Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
America are grijă de veteranii de război, România, nu Email
Marţi, 08 Mai 2018 07:04

     Noi, românii, nu facem mai nimic pentru cinstirea eroilor, inclusiv a sutelor de mii de persecutaţi ai regimului comunist. România dodoloaţă s-a ridicat pe oasele acestor eroi. Noi, actualii locuitori ai României sîntem nişte ingraţi. Caz concret. Burdăruş Vasile din Crihalma, judeţul Târnava Mare, actualmente judeţul Braşov, s-a dat voluntar în 1917, cînd se afla în America. A făcut instrucţie şi s-a pregătit de război împreună cu alţi 17.000 de români, voluntari, care trebuiau să meargă în Franţa pentru a lupta împotriva nemţilor. Un mare patriot român Vasile Stoica din Avrig, judeţul Sibiu, a contribuit la crearea Legiunii Române. Acest mare patriot cunoscător a 12 limbi străine pe care le vorbea fluent, a adus servicii nepreţuite statului român timp de două decenii. Ca mulţumită, derbedeii comunişti l-au condamnat la închisoare şi a murit încarcerat în jurul vîrstei de 70 de ani. Acestui crihălmean, la întoarcearea acasă, i s-au furat toate bagajele în portul Constanţa. În 1966, bunicul meu Gheorghe Baboia, care a lucrat în perioada interbelică la Legaţia Cehoslovaciei, îi face o scrisoare, după multe insistenţe la Ambasada Americii. În termen de 6 săptămîni, susnumitul este chemat la ambasadă. Acest om era sceptic că ar putea primi ceva, dar bunicul meu a insistat. Bunicul meu, Gheorghe Baboia, a scris acea scrisoare către ambasadă numind localitatea unde s-a dat voluntar Burdăruş Vasile, regimentul din care a făcut parte şi alte detalii. La ambasadă, Burdăruş Vasile primeşte un CEC cu o mare sumă de bani în dolari şi o pensie frumoasă pe care a primit-o prin intermediul băncii, pînă la moarte. Eu, Stoica Gheorghe, copil fiind în clasa a VII-a, îi duceam scrisorile, ziarul şi pensia din România, o pensie de ruşine. Bravo America, asta, da, grijă pentru veterani! (Gheorghe Stoica, un bătrîn dascăl de istorie)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 704 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4176963

Informatii utileZiare