Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Investiţii de 3 milioane de lei în comuna Beclean Email
Luni, 07 Mai 2018 20:13

AFIR finanţează două proiecte, reabilitarea căminelor culturale de la Beclean şi Calbor, şi achiziţia unui buldoexcavator
 

     O şansă pentru primăriile din Ţara Făgăraşului de a face investiţii este Agenţia pentru finanţarea investiţiilor rurale (AFIR) la care au apelat în ultimii ani. Sînt investiţii care nu se puteau realiza din banii de la bugetul local, care, an de an, este tot mai auster. Majoritatea primăriilor făgărăşene au optat pentru dotarea serviciilor proprii de situaţii de urgenţă folosind banii de la AFIR. Primăria Beclean a obţinut fonduri pentru achiziţia unui buldoexcavator care să fie folosit la Serviciul ISU local. ,,A fost aprobat proiectul nostru pentru achiziţia unui buldoexcavator, iar contractul de finanţare a fost semnat la 5 martie 2018 pentru suma totală de 348.404,54 lei din care valoarea eligibilă este 188.310 lei. AFIR finanţează achiziţii de 40.000 de euro, restul este contribuţia locală. Vom face achiziţia pe SEAP în perioada următoare.

 Utilajul este util în comună, pe de o parte vom face în regie proprie o serie de lucrări edilitare, deszăpeziri, decolmatări, reparaţii şi întreţinere drumuri, etc, iar pe de altă parte vom face economie la buget pentru că închiriam utilajul şi plăteam cel puţin 150 lei/oră. De exemplu, la Caldor am lucrat anul trecut cîteva zile la decolmatarea văii, lucrări care au costat bugetul local” a explicat Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.
 

Cămine culturale reabilitate la Beclean şi Calbor
 

     Tot pe AFIR, comuna Beclean a obţinut finanţarea unui proiect legat de căminele culturale din Beclean şi Calbor. Contractul de finanţare a fost semnat la sfîrşitul lunii martie şi este în valoare de 2.609.123 lei din care suma eligibilă este 2.073.890 lei. Contractul se referă la modernizarea, renovarea şi dotarea căminelor culturale din cele două sate. ,,La căminul cultural din Beclean se va turna placă de beton şi astfel vom putea amenaja mansarda pentru a-i da o destinaţie. Bineînţeles, mansarda va fi folosită tot pentru activităţi culturale. Curtea căminului va fi şi ea modernizată, vom face o parcare şi vom amenaja spaţii verzi. În interior vor fi schimbate duşumelele, se vor moderniza scena, bucătăria şi băile. Vom achiziţiona şi un sistem modern de sonorizare. Acoperişul va fi reabilitat, de asemenea. Acest proiect este util pentru că bugetul local nu ne-ar fi permis să facem această investiţie” a mai spus Claudiu Motrecu, primarul comunei. La Calbor, căminul cultural va fi reabilitat în cadrul aceluiaşi proiect. Va fi schimbat acoperişul, vor fi înlocuite duşumelele, iar beciul va fi reabilitat şi va fi folosit ca depozit. Curtea căminului va fi împrejmuită, vor fi amenajate spaţii verzi şi parcare. (L.B.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Oare  - Cand   |08-05-2018 10:50:29
La hurez chiar nimic?
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 688 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4176947

Informatii utileZiare