Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Pașapoartele valabile 10 ani Email
Luni, 04 Iunie 2018 18:42

     Cozile de la Serviciul Pasapoarte s-ar putea micşora după ce Camera Deputaţilor a adoptat în plenul de la sfîrşitul lunii mai 2018 propunerea legislativă prin care valabilitatea paşapoartelor simple electronice este extinsă de la 5 ani la 10 ani pentru persoanele care au împlinit 25 ani. La biroul Paşapoarte de la Făgăraş, cozile sînt interminabile în fiecare joi cînd se preiau dosarele solicitanţilor de doi angajați ai Serviciului Pașapoarte Brașov care se deplasează la Făgăraș. ,,Care vine primul la ușă deschide o listă cu numere de ordine, iar următorii îşi trec numele pe lista respectivă. Cînd vin angajaţii de la Paşapoarte Braşov, ora 9.00, prelucrează datele respectînd această listă. Nu se pot prelua mai mult de 40 de dosare, iar cei care rămîn înregistraţi pe listă sînt rezolvaţi în joia următoare” a spus un solicitant. Făgărășenii spun că nu au altă soluție pentru că și la Brașov cozile sînt interminabile. Proiectul de lege mai are un amendament la articolul 40 al proiectului pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2005. Dacă în forma adoptată prevede: „Exercitarea de către o persoană a dreptului la liberă circulaţie în străinătate se suspendă numai în următoarele situaţii: este inculpată într-o cauză penală şi a fost dispusă, în condiţiile Codului de procedură penală, instituirea unei măsuri preventive, cu impunerea, după caz, a obligaţiei de a nu părăsi o anumită limită teritorială, fixată de organul judiciar, decît cu încuviinţarea prealabilă a acestuia“, în forma iniţială a Legii, articolul 40 era formulat astfel: „Exercitarea de către o persoană a dreptului la liberă circulaţie în străinătate se suspendă numai în următoarele situaţii: a) este învinuită sau inculpată într-o cauză penală şi a fost dispusă instituirea unei măsuri preventive în condiţiile Codului de procedură penală“. Iniţiatorii anunţă că e nevoie de schimbarea textului tocmai pentru o definire mai corectă şi pentru că a fost scos din legislaţie cuvîntul „învinuit“. Un alt amendament prevede creşterea valabilităţii paşapoartelor de la 3 la 5 ani pentru persoanele între 12 şi 25 de ani. Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Camera Deputaţilor cu 276 de voturi de susţinere, fiind for decizional. Senatul a adoptat ca primă cameră sesizată iniţiativa legislativă în şedinţa din 6 septembrie 2016.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 585 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4209137

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare