Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Expoziţia Gheorghe Leahu la Muzeu
Expoziţia Gheorghe Leahu la Muzeu Email
Luni, 14 Mai 2018 19:02

     Joi, 10 mai a.c., a avut loc, la Muzeul Ţării Făgăraşulului ,,Valer Literat“ expoziţia Gheorghe Leahu. A fost un eveniment inedit în care arhitectul Gheorghe Leahu a donat un set de lucrări de-ale sale Muzeului Ţării Făgăraşului. ,,Muzeul a primit 33 de acuarele realizate de arhitectul Leahu, într-o zi cu o încărcătură aparte pentru artist, donaţia se constituie ca o recunoştinţă faţă de oraşul care i-a creionat destinul profesional. Cetatea şi oraşul Făgăraş constituie rodul operei sale pe care ne-a lăsat-o drept moştenire“ a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“. ,,Am absolvit Liceul ,,Radu Negru“ în anul 1951, la vîrsta de 19 ani. Eram refugiat din Chişinău, unde m-am născut. Am avut 47 de colegi din promoţia mea la Radu Negru. Printre profesori, am avut o serie de somităţi interbelice: Cornilă Remus, Săbăduş Dionisie, Filip, director era Gheorghe Vizitiu. Toţi cei 47 de absolvenţi din seria mea au dat examene la toate facultăţile şi au reuşit, în afară de cîţiva care au intrat la ,,Aiud şi Gherla“. Eu am intrat la arhitecţi în anul 1951 şi m-am clasificat primul din 360 de candidaţi, la Bucureşti. Am făcut această expoziţie ca recunoştinţă pentru anii în care am crescut şi am fost educat în Liceul ,,Radu Negru“ din Făgăraş. Fiecare tablou constituie o imagine de dragoste pentru Făgăraş. Mi-am iubit întotdeauna limba română“ a spus Gheorghe Leahu. La final, profesorii şi elevii CN ,,Radu Negru“ i-au dăruit lui Gheorghe Leahu un tablou simbolic.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 657 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4209148

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare