Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Pașapoartele valabile 10 ani Email
Luni, 04 Iunie 2018 18:42

     Cozile de la Serviciul Pasapoarte s-ar putea micşora după ce Camera Deputaţilor a adoptat în plenul de la sfîrşitul lunii mai 2018 propunerea legislativă prin care valabilitatea paşapoartelor simple electronice este extinsă de la 5 ani la 10 ani pentru persoanele care au împlinit 25 ani. La biroul Paşapoarte de la Făgăraş, cozile sînt interminabile în fiecare joi cînd se preiau dosarele solicitanţilor de doi angajați ai Serviciului Pașapoarte Brașov care se deplasează la Făgăraș. ,,Care vine primul la ușă deschide o listă cu numere de ordine, iar următorii îşi trec numele pe lista respectivă. Cînd vin angajaţii de la Paşapoarte Braşov, ora 9.00, prelucrează datele respectînd această listă. Nu se pot prelua mai mult de 40 de dosare, iar cei care rămîn înregistraţi pe listă sînt rezolvaţi în joia următoare” a spus un solicitant. Făgărășenii spun că nu au altă soluție pentru că și la Brașov cozile sînt interminabile. Proiectul de lege mai are un amendament la articolul 40 al proiectului pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2005. Dacă în forma adoptată prevede: „Exercitarea de către o persoană a dreptului la liberă circulaţie în străinătate se suspendă numai în următoarele situaţii: este inculpată într-o cauză penală şi a fost dispusă, în condiţiile Codului de procedură penală, instituirea unei măsuri preventive, cu impunerea, după caz, a obligaţiei de a nu părăsi o anumită limită teritorială, fixată de organul judiciar, decît cu încuviinţarea prealabilă a acestuia“, în forma iniţială a Legii, articolul 40 era formulat astfel: „Exercitarea de către o persoană a dreptului la liberă circulaţie în străinătate se suspendă numai în următoarele situaţii: a) este învinuită sau inculpată într-o cauză penală şi a fost dispusă instituirea unei măsuri preventive în condiţiile Codului de procedură penală“. Iniţiatorii anunţă că e nevoie de schimbarea textului tocmai pentru o definire mai corectă şi pentru că a fost scos din legislaţie cuvîntul „învinuit“. Un alt amendament prevede creşterea valabilităţii paşapoartelor de la 3 la 5 ani pentru persoanele între 12 şi 25 de ani. Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Camera Deputaţilor cu 276 de voturi de susţinere, fiind for decizional. Senatul a adoptat ca primă cameră sesizată iniţiativa legislativă în şedinţa din 6 septembrie 2016.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 594 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4264408

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare