Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Stiri pe scurt Email
Luni, 23 Aprilie 2018 19:33

S-au plantat puieţi

     Este al treilea an cînd Primăria Beclean se ocupă de împădurirea fondului forestier al comunei. Săptămîna trecută au fost plantaţi peste 3000 de puieţi de salcîm în fondul forestier din raza satului Boholţ. Campania de împădurile a fost organizată de primarul comunei, Claudiu Motrescu şi au participat angajaţii primăriei, voluntari şi angajaţii Ocolului Silvic ,,Pădurile Făgăraşului”. ,,Continuăm proiectul de împădurile al fondului forestier al comunei. Joi, 19 aprilie, am plantat peste 3000 de puieţi de salcîm la Boholţ, în fondul forestier. Vom continua însă acest proiect demarat în urmă cu 3 ani. Am avut sprijinul reprezentanţilor Ocolului silvic de la Voila” a spus primarul Claudiu Motrescu.
Aceleaşi impozite în 2019
 

Aşa cum arată proiectul de buget 2019 supus dezbaterii publice, nivelul impozitelor şi taxelor pe care făgărăşenii le vor plăti nu va fi majorat. Cel puţin aşa a precizat primarul Gheorghe Sucaciu săptămîna trecută, în timpul dezbaterii programate în sala de şedinţe a primăriei. ,,Nu vor fi majorate decît cu rata inflaţiei, aşa prevede legislaţia. Există o singură modificare, în cazul clădirilor neamenajate, impozitele vor fi calculate şi cu 500% majorare” a explicat primarul spunînd că vrea să-i determine pe proprietari să-şi repare clădirile.

Intervenție 112
 

     Pompierii făgărășeni au fost solicitați pe strada Republicii din Făgăraş, joi, 19 aprilie a.c., la magazinul Remarcabil unde a avut loc un scurt circuit electric la un corp de iluminat. ,,Joi, în jurul orei 17.00 prin apel 112 am fost solicitați la un incendiu în centrul Făgărașului, la magazinul second hand. Ne-am deplasat cu trei autospeciale și o ambulanță. La fața locului cînd am ajuns era mult fum. Din fericire nu a fost incendiu, doar un scurt circuit” au spus pompierii. În aceeași zi, în jurul orei 17.20 paramedicii au fost solicitați și pe strada Negoiu, la blocul 9. Echipa de la Serviciul de Ambulanță era la fața locului și aștepta ajutor de la colegii pompieri pentru a transporta o pensionară de 79 de ani, supraponderală, la spital. .

Vacanță prelungită
 

     Ioan Petru T. are 19 ani și este internat la Centrul ,,Azur” din Victoria Elevul este în clasa a XI-a la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Făgăraș și a plecat în vacanța de Paști la mama lui în Rupea, însă nu s-a întors la școală cînd au început orele de curs. Ioan Petru a fost dat dispărut pentru că a plecat de la domiciliul mamei, însă la școală nu a ajuns. După mai multe zile de căutări oamenii legii l-au găsit pe băiat la sora lui. Acesta a fost identificat și recuperat de către angajații centrului ,,Azur”, marți, 17 aprilie a.c., în jurul orei 13.00. ,,Am reușit să recuperăm copilul, acesta și-a găsit de lucru cîteva zile și a uitat de școală. Petru a început școala miercuri, 18 aprilie 2018” a spus Viorica Harcu, director interimar de la Centrul ,,Azur”.

Șantier pe strada Viitorului
 

     Primăria Victoria a demarat, săptămîna trecută, lucrările pentru amenajarea unor trotuare în zona de jos a orașului. Lucrarea este executată de SC I.C. Metal Confex SRL, firmă care a cîștigat licitația. ,,Facem două trotuare, unul între blocul nr. 3 de pe strada Viitorului și blocul 44 de pe strada Oltului și cel de-al doilea, în fața blocului nr. 3 de pe strada Viitorului” au spus muncitorii. Locatarii au solicitat executarea acestor lucrări încă de anul trecut, dar nu a existat finanţare. În acest an, Executivul și Legislativul de la Victoria au ținut cont de solicitarea locatarilor şi au repartizat bani pentru aceste lucrări.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 654 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4176927

Informatii utileZiare