Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Praful galben care a acoperit oraşul Email
Luni, 21 Mai 2018 19:06

     Locuitorii din Victoria s-au alertat cînd au văzut în atmosferă un praf galben care acoperea oraşul şi în special zona din apropierea fabricii Purolite. Unul dintre ei a sunat la 112 şi a relatat starea de fapt. Se întîmpla miercuri 9 mai a.c. ,,În data de 9 mai a.c., am fost contactaţi de către reprezentaniţi de la ISU Braşov care ne-au comunicat că au primit o sesizare cu privire la faptul că SC Purolite SA emit un praf galben în atmosferă. Am format o echipă mobilă, cu reprezentanţi de la ISU Braşov, reprezentanţi de la Mediu Braşov şi din cadrul Primăriei Victoria şi ne-am deplasat la SC Purolite SA cu aparate mobile pentru detectarea noxelor. La momentul respectiv, aparatele indicau valori normale, însă reprezentanţii SC Purolite SA ne-au explicat că au avut o problemă tehnică, unul din filtre s-a spart, iar praful a ajuns în atmosferă” a spus viceprimarul Cristina Bratu. Primăria Victoria a înregistrat, de la începutul acestui an, mai multe sesizări cu referire la disconfortul creat de SC Purolite SA. Localnicii reclamă praful galben emis de societatea americană care le creează un disconfort continuu.
- ,,În urmă cu două săptămîni, într-o dimineaţă m-am trezit într-un miros care a invadat apartamentul. Geamurile locuinţei erau rabatate, iar mirosul venea de afară. Am ieşit pe balcon şi m-am şocat cînd am văzut un praf dens de nu se vedea la 20 de metri şi un miros puternic de arsură. Am luat aparatul de fotografiat şi am pozat ceaţa. La noi în cartier, zona Pieţii, mirosul respectiv persistă din cînd în cînd” a spus Dorel Demetrescu.
- ,,În parcări maşinile erau acoperite de un praf galben, am crezut că este polen, însă acum am aflat că Purolite emană acest praf pentru a grăbi procesul de fabricare pe linia farmaceutică. Nimeni nu ia măsuri, din nou îşi bat joc de populaţia din Victoria cu acest disconfort. Angajaţii societăţii spun că praful respectiv nu ar fi periculos şi dau asigurări că este sănătos. Ei spun că acest praf conţine nu ştiu ce substanţe” au spus mai mulţi localnici. (C.T.)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 570 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4273100

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare