Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale ,,Castanul” a rămas fără medic
,,Castanul” a rămas fără medic Email
Luni, 14 Mai 2018 19:37

     Centrul de bătrîni ,,Castanul” din Victoria a rămas fără medic specialist începînd cu data de 1 mai a.c. decizia aparţinînd directorului interimar, Sorin Geczi. ,,Nu am prelungit contractul medicului Scarlat Ștefan pentru că nu am finalizat demersurile legale privind situaţia juridică a unităţii rezultată după despărţirea centrului în două entităţi independente” a spus directorul interimar, Sorin Geczi, de la azil. În această unitate sînt internați 29 de beneficiari, iar ultimul internat a fost săptămîna trecută și este vorba despre o persoană din localitatea Săcele. Majoritatea beneficiarilor sînt imobilizați la pat și diagnosticați cu probleme grave de sănătate. La o astfel de unitate postul de medic este foarte important, beneficiarii sînt persoane vîrsnice și au probleme grave de sănătate. ,,Tatăl meu are vechime în acest cămin de bătrîni. A fost internat imediat după ce s-a inaugurat centrul, în luna iunie 2008. Centrul ,,Castanul” nu poate funcționa fără medic deoarece toți beneficiarii sînt diagnosticați cu probleme grave de sănătate. Mai mult numărul asistentelor și infirmierelor ar trebui duplat pentru că nivelul de muncă este mare. Pentru serviciile oferite lunar, tata achită 2.357 lei. Sperăm ca această situație să se rezolve cît mai curînd” a spus Marcel Grancea, fiul lui Valere Grancea care a împlinit vîrsta de 95 de ani.
 

Post ocupat prin concurs
 

     În luna iulie 2016, DGASPC Brașov a organizat concurs pentru ocuparea postului de medic la căminul de bătrîni din Victoria. Singurul medic care s-a prezentat la concurs a fost dr. Scarlat Ștefan care şi-a început activitatea la ,,Castanul” din 15 iulie 2016. În perioada 2016 – 2017 medicul avea în evidențe atît bătrînii de la ,,Castanul”, dar și copiii de la centrul de plasament ,,Azur”. ,,Iubesc această meserie și la orice oră din zi și din noapte voi fi disponibil să-mi ofer servicii medicale. Medicina a fost și va rămîne singura mea ocupație. Nu pot trăi fără să prestez servicii medicale” a spus medicul Scarlat Ștefan.


Zece ani de activitate
 

     Azilul de bătrîni ,,Castanul” a fost inaugurat în data de 24 mai 2008, după un an în care s-au derulat investițile. Obiectivul este amplasat în clădirea veche a casei de copii, pe strada Policlinicii din Victoria. Clădirea a fost recompartimentată și amenajată conform standardelor impuse de UE. Învestiția s-a derulat în perioada 2007 – 2008, iar valoarea proiectului a fost de 306 mii lei. Căminul de bătrîni are 14 camere amenajate cu băi proprii, sală de tratament, bucătărie, cabinet psihologic, cabinet medical, magazie, vestiare și o cameră de zi. În prezent la centrul de bătrîni care este coordonat de DGASPC Braşov, respectiv CJ Braşov, își desfășoară activitatea 14 angajați, director, asistenți medicali, maseur, infirmiere și ingrijitoare. Beneficiarii centrului au vîrste cuprinse de la 65 la 95 de ani. (Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 684 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4236422

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare