Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Golgheterul de la CS Chimia Victoria Email
Luni, 21 Mai 2018 17:38

 

     Dacă vorbim de fotbalul din Ţara Făgăraşului ne limităm la Liga a IV-a şi la Liga a V-a, toate echipele fiind active în campionatul judeţean. Chiar şi aşa, iubitorii de sport merg pe stadioane pentru a-şi susţine jucătorii, un fel de patriotism local, fie la Victoria, fie la Berivoi, Voila sau Hurez. Chiar dacă tribunele nu mai vuiesc ca altă dată cînd existau echipe şi în campionatele naţionale, localnicii au favoriţii lor printre jucători. La echipa de fotbal a CS Chimia Victoria cel mai îndrăgit este Alexandru David, atacantul care valorifică fiecare acţiune schimbînd scorul de pe tabela de marcaj.

 În campionatul 2017-2018, Alexandru David este golgeterul echipei sale. 

 

Pe stadion de la 12 ani
 

     La 29 de ani, atacantul Alexandru David a reuşit să marcheze în acest campionat 24 de goluri (pînă marţi, 15 mai 2018). În multe meciuri a marcat şi două sau trei goluri. Alexandru nu lipseşte de la antrenamente şi munceşte mult pentru a urca în clasament. Joacă la echipa de fotbal a oraşului de la 12 ani cînd a fost legitimat , iar primul antrenor al lui a fost Aurel Eşanu. ,,De mic copil mi-a plăcut fotbalul şi nu lipseam de pe stadion, stăteam în spatele porţilor şi priveam atent fotbaliştii, eram copil de mingi. Am copilărit în cartierul Pieţii, iar unii vecini mă ţin minte că am spart multe geamuri. Visul meu era să fiu fotbalist. Părinţii erau mereu chemaţi la şcoală pentru că aveam multe absenţe, eram tot pe terenul de fotbal din curtea Liceului Industrial. Singura materie unde nu aveam absenţe era la educaţia fizică. Nu pot uita că în clasa a IX-a profesorul de sport m-a întrebat în ce clasă sînt? Făceam multe ore de sport, uitam să mai merg la cursuri. La primul meci în care am debutat ca senior, am marcat un gol în minutul 80 şi am reuşit să facem un meci egal. Era un meci foarte important. Mă bucur cînd dau goluri, am satisfacţie şi mulţumire sufletească. Mulţi ani am fost fundaş, dar acum sînt atacant. În tot campionatul am lipsit doar de la un antrenament în luna febriuarie a.c., pentru că am avut o problemă în familie. Pentru mine fotbalul este pe primul loc, îmi place şi duc o viaţă sportivă, fără alcool şi tutun. Fostul fotbalist italian Gennaro Gattuso este idolul meu şi mereu l-am copiat” a spus Alexandru David. Fotbalistul este agent de pază în Victoria, este căsătorit şi are o fetiţă de 3 ani.

Vasile Popa: ,,Sperăm să încheiem campionatul pe locul IV
   

 

 

 

     Echipa de fotbal seniori de la CS Chimia Oraş Victoria se află pe locul VI în clasament după 24 etape jucate. Pînă la sfîrşitul campionatului, 9 iunie a.c., mai sînt 6 etape, trei acasă şi trei în deplasare. Preşedintele clubului, Vasile Popa, se declară mulţumit de rezultate, dar speră să mai urce două locuri în clasament pînă la finalul competiţiei. ,,După 24 de etape, la seniori ne clasăm pe locul al VI-lea, cu 13 victorii şi 11 înfrîngeri. Am reuşit să marcăm 52 de goluri şi am primit 52 de goluri, astfel am reuşit să realizăm 39 de puncte. Ultimele 6 meciuri trebuie cîştigate, iar dacă va fi aşa, vom acumula 18 puncte şi ne vom clasa pe locul IV. Dacă vom obţine acest punctaj vom avea cea mai bună clasare de după 2013. Cel mai frumos meci din acest campionat a fost cel de sîmbătă, 12 mai a.c., cînd CS Chimia Oraş Victoria a jucat cu CSM Codlea, iar scorul a fost de 5 la 0” a declarat la începutul săptămînaâii trecute managerul de la CS Chimia, Vasile Popa. Pe parcursul acestui campionat forbaliştii au înregistrat 49 de cartonaşe galbene şi 3 roşii, iar cele mai multe goluri au fost marcate de Alexandru David, 24 de goluri, urmat de Florin Cristian cu 9 goluri şi Ciprian Colorez cu 7 goluri.

Juniorii de la Victoria
 

     În cazul juniorilor, preşedintele Vasile Popa îşi doreşte mai mult, dar rezultatele sînt condiţionate de lotul de jucători care se formează cu greu.,,Deşi avem 20 de jucători legitimaţi, cu greu reuşim să strîngem o echipă şi să avem 2 – 3 rezerve” a mai spus Vasile Popa. În cele 24 de etape, junirorii au obţinut 9 victorii, au realizat 3 meciuri egale, dar au înregistrat 12 înfrîngeri. Juniorii au reuşit să marcheze 37 de goluri, dar au primit 80. La ora actuală în clasament sînt pe locul 10 din 16 echipe cu 30 de puncte. Cele mai multe goluri au fost marcate de următorii fotbalişti: Sebastian Simion – 8 goluri, Gabriel Alin Huluţă – 4 goluri, Raul Grad - 3 goluri, Gheorghe Feşa – 3 goluri, Cristian Budac – 3 goluri, Cristian Vaida – 3 goluri. Antrenamentele se fac de două ori pe săptămînă în zilele de marţi şi joi, iar antrenor este Florin Nichifor (Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 580 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4273100

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare