Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Supãrarea francezului din Cobor Email
Luni, 04 Iunie 2018 18:04

 

     Activitatea aleşilor locali din comuna Ticuş este deseori scoasã din tiparele birocraţiei şi ineficienţei de prezenţa unui cetãţean francez stabilit în satul Cobor. Erwan Joliff dã de furcã autoritãţilor locale prin insistenţele lui privind bunul mers al comunitãţii locale. De cînd a cãpãtat statutul de pompier voluntar cu acte în regulã, îşi cere drepturile legale fãrã a aduce atingere în vreun fel activitãţii administraţiei publice locale. Tocmai de aceea a înfiinţat asociaţia de pompieri SISUR , a dodat-o cu o autospecialã şi participã astfel la stingerea incendiilor iscate în comunã. În ultima şedinţã a CL Ticuş desfãşuratã în 30 mai a.c., a participat şi francezul din Cobor, aşa cum este cunoscut în zonã şi nu numai. A aflat atunci, cu stupoare, cã nu mai este pompierul voluntar al comunei. Și asta pentru cã Primãria Ticuş nu i-a reînnoit contractul de prestãri servicii. ,,Am depus la Primãria Ticuş din luna februarie o cerere de subvenţii pentru asociaţia noastrã de pompieri. Pînã astãzi, nu am primit niciun rãspuns din partea primãriei. Am aflat cu surprindere de la domnul primar cã contractul meu de voluntariat nu a fost reînnoit şi cã nu mai sînt pompier voluntar în comuna Ticuş. Conform HG 1579/2005 art 5, alin. 3 privind statutul personalui din serviciile de urgenţã voluntare, trebuia sã fiu înştiinţat în scris de ruptura contractului meu în mod unilateral. Înseamnã cã de acum sã nu mai intervenim? Sã vedem cu ce vor interveni ,,pompieri" din Ticuş cu contracte în regulã? Fraţii, cumnaţii, rudele celor care lucreazã la primarie. Dacã nu ar fi aşa dezastruoase consecinţele pentru victimele incendiilor, cu siguranţã aşa ar trebui sa facem?” explicã francezul din Cobor pe pagina sa de socializare. Pompierul voluntar acuzã conducerea comunei de nerespectarea legii, afirmînd totodatã cã ,,arbitrarul domneşte la conducerea Primãriei Ticuş”. Erwan Joliff a devenit pompier voluntar dupã ce a urmat cursuri de specializare, la cererea ISU Braşov, la Ciolpani, în 2015. Apoi a adus o autospecialã la Cobor şi şi-a înfiinţat, în 2017, asociaţia de pompieri voluntari.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 532 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4273091

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare