Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale La Şoarş, 20% din săteni sînt asistaţi social
La Şoarş, 20% din săteni sînt asistaţi social Email
Luni, 14 Mai 2018 18:51

     În comuna Şoarş, 20% din populaţie trăieşte din ajutorul social primit de la stat. Sînt peste 350 de persoane din totalul de 1760 cît numără satele comunei care beneficiază de indemnizaţii sociale. Pe ultima lună au fost în plată 190 de dosare de ajutor social la care se adaugă alte indemnizaţii sociale precum indemnizaţia de susţinere a familiei, indemnizaţia de stat, tichete de grădiniţă, ajutorul de încălzire, etc. Împărţite pe satele comunei, aşa cum ne spune asistentul social de la Primăria Şoarş, Renate Timiş, cele mai multe dosare sînt înregistrate la Felmer, 57, la Şoarş 44, la Rodbav 38, la Bărcut 30 şi la Seliştat 21 de dosare. ,,Au fost mult mai multe dosare, dar s-au mai redus din ele. Firma Autolive din Braşov vine zilnic şi i-a muncitori din comună, peste 30 de persoane” a spus primarul comunei Dănuţ Timiş. ,,Avem două categorii de persoane, care sînt harnici, au în gospodărie animale, dar care se încadrează la ajutor social, dar alţii care nu vor să muncească. Firma de la Braşov vine dimineaţa la 4.00 pentru a-i transporta la fabrică, iar unii au refuzat să meargă din cauza programului. Lucrez de 18 ani în asistenţă socială şi am văzut fel şi fel e cazuri. Sînt situaţii pentru care ajutorul social este absolut necesar şi este insuficient, dar sînt cazuri în care ajutorul se foloseşte pentru asigurarea medicală. Facem anchetele sociale, vedem fiecare caz în parte, dar nu trebuie să ne luăm după ceea ce simţim noi ci să respectăm legislaţia” a spus Renate Timiş. Fiecare asistat social trebuie să efectueze ore de muncă în folosul comunităţii. La Şoarş, răspunde de planul stabilit pentru orele de muncă stabilit în CL Şoarş, viceprimarul Ionuţ Bădeanu. ,,O persoană efectuează 13 ore de muncă pe lună. Îi folosim la plantarea de flori, la organizarea lemnelor pentru şcoală (tăiat şi aşezat), la curăţenia de pe străzi. Unii vin la ore, alţii au scutiri” a spus viceprimarul. Asistentul cocial de la primărie spune că acceptă doar scutirile date de un medic specialist şi nu de medicul de familie. (L.B.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 666 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4209148

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare