Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Alina Bica, fosta şefã DIICOT, în Panama Email
Luni, 25 Iunie 2018 18:02

 

Soţia omului de afaceri Ovidiu Tender a dezvãluit în faţa magistraţilor cã Alina Bica ar fi pãrãsit Costa Rica pentru Panama Afacerea ,,UPRUC CTR” între Ovidiu Tender şi Alina Bica


     Fãgãrãşeanca Alina Bica, fosta şefã a DIICOT, a revenit în centrul atenţiei dupã ce soţia omului de afaceri Ovidiu Tender a fãcut declaraţii explozive în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi în faţa presei. ,,Am înţeles cã e în Panama, nu în Costa Rica. Aşa am auzit, cã e în Panama. Am şi eu surse. Aşa cred eu, cã a plecat din Costa Rica.

 Elena Udrea încã e Costa Rica. Cum vã puteţi explica faptul cã un procuror DIICOT, care s-a plîns cã nu are din ce trãi, trãieşte în Costa Rica? Cum consideraţi cã un om care nu are din ce trãi este în Costa Rica de 7 – 8 luni. Nu putea trãi decît dacã avea nişte bani într-o ţarã alãturi. Singura ţarã alãturi este Panama. Fiţi absolut siguri cã cineva a ştiut cã ea pleacã”, a declarat Nicoleta Tender pentru presã.
 

286 de români au conturi în Panama
 

     Recent, în urma unor documente provenite de la cabinetul panamez de avocaturã Mossack Fonseca, o anchetã efectuatã de peste 100 de ziare de pe mapamond asupra unei perioade de 40 de ani, a arãtat cã unii dintre cei mai puternici oameni din lume şi-au ascuns banii în paradisuri fiscale din Panama. Conform datelor oficiale oferite de Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spãlãrii Banilor 286 de români au conturi deschise în Panama. ONPCSB a arãtat cã în decursul anilor persoane fizice cît şi juridice române au transferat în Panama 50,5 milioane de euro şi au readus în România doar 21,7 milioane de euro. Unul dintre cei mai bogaţi oameni ai ţãrii noastre, Ion Țiriac şi-a mutat acţiunile pe care le deţinea într-un offshore din Insulele Virgine Britanice, în conturile unei fundaţii din Panama, pe care o şi conduce.
     Soţia omului de afaceri Ovidiu Tender: „Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, l-a pus pe soţul meu să vîndă în rate UPRUC Făgăraş unei persoane recomandate de ea”

     Nicoleta Tender, soţia omului de afaceri Ovidiu Tender a declarat, marţi, 19 iunie 2018, magistraţilor că Alina Bica i-a cerut soţului său să vîndă fabrica UPRUC CTR Făgăraş în rate unei persoane recomandate de fosta şefă a DIICOT. Nicoleta Tender a mai susţinut că Alina Bica i-a spus că dosarul lui CAROM, în care Ovidiu Tender era învinuit de DIICOT o să pice în instanţă. „În timp ce dosarul Carom era pe rolul instanţei, Alina Bica mi-a zis că îi pare rău că l-a arestat pe soţul meu şi că l-a trimis în judecată şi că dosarul n-o să ţină. Referitor la dosarul Carom, doamna Alina Bica m-a pus să vînd fabrica de la Făgăraş unei persoane recomandate de dumneaei, cu plata în rate. Pe timpul desfăşurării procesului, Alina Bica i-a spus soţului meu că o să vorbească şi o să se rezolve. A zis că o să vorbească cu doamna judecător şi cu procurorul din subordinea sa, lucru care am înţeles că s-a şi întîmplat la termenul din noiembrie 2014. Atunci, doamna procuror Curelaru a pus concluzii de condamnare cu suspendare în cazul soţului meu. După apariţia pozelor de la Paris, cu Elena Udrea şi Alina Bica, am înţeles din presă că doamna procuror Silvia Ştefănescu împreună cu domnul Codruţ Olaru au făcut alte concluzii, de condamnare a soţului meu, şi le-au trimis la instanţă”, a declarat Nicoleta Tender în sala de judecată.

Acuzaţii pe bandă
 

     Acuzaţiile Nicoletei Tender nu s-au oprit aici. „În una din vizitele Alinei Bica la sediul firmei, în prezenţa mea, i-a dat soţului meu un înscris referitor la infracţiunea de înşelăciune în care dumneaei scria că este prescrisă, aducînd ca argument o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind calculul termenului de prescripţie a răspunderii penale”, a mai spus soţia lui Ovidiu Tender. Nicoleta Tender, soţia omului de afaceri Ovidiu Tender, a dezvăluit în faţa magistraţilor Instanţei supreme că în timp ce magnatul era judecat în dosarul RAFO-Carom fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, i-a promis acestuia că o să vorbească cu judecătoarea şi cu procuroarea de şedinţă pentru a-l scăpa pe Tender de dosar. „Inculpata Bica, pe timpul desfăşurării procesului, a spus că o să vorbească să îl achite”, a declarat soţia lui Tender.
 

„Cu cine să vorbească?”, a întrebat preşedintele completului.
 

     „Cu doamna procuror şi doamna judecător. Lucru care s-a şi întâmplat. Doamna procuror Curelaru (n.r- Ionela Claudia Curelaru) a cerut o pedeapsă cu suspendare”, a susţinut Nicoleta Tender. Deşi nu a pronunţat în sală numele judecătoarei, magistratul care a soluţionat dosarul RAFO-Carom pe fond a fost Irina Raluca Bădescu.
 

Cadouri pentru fosta şefă a DIICOT
 

     Soţia lui Ovidiu Tender a dezvăluit şi motivul pentru care Alina Bica era în strânse relaţii cu familia milionarului, deşi chiar ea îşi pusese semnătura pe rechizitoriul RAFO-Carom în 2006.
Conform soţiei lui Ovidiu Tender, Alina Bica îşi dorea foarte mult să devină procuror general.
     „Inculpata Bica s-a apropiat mai mult de familia noastră datorită relaţiilor pe care soţul meu le avea, inclusiv cu ambasadorii. Îşi dorea foarte tare să devină procuror general. (...) La reşedinţa ambasadorului Israelului am fost în septembrie 2013 de Roş Haşana, anul nou evreiesc, cînd am luat-o cu noi. A rămas în relaţii cu domnul ambasador (n.r. - la vremea respectivă Dan Ben-Eliezer). Toată lumea ştie că stăpânii acestei lumi sînt evreii. Ea mi-a spus că şi-ar dori foarte tare să îl cunoască pe domnul ambasador, iar atunci am vorbit cu Hevi (n.r. - soţia ambasadorului Hedva Ben-Eliezer) să pot veni cu ea. Am fost cu dînsa de două ori la ambasadorul Olandei (n.r. - la vremea respectivă Matthijs van Bonzel), la reşedinţă. Una dintre vizite a fost atunci cînd de la un muzeu din Olanda au fost furate nişte tablouri, apoi arse. (n.r. - furtul tablourilor de la Rotterdam). Ea a păstrat legătura atît cu ambasadorul Israelului, cît şi cu cel al Olandei”, a mai spus Nicoleta Tender. Soţia lui Ovidiu Tender a mai relatat cum, de-a lungul timpului, i-a făcut cadouri scumpe Alinei Bica, printre care un ceas Rolex de circa 7.000 de euro, o poşetă Louis Vuitton de 2.000 de euro şi „o statuetă de bronz înfăţişînd Justiţia” (n.r. - zeiţa Themis). Va urma. (Ovidiu Zară)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 560 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4236811

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare