Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Trei elevi din Victoria au fost arestaţi
Trei elevi din Victoria au fost arestaţi

 

Minorii au fost încătuşaţi în faţa părinţilor pentru mai multe fapte penale, furturi, distrugeri, acte de violenţă şi tîlhărie. Hoţii aveau întocmite liste cu apartamente nelocuite de la parterul imobilelor pe care urmau să le jefuiască. Cei trei erau elevi la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Victoria, dar nu mai frecventau cursurile

     Minorii care au terorizat orasul Victoria au fost arestaţi. Este vorba despre Alexandru B., Claudiu M. ambii de 17 ani şi Sergiu C. de 15 ani. Elevii au fost încătuşaţi în faţa părinţilor de către oamenii legii la începutul săptămînii trecute şi introduşi în arestul IJP Braşov pentru 24 de ore.

 Procurorii au cerut mandat de arestare, iar judecătorul de la Judecătoria FăgăraŞ a emis actul care i-a trimis după gratii vreme de 30 de zile. Infractorii au fost arestaţi pentru şase fapte penale săvîrşite în perioada 2017 – 2018, unde prejudiciul înregistat a fost de peste 18 mii de euro, dar recuperat în proporţie de 70%. În realitate, ,,palmaresul infracţional” este mult mai mare, iar pe durata cercetărilor, faptele lor se vor cumula. Sediul Poliţiei Victoria a devenit, în perioada acţiunilor penale ale celor trei, un adevărat depozit de bunuri, iar păgubiţii erau invitaţi să-Şi recunoască bunurile dispărute Şi să le recupereze. Localnicii se declară astăzi liniŞtiţi, dar sînt sceptici că au scăpat definitiv de aceŞti infractori.
 

Multe furturi din locuinţe
 

     Minorii Alexandru, Claudiu şi Sergiu Şi-au format un stil propriu de operare după ce se informau asupra locuinţelor care urmau să fie prădate. Intrau prin efracţie doar noaptea, alegeau apartamentele de la parterul imobilelor Şi care aveau tîmplărie de termopan. Deveniseră aŞi în a intra pe geam în apartamente. Minorii căutau bunuri de valoare şi bani, Şi le însuŞeau după care, în cele mai multe cazuri, distrugeau locuinţa. Ca să nu fie depistaţi aveau grijă să nu lase urme. De cele mai multe ori cînd plecau din locuinţă, tot pe geam, închideau geamul termopan folosindu-se de un Şnur. ,,Am fost plecaţi şi cînd ne-am întors acasă ne-am şocat. Toate bunurile din locuinţă erau răvăşite şi multe distruse. Hoţii şi-au bătut joc de munca noastră, au furat banii şi multe alte lucruri. Nu ne-am gîndit niciodată că într-un oraş aşa de mic se înregistrează asemenea fapte. Am mai fost plecaţi, dar nu au intrat hoţii în casă. Imediat am făcut plîngre la poliţie şi am aflat că în oraş multe apartamente nelocuite au fost ţinta hoţilor” a spus o familie păgubită. Hoţii au furat bunuri din apartamentele nelocuite de pe străzile: M.Eminescu, G.Coşbuc, Victoriei, Pieţii, Oltului şi pe strada Muncii.

Furturi din magazine
 

     Au fost ,,călcate” de aceŞti minori şi magazinele din oraş de unde au sustras alcool, tutun, produse alimentare şi nealimentare. Hoţii au pătruns în mai multe magazine din zona Pieţii şi într-un magazin de pe strada Oltului. În aceste cazuri prejudiciul a depăŞit căteva mii de euro. ,,Magazinul meu a fost spart şi au furat multe bunuri. Ce să spun, poliţia şi-a făcut datoria, dar legile îi protejează pe hoţi. Acest grup de infractori a furat nu doar din magazine ci şi din locuinţe, garaje şi grădini. Mă bucur că poliţiştii au reuşit să-i aresteze pe ,,capii” grupului. Poate aşa se vor linişti şi restul” a spus un administrator de firmă păgubit.

Maşini furate şi distruse
 

     În noaptea de 9 aprilie a.c., minorii au reuşit să fure două autoturisme din parcări. Primul autoturism a fost furat din parcarea de lîngă primărie. Văzînd cheile în contact, minorii infractori au plecat cu maŞina la plimbare pe străzile din oraŞ, iar cînd combustibilul s-a terminat, l-au abandonat. În aceeaşi noapte, minorii au furat încă un autoturism Dacia 1310 dintr-o parcare din zona Pieţii. De data aceasta au schimbat traseul Şi au plecat spre satul Viştea de Sus. Dar ghinionul a făcut ca maŞină să ajungă în Şanţ cu roatele în sus. Autoturismul a fost avariat 90 la sută. În noaptea de 28/ 29 aprilie 2017, minorii au vrut să se plimbe cu un autoturism, caz în care s-au oprit în parcări şi au încercat să deschidă mai multe autoturisme. Pentru că nu au reuşit aceştia le-au împins zeci de metri şi apoi le-au distrus. În noaptea respectivă minorii au distrus 10 autoturisme din mai multe zone ale oraşului, au spart geamurile, au forţat uşile şi capotele.

Au distrus o locuinţă de pe strada Muncii
 

     Anul trecut, tot în luna aprilie, aceşti minorii au vandalizat o locuinţă de pe strada Muncii. Elevii au aflat că proprietarii nu sînt acasă şi aşa au intrat în locuinţă Şi au distrus-o. Cînd au ajuns acasă proprietarii s-au şocat. Pereţii şi perdelele din holul locuinţei erau pătate de ulei, pungile de făină, zahăr şi mălai erau răsturnate peste mobilier Şi haine. Atunci, proprietarii au sunat la 112 şi au anunţat fapta. Mobilierul era distrus, toate bunurile răvăşite. Hoţii au folosit acelaŞi mod de operare Şi au intrat pe geamul de la baie. Prejudiciul înregistrat a fost de mii de lei. Minorii au mîncat şi s-au distrat în această locuinţă după care au plecat cu multe bunuri de valoare: plasmă, video, drujbă, lenjerii de pat, medicamente, telefon mobil, bijuterii şi multe articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Minorii au vîndut bunurile furate şi apoi au cumpărat mîncare, băutură şi ţigări.

Un grup infracţional violent
 

     În acest grup de hoţi au fost angrenaţi şi alţi patru minori cu vîrste cuprinse între 13 - 15 ani care vor răspunde în faţa legii pentru faptele comise. Aceştia au participat la multe furturi şi distrugeri alături de cei trei arestaţi. ,,În fiecare instituţie se discută subiectul ,,hoţii din oraş”. În urmă cu cîteva zile am văzut poliţiştii cînd făceau reconstituirea unei fapte. Atunci am aflat că minorii au fost arestaţi. Acest grup era un pericol pentru tot oraşul. De frică, nu mai ieşeam din casă după lăsarea întunericului. Aceştia sînt violenţi” a spus o pensionară.

Infractorii sînt elevi la şcoala specială
 

     Alexandru Şi Claudiu sînt elevi în clasa a XI-a, iar Sergiu în clasa a VII-a la Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă Victoria. Pentru ei, prezenţa la cursuri era ,,opţională” pentru că pe primul plan se afla lista infracţiunilor. Se pare, pe surse, că elevii infractori mai ajungeau la Şcoală doar pentru masa d eprînz. Mai mult, ei noaptea umblau şi ziua dormeau. Cei trei locuiesc în Victoria, dar prin comportamentul lor îŞi sfidau familiile Şi nu ascultau sfaturile părinţilor.
 

,,Arestaţi pentru 6 fapte penale”
 

     ,,După multe spargeri de locuinţă, magazine şi garaje i-am reţinut pe autori în baza unui amplu probatoriu. În prima fază i-am încătuşat şi introdus în arestul IPJ Braşov, iar procurorul de caz a propus arestarea pentru 30 de zile şi judecătorul a emis mandat de arestare preventivă. Faptele pentru care au fost arestaţi sînt înregistrate în perioada 2017 – 2018 Şi sînt penale. Minorii au fost arestaţi pentru 6 fapte penale, iar prejudiciul declarat a fost de 18 mii de euro. Aceştia vor fi cercetaţi şi pentru alte multe fapte comise” au spus surse din spus comandantul Poliţiei Victoria, Marian Filipoiu. (Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 644 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4315675

Horoscop zilnicZiare