Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale ,,Cum să profiţi financiar de un Sfînt?”
,,Cum să profiţi financiar de un Sfînt?” Email
Luni, 14 Mai 2018 18:42

 

spun oamenii despre ,,privatizarea” numelui şi imaginii Părintelui Arsenie Boca, Sfîntul Ardealului” 


     Oamenii şi în special făgărăşenii se artă de-a dreptul revoltaţi faţă de protejarea la OSIM a numelui şi imaginii Părintelui Arsenie Boca. Ei spun că indiferent cine ar fi recurs la o altfel de acţiune, aceasta are doar conotaţii financiare menite să afecteze imaginea sfîntului. Cum poate această firmă să blocheze vînzarea icoanelor cu Părintele Arsenie?” se întreabă făgărăşenii. De asemenea, făgărăşenii se întreabă de ce Biserica Ortodoxă Română refuză să-l canonizeze pe Părintele Arsenie. 

Dar un răspuns oficial despre această acţiune n-a fost făcut public pînă în prezent. Se ştie doar că au fost demarate procedurile de canonizare.

Vrăinceanu Gheorghe, 59 ani, pensionar, Făgăraș
Această problemă trebuie rezolvată de către Biserica Ortodoxă Romană. Nu se poate ca numele și chipul părintelui Arsenie Boca să fie marcă înregistă. Persoanele care s-au gîndit la așa ceva urmăresc partea financiară și trebuie sancţionate. Părintele Arsenie Boca a fost un preot cu har și este sfîntul Adealului, ar trebui să-l lăsăm să se odihnească în linişte”

Ghigeanu Suzana, 65 ani, pensionară, Tîrgu Mureș
,,Nu pot să cred că unii s-au gîndit să facă bani de pe urma părintelui Arsenie Boca. Mizerie mare! Mentalitatea oamenilor s-a schimbat și nu mai au frică de Dumnezeu. Sînt oameni bolnavi care ar face orice pentru avere și așa au ajuns să pună monopol pe numele și pe chipul Părintelui”

Gheorghe Ioan Adrian, 45 ani, pensionar de boală
,,Toți creștinii au auzit despre părintele Arsenie Boca, dar nu mă gîndeam la așa ceva, cum să devină marcă înregistrată și să dețină drepturi pe chipul părintelui”
Ioan Bîrsan, 75 ani, pensionar, Făgăraș
,,Cred că doar la noi în țară se pate întîmpla așa ceva, cum să profiți financiar de un sfînt? Aici biserica trebuie să ia măsuri și dacă este cazul să se judece cu persoana care se folosește de marele duhovnic”
Maria, 69 ani, pensionară, Făgăraș
,,Biserica Ortodoxă va lua măsuri în cazul în care nu este prea tîrziu. Unicul deținător de licență ar trebui să fie biserica, nicidecum o persoană fizică, indiferent cine ar fi”
Familia Judele, pensionari, Făgăraș
,,Nu este normal așa ceva, doar biserica ortodoxă trebuie să preia drepturile de autor. Aici nu este vorba despre fotbal unde se urmărește partea financiară, aici se discută despre biserică”
N. Vasile, 68 ani, pensionar, Făgăraș
,,Nu este normal. Cei care au înregistrat numele și chipul părintelui sînt bișnițari. Doar această categorie de oameni se putea gîndi la o astfel de mizerie. Cum să prea drepturile dacă nu este rudă cu părintele şi nu are nicio legătură cu el. Doar biserica are aceste drepturi. Cred că în acest caz se vor implica mai marii Birerici Ortodoxe. Cum să vină unul din Ungaria să facă legi la noi în țară? Cum își permit unii să facă așa ceva?
Constantin Faina, 91 ani, pensionar Făgăraș
,,S-a schimbat lumea, nu mai este cum era odată. Tineretul din ziua de astăzi nu mai are frică de Dumnezeu. Acum toți șmecherii și toți afaceriștii profită şi vor să facă bani pe urmele părintelui”

 

 

 

 

 

 

 

Maria Tătaru, 54 ani, pensionară, Victoria
,,Am auzit despre minunatale cuvinte ale părintele Arsenie Boca. Nu l-am cunoscut personal, dar știu că este Sfîntul Ardealului. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am ajuns și la Mănăstirea Prislop, la mormînt unde m-am rugat. Am văzut la TV că numele părintelui Arsenie Boca este marcă înregistrată la Oficiul European. Mi-am făcut cruce cînd am auzit. Aceștia vor să facă produse din panificație și să folosească numele părintelui. Sînt bolnavi și fără frică de Dumnezeu”

 C.A. 45 ani, Victoria
,,Sînt escroci care îşi bat joc de Sfîntul Adealului, mare păcat! Numai Dumnezeu va rezolva această problemă. Se va alege praful de ei, pentru că nu avem dreptul să ne legăm de lucrurile sfinte. Se bucură ca Iuda, pentru 30 monede de arginți, vor plăti pentru ceea ce fac. Cu lucrurile sfinte nu e de glumit. Lăcomia nu are limite, iar acești tineri fac orice pentru a cîștiga bani”
Lucia Marcu, 48 ani, Avrig
,,În ziua de astăzi banul conduce lumea, banul domină. Oamenii nu mai au credinţă, nu vor să recunoască sub niciun chip că fără Dumnezeu sînt pierduţi. Unii au vrut să îmbutelieze apa de la Izvorul Părintelui Arsenie şi să o vîndă, dar pînă la urmă s-au lăsat păgubaşi. Pe lîngă chipul şi sfaturile Părintelui s-a dezvoltat o adevărată industrie aducătoare de bani. Acum a venit această mizerie care, pare, că este acceptată tacit şi de biserică. De ce nu l-au canonizat pe Părintele Arsenie? Dacă oamenii îl recunosc de sfînt şi sînt ajutaţi de el, mai marii Bisericii au rămas încremeniţi în regulile făcute de ei. Consider că Dumnezeu îşi va arăta voia cît de curînd sau mai bine zis atunci cînd trebuie. Chiar sînt vremurile de pe urmă dacă vrei să faci bani de pe urma sfinţilor. Pînă la urmă şi Biserica face bani în felul acesta. Este anormal şi necreştinesc”

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1339 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4229277

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare