Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Galerie foto
Două centrale ternice vîndute Email
Luni, 11 Iunie 2018 17:20

 

49.594,44 euro a încasat Primăria Victoria din vînzarea a două centrale termice de cartier dezafectate

     Primăria Victoria a scos la vînzare prin licitaţie publică cele patru centrale termice de cartier şi terenul aferent acestora. Vînzarea a fost stabilită prin HCL nr. 159 emisă în plenul din 28 noiembrie 2017. Aceste obiective sînt din 2003 dezafectate. Preţul de vînzare a fost stabilit în baza expertizelor de evaluare nr. 17.518 şi 17.519 din data de 27 octombrie 2017.
 Licitaţia a fost organizată la sfîrşitul lunii decembrie 2017, cînd două obiective au fost vîndute cu destinaţia de prestări servicii sau activităţi comerciale.

 Este vorba despre centrala termică din zona Pieţii şi cea de pe strada Oltului. Au licitat pentru centrala termică de pe strada Oltului, nr. 40 următorii: Claudiu Ursu, Mihai Ghindea, Ciprian Banciu şi SC IF Construct SRL, iar pentru centrala termică din zona Pieţii au licitat: Maria Oniga, SC IC Metal Confex SRL şi SC IF Construct SRL. Firmele care au cîştigat licitaţiile sînt: SC IC Metal Confex SRL şi SC IF Construct SRL. Valoarea adjudecată pentru centrala din zona Pieţii a fost de 16.762,34 euro, iar pentru cea de pe strada Oltului valoarea a fost de 32.832,10 euro. 

 

Depozit de materiale
 

     În anul 2013, Primăria Victoria a avut intenţia să închirieze aceste clădiri, dar nu s-au arătat doritori. Însă anul trecut, la sediul Primăriei s-au înregistrat mai multe cereri prin care s-a cerut achiziţionarea fostelor centrale termice de cartier. ,,Am cîştigat licitaţia şi deja reabilitez clădirea din zona Pieţii. În obiectivul respectiv voi desfăşura activităţi comerciale, mai precis un depozit de produse metalice, unde voi avea toate tipurile de ţevi, table la orice dimensiune. Am achiziţionat şi o maşină de tăiat tablă cu plasmă, iar comanda se face din calculator. Cu această maşină putem tăia tabla de orice dimensiune în forma dorită de client. M-am hotărît să fac acest depozit pentru că sînt administratorul unei firme de construcţii şi de multe ori m-am lovit de lipsa materialelor metalurgice de pe piaţă. Investiţia este foarte mare, doar maşina de tăiat tablă cu plasmă a costat 30 mii euro. Stocul de materiale va fi o altă cheltuială, dar sper ca pînă la sfîrşitul anului sau cel mai tîrziu în luna ianuarie 2019 să deschid depozitul” a spus administratorul Iulian Călin, de la SC IC Metal Confex SRL.

Istoria sistemului centralizat
 

     Pînă în anul 2003, oraşul Victoria avea un sistem de termoficare funcţional, deservit de patru centrale de cartier. Peste 3000 de locuinţe erau branşate la sistemul centralizat şi plăteau agentul termic (căldură şi apă caldă) la SC Sacoterm SA. Majorările repetate ale preţului la Gcalorie a dus la debranşarea în masă a apartamentelor. S-a ajuns ca în anul 2003 sistemul cetralizat să nu mai aibă niciiun abonat, iar centralele termice să fie închise definitiv. Primăria Victoria a încercat să stopeze debranşările şi a investit în două din cele patru centrale termice, cele de pe străzile Victoriei şi Oltului. La aceste două obiective au fost schimbate cazanele şi instalaţiile pentru a se mări randamentul de funcţionare, dar nici aşa abonaţii n-au fost convinşi să rămînă racordaţi la sistemul centralizat. Aceste centrale termice au fost preluate de primărie în domeniul public prin 2008, cînd a estetizat aceste obiective vechi şi a executat lucrări de hidroizolaţie. (Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
Anonim   |13-06-2018 13:33:46
ar fi trebuit pretul de pornire al licitatiei sa fie mai mare, macar se
strangeau ceva bani la bugetul local.
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 758 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4236887

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare