Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Praful galben care a acoperit oraşul Email
Luni, 21 Mai 2018 19:06

     Locuitorii din Victoria s-au alertat cînd au văzut în atmosferă un praf galben care acoperea oraşul şi în special zona din apropierea fabricii Purolite. Unul dintre ei a sunat la 112 şi a relatat starea de fapt. Se întîmpla miercuri 9 mai a.c. ,,În data de 9 mai a.c., am fost contactaţi de către reprezentaniţi de la ISU Braşov care ne-au comunicat că au primit o sesizare cu privire la faptul că SC Purolite SA emit un praf galben în atmosferă. Am format o echipă mobilă, cu reprezentanţi de la ISU Braşov, reprezentanţi de la Mediu Braşov şi din cadrul Primăriei Victoria şi ne-am deplasat la SC Purolite SA cu aparate mobile pentru detectarea noxelor. La momentul respectiv, aparatele indicau valori normale, însă reprezentanţii SC Purolite SA ne-au explicat că au avut o problemă tehnică, unul din filtre s-a spart, iar praful a ajuns în atmosferă” a spus viceprimarul Cristina Bratu. Primăria Victoria a înregistrat, de la începutul acestui an, mai multe sesizări cu referire la disconfortul creat de SC Purolite SA. Localnicii reclamă praful galben emis de societatea americană care le creează un disconfort continuu.
- ,,În urmă cu două săptămîni, într-o dimineaţă m-am trezit într-un miros care a invadat apartamentul. Geamurile locuinţei erau rabatate, iar mirosul venea de afară. Am ieşit pe balcon şi m-am şocat cînd am văzut un praf dens de nu se vedea la 20 de metri şi un miros puternic de arsură. Am luat aparatul de fotografiat şi am pozat ceaţa. La noi în cartier, zona Pieţii, mirosul respectiv persistă din cînd în cînd” a spus Dorel Demetrescu.
- ,,În parcări maşinile erau acoperite de un praf galben, am crezut că este polen, însă acum am aflat că Purolite emană acest praf pentru a grăbi procesul de fabricare pe linia farmaceutică. Nimeni nu ia măsuri, din nou îşi bat joc de populaţia din Victoria cu acest disconfort. Angajaţii societăţii spun că praful respectiv nu ar fi periculos şi dau asigurări că este sănătos. Ei spun că acest praf conţine nu ştiu ce substanţe” au spus mai mulţi localnici. (C.T.)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 614 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4209143

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare