Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Salata de leurda
Salata de leurda Email
Marţi, 08 Mai 2018 07:03

Leurda are exact gustul şi mirosul usturoiului, iar dacă nu te-ai gândit pînă acum cum ar merge o salată de leurdă, iată 2 reţete extrem de uşor de preparat şi foarte gustoase.

Salata de leurda
INGREDIENTE
3 legaturi leurdă
2 ouă
1 castravete
Pentru maioneză
2 ouă
ulei
sare
suc de lămîie
MOD DE PREPARARE
1. Se face maioneza conform reţetei proprii, fie dintr-un gălbenuș crud şi unul fiert, fie din ouă crude. Se potriveşte de ulei, sare şi suc de lămâie şi se dă la rece.
2. Celelalte două ouă se fierb tari, se curăţă şi se taie cubuleţe care se pun într-un castron. Castravetele se taie şi el cubuleţe, iar leurda se taie fâşii care se adaugă peste ouăle din castron.
3. Se pune maioneza şi se amestecă uşor. Se lasă 15 minute la rece înainte de servire.

Salata de leurda cu ou
INGREDIENTE
ulei
sucul unei jumătăţi de lămîi
9 ouă
2 legaturi leurdă
MOD DE PREPARARE
1. Se pun ouale la fiert si apoi se curaţa. Un galbenuş fiert se pasează şi se freacă cu ulei şi suc de lămîie pentru a face maioneza.
2. Leurda se spală şi se toacă mărunt, după care se pune într-un vas alături de cele opt ouă fierte şi tocate mărunt şi albuşul oului folosit pentru maioneză.
3. Se adaugă maioneza, se amestecă uşor şi se dă la rece pentru 30 minute.
Se poate înlocui jumatate din cantitatea de ou cu brînză tare de oaie sau capră.
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 712 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4231151

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare