Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Magia ştiinţei la ,,Radu Negru“ Email
Luni, 04 Iunie 2018 18:48

     Miercuri, 30.05. a.c. , începînd cu ora 13.00, s-a desfăşurat, în cadrul Colegiului Naţional ,,Radu Negru“ din Făgăraş, proiectul ,,Magia ştiinţei“. Proiectul face parte din programul  ,,Fondul Ştiinţescu la Făgăraş“ şi a fost coordonat de profesoara Monica Grosu. ,,Actvitatea de astăzi se numeşte ,,Tîrgul de ştiinţă“ şi îşi propune promovarea activităţilor practice dezvoltate pînă în prezent în cadrul acestui proiect. La acest program participă elevi din clasele III-VII şi IX-XI de la colegiul nostru“ a spus profesoara Monica Grosu. ,,Sînt experienţe de fizică, chimie şi biologie, care au menirea să dezvolte în rîndul elevilor dragostea pentru ştiinţele reale“ a spus Manuela Drenea, coordonator al Comisiei  Metodice de Fizică, Chimie şi Biologie. ,,În cadrul proiectului ”Magia ştiinţei” am realizat un proiect ce poartă numele de ”Energia verde, o altă şansă pentru viitorul omenirii”. Prin  utilizarea acestei energii vom evita poluarea utilizînd soarele, vîntul şi apa. În cadrul proiectului am verificat punerea în funcţiune a unei mori de vînt cu panou solar, iluminarea unei căsuţe, verificarea unei telecomenzi, punerea în funcţiune a unei sonerii, a  unui motoraş de scos apa din puţuri etc.“ a spus Ileana Potroviţă, profesor de fizică-chimie la ,,Radu Negru“. Echipa proiectului a fost constituită din profesorii Remus Mogoş, director adjunct şi ordonator de credit, Monica Grosu- coordonatorul proiectului şi al clubului ,,Paşi spre viitor/disciplina fizică-chimie”, învăţătoarea Teodora Novac- mediator, secretar şi voluntar; profesoara Andru Mariana- coordonator al clubului de aeromodele ,,Aripi în zbor”/disciplina chimie-fizică, Potroviţă Ileana- coordonatorul clubului ,,Să gîndim verde” pentru disciplina chimie-fizică, Dudan Cristina- coordonatorul clubului ,,Studioul biotopului” pe disciplina biologie şi profesoara Alexandrina Rusu, coordonatorul clubului ,,Micii biologi” pentru disciplina biologie. (Ştefan BOTORAN)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 600 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4209141

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare