Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Stiri pe scurt
Stiri pe scurt Email
Luni, 14 Mai 2018 19:40

A murit
 

     Un bărbat de 34 ani a sfîrşit sub roţile tractorului pe care-l conducea, deşi nu avea permis de conducere. Evenimentul s-a petrecut între Ungra şi Dăișoara, pe o porțiune de drum în pantă și curbă la dreapta, cînd bărbatul a pierdut controlul asupra direcției, a ieșit în afara părții carosabile, iar tractorul s-a răsturnat în stînga sensului de mers, la o diferență de nivel de aproximativ 5 metri. „În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto și rănirea altor patru bărbați cu vîrste cuprinse între 17 și 32 ani, care au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul de 34 ani nu avea permis de conducere, iar tractorul nu era înmatriculat”, a explicat purtătorul de cuvânt al I.P.J. Brașov, Gabriela Dinu.
Căprior salvat de pompieri
 

     Pompierii făgărăşeni au salvat, joi, 10 mai a.c., un pui de căprioară din apele rîului Olt. Salvatorii au fost solicitați pe numărul de urgență 112, de un angajat al barajului de la Dridif, după ce bărbatul a zărit în apele Oltului o căprioară. Pompierii s-au deplasat la fața locului cu o autospecială, un echipaj SMURD și o barcă pneumatică. Au reușit să salveze căpriorul de aproximativ 3 ani și l-au transportat la un medic veterinar pentru că avea o plagă destul de adîncă, la nivelul unui picior. Ulterior animalul a fost eliberat într-o pădure din zona Hurezului. „L-am scos din apă și l-am dus la veterinar pentru că avea o plagă mai adâncă și l-am eliberat la Hurez. Era un căprior de aproximativ 3 ani“, a declarat lct.col. Dorin Moldovan, comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș. Anul trecut, pompierii au salvat o vacă din Olt, în zona barajului de la Voila.

Fugiţi din centrul ,,Azur”

     Doi băieţi instituţionalizaţi la Centrul de Plasament ,,Azur” au fugit din centru în urmă cu două săptămîni. Cei doi minori nu se află la prima abatere de la regulament, ei au mai au plecat de multe ori din instituţie, uneori revenind singuri, alteori fiind aduşi de poliţişti. Oamenii legii îi caută pe fugari şi au fost daţi în urmărire naţională. ,,Unul dintre băieţi a părăsit instituţia în data de 30 aprilie a.c., acesta a avut bilet de voie pînă la o anumită oră, aşa a profitat şi a părăsit instituţia. Celălalt băiat a fugit din data de 5 mai a.c., cînd bănuim că a sărit gardul instituţiei. Am făcut toate formele legale conform procedurilor şi ţinem legătura permanentă cu poliţia. Minorii nu au ajuns la domiciliul părinţilor şi a rudelor” a spus directorul interimar Viorica Harcu, de la Centrul de plasament ,,Azur”.
Acțiunea cîinilor comunitari
 

     În perioada 7 – 8 mai a.c., în Victoria s-a desfășurat acțiunea de prindere a cîinilor fără stăpîni. Angajații firmei de ecarisaj din Avrig au reușit să prindă în două zile peste 25 de cîini fără stăpîn de pe străzile din orașul Victoria. Cei mai mulți cîini au fost ridicați de pe străzile M.Eminescu, Primăverii, Victoriei și din zona Pieții. Locatarii din aceste zone au sesizat executivul primăriei despre problema cîinilor agresivi. ,,În două zile, serviciul de ecarisaj din Avrig a prins de pe raza orașului Victoria 25 de cîini. Am întîmpinat și cîteva probleme pentru că unele persoane au sunat și s-au plîns că firma de ecarisaj le-a ridicat cîinii de pe stadă. Trebuie să rezolvăm această problemă pentru că am avut multe sesizări verbale despre cîinii agresivi de pe stradă” a spus viceprimarul Cristina Bratu. Pentru fiecare cîine prins, Primăria va achita suma de 161 lei.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 678 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4236421

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare