Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Consiliului Local al elevilor vrea cinematograf în Făgăraş Email
Luni, 07 Mai 2018 19:57

 

     În sala de şedinţe a UAT Făgăraş, scaunele consilierilor locali au fost ocupate sîmbătă, 5 mai a.c., de elevii de la colegiile naţionale din municipiu ,,Radu Negru” şi ,,Doamna Stanca”. 25 de elevi au fost consilieri locali pentru o zi. A fost invitat să participe la şedinţă primarul municipiului Gheorghe Sucaciu şi unii consilieri locali. Activitatea a fost coordonată de Fudaţia Friedrich Ebert. Timp de 2 ore, începînd cu ora 17.00, au fost dezbătute subiectele popuse de elevi şi care au fost considerate importante pentru comunitatea locală.

Partidele elevilor au fost ,,colorate”
 

     ide: Alb, Albastru, Mov şi Roz. Proiectele de hotărîre au fost temerare, bine puse la punct şi au demonstrat capacitatea tinerilor liceeni din Făgăraş de a organiza proiecte civice şi de a le susţine. ,,Înfiinţarea Consiliului Local al tinerilor“, ,,Reabilitarea cinematografului Transilvania“, ,,Înfiinţarea unui centru de informare pentru a contribui cu măsuri la reinventarea turistică a Țării Făgăraşului“ şi ,,Reabilitarea Secţiei de Pediatrie“ au fost temele de dezbatere. ,,Aceasta a fost ultima etapă a proiectului pe care îl implementăm în România din anul 2009.

 Este un proiect de educaţie civică pentru tineret. La Făgăraş, proiectul s-a constituit din patru etape: în prima etapă am participat împreună cu elevii la o şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Făgăraş, în cea de-a doua fază am derulat partea de teorie, în al treilea rînd am interacţionat cu cei care sînt consilieri locali reali iar, în ultima etapă, am susţinut o şedinţă în care 25 de tineri au fost consilieri pentru o după-masă cu proiecte gîndite de ei. Ideea de bază este că nu este uşor să faci politică şi începem să spargem prejudecata conform căreia tinerii nu sînt interesaţi de politică “ a spus Diana Pop, coordonatoarea activităţii.

Elevii au fost însoţiţi de Corina Drăgoiu, director la ,,Doamna Stanca”
 

     oiectele, iar decizia a fost de această dată în mîna lor“ a spus Corina Drăgoiu, directoarea Colegiului Naţional ,,Doamna Stanca. ,,Este o experienţă plăcută, proiectele au fost pertinente şi se vede că v-aţi dedicat acestui eveniment. Voi trebuie să veniţi din urmă, aveţi viziune şi vă felicit“ le-a spus elevilor Gheorghe Sucaciu, primarul Municipiului Făgăraş. ,,A fost o experienţă interesantă, am învăţat lucruri noi şi mi-a plăcut să-mi expun ideile politice în faţa unor persoane autorizate în domeniu“ a spus Savu Andrei, elev la CN ,,Radu Negru” in Făgăraş. ,,Proiectul aduce, pe lîngă informaţii legate de activitatea la nivel local, şi o conexiune între elevi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Tinerii au reuşit să spargă stereotipii şi să creeze atitudini noi în rîndul colegilor lor“ a spus Elena Berghia, coordonator al proiectului local. ,,Este o iniţiativă excelentă, o activitate civică şi nu politică, care îi ajută pe tineri să se implice în viaţa locală a oraşului“ a spus Iulian Lascu, consilier local. ,,A fost un consiliu al tinerilor cu viziuni şi implicaţi în viaţa urbei, ceea ce demonstrează că Făgăraşul are un viitor din acest punct de vedere. Avem tineri competenţi care vor veni din urmă şi vor ocupa locurile atît în plan legislativ cît şi executiv” a mai spus Gheorghe Sucaciu, primarul Municipiului Făgăraş. (Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 684 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4176955

Informatii utileZiare