Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Expoziţia Gheorghe Leahu la Muzeu
Expoziţia Gheorghe Leahu la Muzeu Email
Luni, 14 Mai 2018 19:02

     Joi, 10 mai a.c., a avut loc, la Muzeul Ţării Făgăraşulului ,,Valer Literat“ expoziţia Gheorghe Leahu. A fost un eveniment inedit în care arhitectul Gheorghe Leahu a donat un set de lucrări de-ale sale Muzeului Ţării Făgăraşului. ,,Muzeul a primit 33 de acuarele realizate de arhitectul Leahu, într-o zi cu o încărcătură aparte pentru artist, donaţia se constituie ca o recunoştinţă faţă de oraşul care i-a creionat destinul profesional. Cetatea şi oraşul Făgăraş constituie rodul operei sale pe care ne-a lăsat-o drept moştenire“ a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“. ,,Am absolvit Liceul ,,Radu Negru“ în anul 1951, la vîrsta de 19 ani. Eram refugiat din Chişinău, unde m-am născut. Am avut 47 de colegi din promoţia mea la Radu Negru. Printre profesori, am avut o serie de somităţi interbelice: Cornilă Remus, Săbăduş Dionisie, Filip, director era Gheorghe Vizitiu. Toţi cei 47 de absolvenţi din seria mea au dat examene la toate facultăţile şi au reuşit, în afară de cîţiva care au intrat la ,,Aiud şi Gherla“. Eu am intrat la arhitecţi în anul 1951 şi m-am clasificat primul din 360 de candidaţi, la Bucureşti. Am făcut această expoziţie ca recunoştinţă pentru anii în care am crescut şi am fost educat în Liceul ,,Radu Negru“ din Făgăraş. Fiecare tablou constituie o imagine de dragoste pentru Făgăraş. Mi-am iubit întotdeauna limba română“ a spus Gheorghe Leahu. La final, profesorii şi elevii CN ,,Radu Negru“ i-au dăruit lui Gheorghe Leahu un tablou simbolic.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 538 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4264405

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare