Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Ziua Copilului în Ţara Făgăraşului Email
Luni, 04 Iunie 2018 17:41

 

     Copiii din Ţara Făgăraşului au avut parte de 3 zile de distracţie şi bucurii prilejuite de Ziua Copilului. Au fost organizate ample manifestări la Făgăraş, Victoria, dar şi în localităţi din Ţara Făgăraşului. În perioada 1- 3 iunie 2018, Casa de Cultură Făgăraş, dar şi Casa de Cultură din Victoria au organizat o serie de acţiuni dedicate copiilor atît din Făgăraş şi Victoria, dar şi din Ţara Făgăraşului. Și primăriile locale şi şcolile au oferit copiilor manifestări şi distracţii, amintim aici Becleanul, Voila, Drăguş, Cobor, etc. Herghelia de lipiţani de la Sâmbăta de Jos a organizat vineri ,,Ziua porţilor deschise” pentru copii. Conducerea hergheliei a continuat tradiţia şi le-a oferit copiilor prilejul de a vizita caii si de a participa la un spectacol ecvestru. 


Trei zile de distracţie la Făgăraş
 

     Sărbătoarea copiilor a început la Făgăraş vineri, 1 iunie. Începînd cu ora 15.00, copiii au participat la atelierele de creaţie, pictură pe faţă organizate în faţa Casei de Cultură. Zeci de copii s-au distrat pictîndu-şi pe faţă cele mai îndrăgite figuri din desene sau basme. De la 17.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a fost prezentat spectacolul ,,Bucuria Copiilor”. Manifestările au continuat şi sîmbătă, 2 iunie. Copiii de pînă la 12 ani au participat la concursul de alergări ,,Campion pentru sănătate”. A fost a cincea ediţie a acestui concurs care s-a desfăşurat în jurul Cetăţii Făgăraşului cu începere la ora 9.00, iar cei mai buni au fost premiaţi. Duminică, 3 iunie, copiii au fost aşteptaţi la teatru în sala mare a Casei de Cultură. Teatrul ,,Bacovia” din Bacău a prezentat piesa ,,Aladin şi lampa fermecată” de la ora 15.00. Intrarea la teatru s-a făcut pe baza invitaţiilor procurate în cursul săptămînii de la secretariatul instituţiei. Și duminică, micuţii s-au bucurat de atelierele de creaţie amenajate în faţa Casei de Cultură. Lîngă Cetatea Făgăraşului au fost montate jocuri distractive pentru copii. Sărbătoarea a fost organizată de Primăria Făgăraş, Consiliul Local Făgăraş, Casa de Cultură Făgăraş şi Centrul de Informare Turistică.

Distracţie şi la Victoria
 

     În faţa Casei de Cultură din Victoria au fost organizate o serie de manifestări, spectacole, concursuri, jocuri, tombolă, dar şi tarabe cu produse culinare în perioada 1-3 iunie cu ocazia Zilei Copilului. Vineri 1 iunie, începînd cu ora 12.00, pe platoul din faţa Casei de Cultură, actorii de la Teatrul Mic din Sibiu au prezentat copiilor piese de teatru. Clubul Copiilor din Victoria a prezentat un frumos spectacol artistic. Au cîntat formaţiile RIFF, Tzake &Autograf şi Mădălina Popa. Sîmbătă, 2 iunie, au urcat pe scenă, începînd cu ora 17.00: Bianca Mateoniu, Paradox, Olimpiu Băcilă, Allen Casian, Tender şi Mike Zetter. Acţiunile au continuat şi duminică, 3 iunie, cînd au urcat pe scenă, după ora 17.00, ansamblurile folclorice Făgăraşul, Hârseni, Olimpiu Băcilă, Georgiana Pătrînjel, Ioana Bogza, Maria Curticăpean, Eugen Pistol. Seara s-a încheiat cu prestaţia formaţiei ,,Armonia” din Victoria, ca invitat special. Manifestările au fost organizate sub egida Primăriei Victoria, Consiliului Local Victoria şi Casa de Cultură Victoria.

Daruri pentru copiii de la Beclean
 

     Joi, 31 mai a.c., copiii de la Școala Gimnazială Beclean au fost invitaţii Primăriei Făgăraş care a organizat un concurs de desene pe asfalt în curtea căminului cultural. Cele mai frumoase şi sincere desene au realizat copii care au fost răsplătiţi pentru efortul lor. ,,Nu am aşteptat 1 Iunie pentru a le face copiilor de la şcoală o bucurie şi am organizat pentru ei un concurs de desene pe asfalt joi, 31 mai, ca vineri să fie liberi. Le-am oferit tuturor mici atenţii, pachete cu dulciuri din partea Primăriei şi Consiliului Local’’ a spus primarul comunei Beclean, Claudiu Motrescu.

1 Iunie la Cobor
 

     Un 1 Iunie altfel a fost organizat la Cobor, în Ferma de Biodiversitate, pentru copii şi părinţi. Proprietarii fermei şi-au întîmpinat musafirii cu activităţi şi experienţe inedite. ,,Călătorie pe tărîmul biodiversităţii, în căutare de plante numai bune pentru ceai. Vom afla cum se recunosc şi se culeg plantele medicinale. Vizită în luncă: un loc verde tare fain cu vaci şi viţei nemaivăzuţi, cai din basme şi căţei ciobăneşti blânzi şi prietenoşi. O plimbare cu trăsura trasă de ponei. O vizită la biserica fortificată din Cobor” au explicat în prezentarea lor reprezentanţii fermei de la Cobor. (Lucia BAKI)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 586 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4209137

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare