Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Supãrarea francezului din Cobor Email
Luni, 04 Iunie 2018 18:04

 

     Activitatea aleşilor locali din comuna Ticuş este deseori scoasã din tiparele birocraţiei şi ineficienţei de prezenţa unui cetãţean francez stabilit în satul Cobor. Erwan Joliff dã de furcã autoritãţilor locale prin insistenţele lui privind bunul mers al comunitãţii locale. De cînd a cãpãtat statutul de pompier voluntar cu acte în regulã, îşi cere drepturile legale fãrã a aduce atingere în vreun fel activitãţii administraţiei publice locale. Tocmai de aceea a înfiinţat asociaţia de pompieri SISUR , a dodat-o cu o autospecialã şi participã astfel la stingerea incendiilor iscate în comunã. În ultima şedinţã a CL Ticuş desfãşuratã în 30 mai a.c., a participat şi francezul din Cobor, aşa cum este cunoscut în zonã şi nu numai. A aflat atunci, cu stupoare, cã nu mai este pompierul voluntar al comunei. Și asta pentru cã Primãria Ticuş nu i-a reînnoit contractul de prestãri servicii. ,,Am depus la Primãria Ticuş din luna februarie o cerere de subvenţii pentru asociaţia noastrã de pompieri. Pînã astãzi, nu am primit niciun rãspuns din partea primãriei. Am aflat cu surprindere de la domnul primar cã contractul meu de voluntariat nu a fost reînnoit şi cã nu mai sînt pompier voluntar în comuna Ticuş. Conform HG 1579/2005 art 5, alin. 3 privind statutul personalui din serviciile de urgenţã voluntare, trebuia sã fiu înştiinţat în scris de ruptura contractului meu în mod unilateral. Înseamnã cã de acum sã nu mai intervenim? Sã vedem cu ce vor interveni ,,pompieri" din Ticuş cu contracte în regulã? Fraţii, cumnaţii, rudele celor care lucreazã la primarie. Dacã nu ar fi aşa dezastruoase consecinţele pentru victimele incendiilor, cu siguranţã aşa ar trebui sa facem?” explicã francezul din Cobor pe pagina sa de socializare. Pompierul voluntar acuzã conducerea comunei de nerespectarea legii, afirmînd totodatã cã ,,arbitrarul domneşte la conducerea Primãriei Ticuş”. Erwan Joliff a devenit pompier voluntar dupã ce a urmat cursuri de specializare, la cererea ISU Braşov, la Ciolpani, în 2015. Apoi a adus o autospecialã la Cobor şi şi-a înfiinţat, în 2017, asociaţia de pompieri voluntari.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 585 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4209137

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare