Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Consiliului Local al elevilor vrea cinematograf în Făgăraş Email
Luni, 07 Mai 2018 19:57

 

     În sala de şedinţe a UAT Făgăraş, scaunele consilierilor locali au fost ocupate sîmbătă, 5 mai a.c., de elevii de la colegiile naţionale din municipiu ,,Radu Negru” şi ,,Doamna Stanca”. 25 de elevi au fost consilieri locali pentru o zi. A fost invitat să participe la şedinţă primarul municipiului Gheorghe Sucaciu şi unii consilieri locali. Activitatea a fost coordonată de Fudaţia Friedrich Ebert. Timp de 2 ore, începînd cu ora 17.00, au fost dezbătute subiectele popuse de elevi şi care au fost considerate importante pentru comunitatea locală.

Partidele elevilor au fost ,,colorate”
 

     ide: Alb, Albastru, Mov şi Roz. Proiectele de hotărîre au fost temerare, bine puse la punct şi au demonstrat capacitatea tinerilor liceeni din Făgăraş de a organiza proiecte civice şi de a le susţine. ,,Înfiinţarea Consiliului Local al tinerilor“, ,,Reabilitarea cinematografului Transilvania“, ,,Înfiinţarea unui centru de informare pentru a contribui cu măsuri la reinventarea turistică a Țării Făgăraşului“ şi ,,Reabilitarea Secţiei de Pediatrie“ au fost temele de dezbatere. ,,Aceasta a fost ultima etapă a proiectului pe care îl implementăm în România din anul 2009.

 Este un proiect de educaţie civică pentru tineret. La Făgăraş, proiectul s-a constituit din patru etape: în prima etapă am participat împreună cu elevii la o şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Făgăraş, în cea de-a doua fază am derulat partea de teorie, în al treilea rînd am interacţionat cu cei care sînt consilieri locali reali iar, în ultima etapă, am susţinut o şedinţă în care 25 de tineri au fost consilieri pentru o după-masă cu proiecte gîndite de ei. Ideea de bază este că nu este uşor să faci politică şi începem să spargem prejudecata conform căreia tinerii nu sînt interesaţi de politică “ a spus Diana Pop, coordonatoarea activităţii.

Elevii au fost însoţiţi de Corina Drăgoiu, director la ,,Doamna Stanca”
 

     oiectele, iar decizia a fost de această dată în mîna lor“ a spus Corina Drăgoiu, directoarea Colegiului Naţional ,,Doamna Stanca. ,,Este o experienţă plăcută, proiectele au fost pertinente şi se vede că v-aţi dedicat acestui eveniment. Voi trebuie să veniţi din urmă, aveţi viziune şi vă felicit“ le-a spus elevilor Gheorghe Sucaciu, primarul Municipiului Făgăraş. ,,A fost o experienţă interesantă, am învăţat lucruri noi şi mi-a plăcut să-mi expun ideile politice în faţa unor persoane autorizate în domeniu“ a spus Savu Andrei, elev la CN ,,Radu Negru” in Făgăraş. ,,Proiectul aduce, pe lîngă informaţii legate de activitatea la nivel local, şi o conexiune între elevi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Tinerii au reuşit să spargă stereotipii şi să creeze atitudini noi în rîndul colegilor lor“ a spus Elena Berghia, coordonator al proiectului local. ,,Este o iniţiativă excelentă, o activitate civică şi nu politică, care îi ajută pe tineri să se implice în viaţa locală a oraşului“ a spus Iulian Lascu, consilier local. ,,A fost un consiliu al tinerilor cu viziuni şi implicaţi în viaţa urbei, ceea ce demonstrează că Făgăraşul are un viitor din acest punct de vedere. Avem tineri competenţi care vor veni din urmă şi vor ocupa locurile atît în plan legislativ cît şi executiv” a mai spus Gheorghe Sucaciu, primarul Municipiului Făgăraş. (Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 642 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4268388

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare