Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Salata de leurda
Salata de leurda Email
Marţi, 08 Mai 2018 07:03

Leurda are exact gustul şi mirosul usturoiului, iar dacă nu te-ai gândit pînă acum cum ar merge o salată de leurdă, iată 2 reţete extrem de uşor de preparat şi foarte gustoase.

Salata de leurda
INGREDIENTE
3 legaturi leurdă
2 ouă
1 castravete
Pentru maioneză
2 ouă
ulei
sare
suc de lămîie
MOD DE PREPARARE
1. Se face maioneza conform reţetei proprii, fie dintr-un gălbenuș crud şi unul fiert, fie din ouă crude. Se potriveşte de ulei, sare şi suc de lămâie şi se dă la rece.
2. Celelalte două ouă se fierb tari, se curăţă şi se taie cubuleţe care se pun într-un castron. Castravetele se taie şi el cubuleţe, iar leurda se taie fâşii care se adaugă peste ouăle din castron.
3. Se pune maioneza şi se amestecă uşor. Se lasă 15 minute la rece înainte de servire.

Salata de leurda cu ou
INGREDIENTE
ulei
sucul unei jumătăţi de lămîi
9 ouă
2 legaturi leurdă
MOD DE PREPARARE
1. Se pun ouale la fiert si apoi se curaţa. Un galbenuş fiert se pasează şi se freacă cu ulei şi suc de lămîie pentru a face maioneza.
2. Leurda se spală şi se toacă mărunt, după care se pune într-un vas alături de cele opt ouă fierte şi tocate mărunt şi albuşul oului folosit pentru maioneză.
3. Se adaugă maioneza, se amestecă uşor şi se dă la rece pentru 30 minute.
Se poate înlocui jumatate din cantitatea de ou cu brînză tare de oaie sau capră.
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 780 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4309101

Horoscop zilnicZiare