Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Lansare de carte
Lansare de carte Email
Luni, 11 Iunie 2018 17:42

     Turnul Tomory din Cetatea Făgăraşului a găzduit joi, 6 iunie a.c., începînd cu ora 16.00, lansarea volumului de poezie a profesorului Nicolae Postolache, sub pseudonimul ,,Nicu Brezoianu”, cu tematica sugestivă ,,CuAnte”. Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Municipală ,,Octavian Paler” şi d eMUzeul Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat”. ,,A fost o surpriză pentru mine să descopăr poezia profesorului Nicolae Postolache. Vă felicit din suflet, este o pasiune care necesită mult efort. Evenimentul nostru este organizat împreună cu Biblioteca“ a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului ,,Valeriu Literat“. ,,Avem spaţiul, timpul, elegia, Nicu Brezoianu abordează toate temele universale- timpul, dragostea, etc. Este vorba de logică deductivă, asociată cu inspiraţia poetică. Solitudine, istorie, este o punte între filozofie şi ştiinţă!“ a spus Viorica Bica, coordonatoarea Bibliotecii Municipale ,,Octavian Paler“. ,,Lumea cuantică este foarte coerentă, traducătorii sîntem noi înşine! Se dezvăluie ideea că în lumea fizică lucrurile nu sînt aşa cum le vedem. Sentimentul iubirii este deschis prin asociere cu natura. Avem o axiomă epistemologică“ a spus Maria Racu, directoarea Colegiului ,,Radu Negru“ din Făgăraş.

 ,,Nicu Brezoianu percepe motivul cuantic aplicat. Este un creator trans, care trece dincolo. Asistăm astăzi la un eveniment cultural vrednic de luat în seamă, cu un titlu inedit. Cuantica a făcut saltul din Fizică, în cultura populară. Este o sărbătoare a limbajului, la graniţa dintre fizică şi cultură. Lumea cuantică înseamnă a vedea în alt mod locul nostru în univers, de a fi, deopotrivă, raţionali şi iraţionali, reali şi ireali. Mecanica cuantică este cea care extinde viziunea noastră de realitate. Ne descriem propriile experienţe, lumea cuantică este atît de ciudată cum sîntem şi noi, oamenii. Simţim nevoia de a reda în cuvinte experienţa noastră. Cuantica înseamnă o cantitate stabilită, din latina medievală. Poezia este rimă, expresie, exaltare. Zidul cuantic exprimă secretul numelui“ a spus profesorul Ioan Mihali. ,,Trebuia să vă prevenim să luaţi un dicţionar de neologisme. Sîntem aici ca să întîmpinăm o nouă carte. Această carte este un moment poetic inovator şi anvargadist“ a declarat profesorul Liviu Ioani. Pseudonimul de ,,Brezoianu“ este luat din localitatea Brezoi, de pe Valea Oltului, acolo de unde se trage poetul şi profesorul Nicolae Postolache. (Ştefan BOTORAN)

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 608 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4208458

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare