Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Asfalt pînă la cătunul Sumerna Email
Marţi, 08 Mai 2018 06:55

După un proces care a durat de 2 ani, AFIR a pierdut în faţa Primăriei Ucea şi este obligată să finanţeze lucrările de asfaltare cu 1,3 milioane de euro
 

     Deşi proiectul de reabilitare a drumului ce leagă oraşul Victoria de cătunul Sumerna este întocmit din 2012, abia luna trecută au început lucrările. Primăria Ucea, proprietarul acestui drum, a obţinut finanţarea proiectului în valoare de 1,3 milioane de euro de la AFIR. ,,Am început defrişarea pentru a lăţi drumul, apoi am mutat stîlpii de curent electric și urmează etapa de pietruire. Conform proiectului se vor turna două straturi de asfalt, se vor face rigole și podețuri. Podul de peste rîu se va demola și se va construi unul nou” a spus viceprimarul comunei Ucea, Adrian Grovu. Lucrările vor fi realizate de firma SC Geiger SA desemnată prin licitaţie. ,,M-am șocat cînt am văzut echipa de muncitori în Sumerna. Despre acest proiect de modernizare s-a tot vorbit, însă lucrările abia au început. Echipa înaintează foarte bine, șantierul se deschide dimineața la prima oră și se închide aproape cînd se lasă seara. Sîntem fericiți că în curînd vom circula pe un drum asfaltat” au spus localnicii. Proiectul are în spate o întreagă aventură din cauza birocraţiei. Primarul Marian Băcilă a dat în judecată APDRP București cu scopul de a obţine finanțarea lucrărilor la acest drum şi a cîştigat procesul. ,,Experții de la capitală nu au vrut să ia în calcul documentele care dovedeau calitatea de proprietar a Primăriei Ucea asupra drumului. Procesul a durat 2 ani, dar comuna a cîștigat finanțarea, iar AFIR a fost obligată să se conformeze. Au fost obținute toate documentele pentru implementarea proiectului: certificat de urbanism, acord de mediu, avize, autorizații de construire și s-a făcut o expropriere pentru lărgirea drumului” a adăugat viceprimarul.
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 648 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4268388

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare