Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Stiri pe scurt
Stiri pe scurt Email
Luni, 14 Mai 2018 19:40

A murit
 

     Un bărbat de 34 ani a sfîrşit sub roţile tractorului pe care-l conducea, deşi nu avea permis de conducere. Evenimentul s-a petrecut între Ungra şi Dăișoara, pe o porțiune de drum în pantă și curbă la dreapta, cînd bărbatul a pierdut controlul asupra direcției, a ieșit în afara părții carosabile, iar tractorul s-a răsturnat în stînga sensului de mers, la o diferență de nivel de aproximativ 5 metri. „În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto și rănirea altor patru bărbați cu vîrste cuprinse între 17 și 32 ani, care au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul de 34 ani nu avea permis de conducere, iar tractorul nu era înmatriculat”, a explicat purtătorul de cuvânt al I.P.J. Brașov, Gabriela Dinu.
Căprior salvat de pompieri
 

     Pompierii făgărăşeni au salvat, joi, 10 mai a.c., un pui de căprioară din apele rîului Olt. Salvatorii au fost solicitați pe numărul de urgență 112, de un angajat al barajului de la Dridif, după ce bărbatul a zărit în apele Oltului o căprioară. Pompierii s-au deplasat la fața locului cu o autospecială, un echipaj SMURD și o barcă pneumatică. Au reușit să salveze căpriorul de aproximativ 3 ani și l-au transportat la un medic veterinar pentru că avea o plagă destul de adîncă, la nivelul unui picior. Ulterior animalul a fost eliberat într-o pădure din zona Hurezului. „L-am scos din apă și l-am dus la veterinar pentru că avea o plagă mai adâncă și l-am eliberat la Hurez. Era un căprior de aproximativ 3 ani“, a declarat lct.col. Dorin Moldovan, comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș. Anul trecut, pompierii au salvat o vacă din Olt, în zona barajului de la Voila.

Fugiţi din centrul ,,Azur”

     Doi băieţi instituţionalizaţi la Centrul de Plasament ,,Azur” au fugit din centru în urmă cu două săptămîni. Cei doi minori nu se află la prima abatere de la regulament, ei au mai au plecat de multe ori din instituţie, uneori revenind singuri, alteori fiind aduşi de poliţişti. Oamenii legii îi caută pe fugari şi au fost daţi în urmărire naţională. ,,Unul dintre băieţi a părăsit instituţia în data de 30 aprilie a.c., acesta a avut bilet de voie pînă la o anumită oră, aşa a profitat şi a părăsit instituţia. Celălalt băiat a fugit din data de 5 mai a.c., cînd bănuim că a sărit gardul instituţiei. Am făcut toate formele legale conform procedurilor şi ţinem legătura permanentă cu poliţia. Minorii nu au ajuns la domiciliul părinţilor şi a rudelor” a spus directorul interimar Viorica Harcu, de la Centrul de plasament ,,Azur”.
Acțiunea cîinilor comunitari
 

     În perioada 7 – 8 mai a.c., în Victoria s-a desfășurat acțiunea de prindere a cîinilor fără stăpîni. Angajații firmei de ecarisaj din Avrig au reușit să prindă în două zile peste 25 de cîini fără stăpîn de pe străzile din orașul Victoria. Cei mai mulți cîini au fost ridicați de pe străzile M.Eminescu, Primăverii, Victoriei și din zona Pieții. Locatarii din aceste zone au sesizat executivul primăriei despre problema cîinilor agresivi. ,,În două zile, serviciul de ecarisaj din Avrig a prins de pe raza orașului Victoria 25 de cîini. Am întîmpinat și cîteva probleme pentru că unele persoane au sunat și s-au plîns că firma de ecarisaj le-a ridicat cîinii de pe stadă. Trebuie să rezolvăm această problemă pentru că am avut multe sesizări verbale despre cîinii agresivi de pe stradă” a spus viceprimarul Cristina Bratu. Pentru fiecare cîine prins, Primăria va achita suma de 161 lei.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 670 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4183510

Informatii utileZiare