Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
America are grijă de veteranii de război, România, nu Email
Marţi, 08 Mai 2018 07:04

     Noi, românii, nu facem mai nimic pentru cinstirea eroilor, inclusiv a sutelor de mii de persecutaţi ai regimului comunist. România dodoloaţă s-a ridicat pe oasele acestor eroi. Noi, actualii locuitori ai României sîntem nişte ingraţi. Caz concret. Burdăruş Vasile din Crihalma, judeţul Târnava Mare, actualmente judeţul Braşov, s-a dat voluntar în 1917, cînd se afla în America. A făcut instrucţie şi s-a pregătit de război împreună cu alţi 17.000 de români, voluntari, care trebuiau să meargă în Franţa pentru a lupta împotriva nemţilor. Un mare patriot român Vasile Stoica din Avrig, judeţul Sibiu, a contribuit la crearea Legiunii Române. Acest mare patriot cunoscător a 12 limbi străine pe care le vorbea fluent, a adus servicii nepreţuite statului român timp de două decenii. Ca mulţumită, derbedeii comunişti l-au condamnat la închisoare şi a murit încarcerat în jurul vîrstei de 70 de ani. Acestui crihălmean, la întoarcearea acasă, i s-au furat toate bagajele în portul Constanţa. În 1966, bunicul meu Gheorghe Baboia, care a lucrat în perioada interbelică la Legaţia Cehoslovaciei, îi face o scrisoare, după multe insistenţe la Ambasada Americii. În termen de 6 săptămîni, susnumitul este chemat la ambasadă. Acest om era sceptic că ar putea primi ceva, dar bunicul meu a insistat. Bunicul meu, Gheorghe Baboia, a scris acea scrisoare către ambasadă numind localitatea unde s-a dat voluntar Burdăruş Vasile, regimentul din care a făcut parte şi alte detalii. La ambasadă, Burdăruş Vasile primeşte un CEC cu o mare sumă de bani în dolari şi o pensie frumoasă pe care a primit-o prin intermediul băncii, pînă la moarte. Eu, Stoica Gheorghe, copil fiind în clasa a VII-a, îi duceam scrisorile, ziarul şi pensia din România, o pensie de ruşine. Bravo America, asta, da, grijă pentru veterani! (Gheorghe Stoica, un bătrîn dascăl de istorie)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 639 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4268388

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare