Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Asfalt pînă la cătunul Sumerna Email
Marţi, 08 Mai 2018 06:55

După un proces care a durat de 2 ani, AFIR a pierdut în faţa Primăriei Ucea şi este obligată să finanţeze lucrările de asfaltare cu 1,3 milioane de euro
 

     Deşi proiectul de reabilitare a drumului ce leagă oraşul Victoria de cătunul Sumerna este întocmit din 2012, abia luna trecută au început lucrările. Primăria Ucea, proprietarul acestui drum, a obţinut finanţarea proiectului în valoare de 1,3 milioane de euro de la AFIR. ,,Am început defrişarea pentru a lăţi drumul, apoi am mutat stîlpii de curent electric și urmează etapa de pietruire. Conform proiectului se vor turna două straturi de asfalt, se vor face rigole și podețuri. Podul de peste rîu se va demola și se va construi unul nou” a spus viceprimarul comunei Ucea, Adrian Grovu. Lucrările vor fi realizate de firma SC Geiger SA desemnată prin licitaţie. ,,M-am șocat cînt am văzut echipa de muncitori în Sumerna. Despre acest proiect de modernizare s-a tot vorbit, însă lucrările abia au început. Echipa înaintează foarte bine, șantierul se deschide dimineața la prima oră și se închide aproape cînd se lasă seara. Sîntem fericiți că în curînd vom circula pe un drum asfaltat” au spus localnicii. Proiectul are în spate o întreagă aventură din cauza birocraţiei. Primarul Marian Băcilă a dat în judecată APDRP București cu scopul de a obţine finanțarea lucrărilor la acest drum şi a cîştigat procesul. ,,Experții de la capitală nu au vrut să ia în calcul documentele care dovedeau calitatea de proprietar a Primăriei Ucea asupra drumului. Procesul a durat 2 ani, dar comuna a cîștigat finanțarea, iar AFIR a fost obligată să se conformeze. Au fost obținute toate documentele pentru implementarea proiectului: certificat de urbanism, acord de mediu, avize, autorizații de construire și s-a făcut o expropriere pentru lărgirea drumului” a adăugat viceprimarul.
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 713 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4176966

Informatii utileZiare