetul local. Apoi am prezentat în faţa CL Voila situaţia, iar printr-o HCL s-a alocat suma de 350.000 de lei pentru lucrările la reţeaua de gaz din aceste sate. În comună vor fi cam 1000 de abonaţi. Am ajuns la stadiul de probe la Sîmbăta de Jos şi Dridif, urmînd celelalte două sate, Ludişor şi Voila” a explicat primarul comunei Gheorghe Osalciuc.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 636 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4317913

Horoscop zilnicZiare