Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Salata de leurda
Salata de leurda Email
Marţi, 08 Mai 2018 07:03

Leurda are exact gustul şi mirosul usturoiului, iar dacă nu te-ai gândit pînă acum cum ar merge o salată de leurdă, iată 2 reţete extrem de uşor de preparat şi foarte gustoase.

Salata de leurda
INGREDIENTE
3 legaturi leurdă
2 ouă
1 castravete
Pentru maioneză
2 ouă
ulei
sare
suc de lămîie
MOD DE PREPARARE
1. Se face maioneza conform reţetei proprii, fie dintr-un gălbenuș crud şi unul fiert, fie din ouă crude. Se potriveşte de ulei, sare şi suc de lămâie şi se dă la rece.
2. Celelalte două ouă se fierb tari, se curăţă şi se taie cubuleţe care se pun într-un castron. Castravetele se taie şi el cubuleţe, iar leurda se taie fâşii care se adaugă peste ouăle din castron.
3. Se pune maioneza şi se amestecă uşor. Se lasă 15 minute la rece înainte de servire.

Salata de leurda cu ou
INGREDIENTE
ulei
sucul unei jumătăţi de lămîi
9 ouă
2 legaturi leurdă
MOD DE PREPARARE
1. Se pun ouale la fiert si apoi se curaţa. Un galbenuş fiert se pasează şi se freacă cu ulei şi suc de lămîie pentru a face maioneza.
2. Leurda se spală şi se toacă mărunt, după care se pune într-un vas alături de cele opt ouă fierte şi tocate mărunt şi albuşul oului folosit pentru maioneză.
3. Se adaugă maioneza, se amestecă uşor şi se dă la rece pentru 30 minute.
Se poate înlocui jumatate din cantitatea de ou cu brînză tare de oaie sau capră.
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 624 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4183491

Informatii utileZiare