Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Magia ştiinţei la ,,Radu Negru“ Email
Luni, 04 Iunie 2018 18:48

     Miercuri, 30.05. a.c. , începînd cu ora 13.00, s-a desfăşurat, în cadrul Colegiului Naţional ,,Radu Negru“ din Făgăraş, proiectul ,,Magia ştiinţei“. Proiectul face parte din programul  ,,Fondul Ştiinţescu la Făgăraş“ şi a fost coordonat de profesoara Monica Grosu. ,,Actvitatea de astăzi se numeşte ,,Tîrgul de ştiinţă“ şi îşi propune promovarea activităţilor practice dezvoltate pînă în prezent în cadrul acestui proiect. La acest program participă elevi din clasele III-VII şi IX-XI de la colegiul nostru“ a spus profesoara Monica Grosu. ,,Sînt experienţe de fizică, chimie şi biologie, care au menirea să dezvolte în rîndul elevilor dragostea pentru ştiinţele reale“ a spus Manuela Drenea, coordonator al Comisiei  Metodice de Fizică, Chimie şi Biologie. ,,În cadrul proiectului ”Magia ştiinţei” am realizat un proiect ce poartă numele de ”Energia verde, o altă şansă pentru viitorul omenirii”. Prin  utilizarea acestei energii vom evita poluarea utilizînd soarele, vîntul şi apa. În cadrul proiectului am verificat punerea în funcţiune a unei mori de vînt cu panou solar, iluminarea unei căsuţe, verificarea unei telecomenzi, punerea în funcţiune a unei sonerii, a  unui motoraş de scos apa din puţuri etc.“ a spus Ileana Potroviţă, profesor de fizică-chimie la ,,Radu Negru“. Echipa proiectului a fost constituită din profesorii Remus Mogoş, director adjunct şi ordonator de credit, Monica Grosu- coordonatorul proiectului şi al clubului ,,Paşi spre viitor/disciplina fizică-chimie”, învăţătoarea Teodora Novac- mediator, secretar şi voluntar; profesoara Andru Mariana- coordonator al clubului de aeromodele ,,Aripi în zbor”/disciplina chimie-fizică, Potroviţă Ileana- coordonatorul clubului ,,Să gîndim verde” pentru disciplina chimie-fizică, Dudan Cristina- coordonatorul clubului ,,Studioul biotopului” pe disciplina biologie şi profesoara Alexandrina Rusu, coordonatorul clubului ,,Micii biologi” pentru disciplina biologie. (Ştefan BOTORAN)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 581 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4264408

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare