Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
,,Sindromul Italia” se tratează la Clinica Paltin din Victoria Email
Luni, 07 Mai 2018 19:50

 

Clinica a semnat un nou contract cu CAS în valoare de 182.000 lei/lună  Cei mai mulţi pacienţi se internează la secţiile de fizioterapie şi neurologie


     Vestea s-a răspîndit repede despre Clinica Paltin din Victoria, ca fiind un spital bine dotat şi cu personal calificat. Zeci de pacienți din Țara Făgăraşului sînt internați la Victoria la secțiile de fizioterapie şi neurologie. Săptămîna trecută, toate paturile din spital erau ocupate, iar programările pentru perioada următoare deja erau

 stabilite. Doar în luna aprilie a.c., în cele două secții au fost internați peste 80 de pacienți. ,,Populația din Victoria este îmbătrînită şi din acest motiv secțiile de fizioterapie şi neurologie sînt cele mai căutate. Din acest motiv, la subsolul spitalului avem bază de tratament pentru recuperare medicală. Aici am investit foarte mult în aparatură medicală, iar pacienții beneficiază de cele mai bune condiții. La parterul imobilului funcţionează Policlinica unde sînt cabinetele de ambulatoriu de specialitate şi spitalizarea de zi, iar la etajele I şi II se fac internări de lungă durată pentru boli cardiace şi recuperare medicală. În prezent, etajele III şi IV nu sînt funcționale.

 

250.000 lei din bugetul local
 

     ,,Am semnat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate Braşov în valoare de 182.000 lei/ lună, din care pentru spitalizare continuă 127 mii lei/ lună, spitalizare de zi 42 mii lei/ lună şi 13.000 lei pentru recuperare ambulator şi policlinică” a spus administratorul Clinicii Paltinul, dr. Ioan Rotaru. Din 17 mai 2011 între oraşul Victoria şi SC SAM Servicii Avansate Medicale SRL Sibiu s-a încheiat contractul de asociere în participațiune nr. 4244/48RC care prevede ca aportul oraşului să fie format din bunuri materiale, respectiv clădirea spitalului, anexe, teren, aparatură medicală şi alte dotări existente în spital, dar şi fonduri în valoare de 250.000 lei anual. ,,Aceşti bani ne ajută la plata utilităților şi la lucrări de reparații” a mai spus administratorul clinicii.

Pacienţi mulţumiţi
 

     La etajul II, în salonul 1, am întîlnit un pacient din Sibiu, care a ajuns la clinica din Victoria după ce a primit recomandări de la prieteni. ,,Despre clinica de la Victoria am aflat de la nişte prieteni care au beneficiat de tratament de fizioterapie în acest spital. Am auzit că este renumită şi m-am interesat şi m-am programat. Sînt internat de cîteva zile şi beneficiez de tratament fizioterapeutic pentru că am dureri de genunchi. În Sibiu, nu există secții de recuperare medicală aşa bine dotate cum are clinica de la Victoria. În fiecare zi beneficiez de 3 proceduri medicale, masaj, kinetoterapie, fizioterapie cu ultrasunete. Tratamentul dă randament, iar după şase luni o să revin din nou la clinica de la Victoria. Nu am ce reproşa, dotările, condiții de cazare, curățenia, personalul, toate sînt de nota zece” a spus Mihai Covaci de 84 de ani din Sibiu. ,,Am ajuns la secția de fizioterapie cu trimitere de la medicul de familie. În ultima perioadă am probleme cu spatele, iar doctorița Letiția Muntean m-a internat. Am început recuperarea medicală de cîteva zile, iar conform listei de proceduri fac masaj, kinetoterapie şi terapie cu curenți. Clinica este bine dotată, iar serviciile medicale sînt de calificate. Sînt asigurat şi beneficiez de toate serviciile medicale gratuit” a spus Suciu Gheorghe de 46 ani din Victoria.
 

Pacient din Corbi
 

     ,,În 2010 am suferit o intervenție chirurgicală la şoldul drept şi am proteză. De atunci au început să mă doară picioarele. Acum am făcut şi efort prin grădină şi aşa am ajuns în spital. Am 87 de ani şi am fost internată de două ori, o dată la Făgăraş cînd am fost operată la şold şi acum. Am fost şocată de cum am păşit pragul acestei clinici, sînt dotări ca la o clinică privată. Totul este ca la carte, aparatură medicală, mobilier, saloanele şi grupurile sanitare sînt impecabile, iar cadrele medicale mereu vin în salon să verifice starea pacienților. De cînd am fost internată fac proceduri medicale cu mai multe aparate şi durerile au început să mai cedeze. Pentru că nu locuiesc în oraşul Victoria la externare trebuie să achit suma de 210 lei pentru cele 10 zile de internare” a spus Cornelia Solomon de 87 ani din satul Corbi.
 

,,Sindromul Italia”
 

     ,,Am ajuns în spital din cauza stresului. Am lucrat 10 ani în Italia la o femeie bolnavă de Alzheimer care are 94 de ani. Am locuit în casa respectivă în perioada 2000 pînă în 2010 cînd am decis să plec pentru că m-am îmbolnăvitdin cauza stresului. Fiica bătrînei m-a adus în această stare. Am plecat în Italia să-mi ajut copiii şi familia, să avem un trai mai bun. A fost foarte greu, dar nu mai vreau să-mi amintesc de perioada respectivă, însă cu drag îmi amintesc de concediile petrecute alături de familie în perioada sărbătorilor de iarnă. După fiecare concediu petrecut acasă plecam tristă, sentimentul respectiv nu îl pot descrie. Am fost plătită bine, dar acum nu ştiu dacă sacrificiile pe care le-am făcut au meritat. Un medic din Sibiu m-a diagnosticată cu ,,sindromul Italia”. Aveam o stare confuză, mă dureau toate organele şi în special capul, nu puteam dormi şi nu mai aveam poftă de mîncare. Greu am fost diagnosticată, iar acum periodic sînt internată în spital. Tratamentul prescris trebuie să-l iau toată viața. Pe lîngă tratament, medicul mi-a recomandat să fac lucruri care mă relaxează. Tratamentul doctorului Gheorghe Bancoşeste, un psihiatru foarte bun, a făcut minuni. Din cînd în cînd, mă internează să fiu sub observație. Aici sînt ca acasă, cunosc infirmierele, asistentele şi medicul. Condițiile din clinică sînt foarte bune” a spus Sofia Stan de 60 de ani. (Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 639 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4268388

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare